Головна  →  Брифінги та прес-конференції  →  7 листопада 2017

Брифінги та прес-конференції у Києві 07.11.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

12:30

«Доторкнись до історії: у Києві презентують унікальний проект аналогів якому в Україні немає – музейний  проект «Історія становлення української нації»

Музей створений  з  метою долучити українців до знання про визначні події в історії української нації та про її великих Героїв; щоб у доступній формі прищепити молодим поколінням українців гордість за власну країну, розуміння її унікальності; щоб кожен відвідувач усвідомив, що належить до Великої нації. У музеї містяться понад 130 скульптур, які представлені у 30-ти різних, сюжетних композиціях від часів Київської Русі і до сьогодення. 

Валерія Галана ,автора проекту, засновника, керівника галереї-музею «Історія становлення української нації», громадського діяча, бізнесмена, ресторатора та готельєра в Україні та Європи, спортсмена;  Оксани Федоренко – громадського діяча, директора БФ «Фундація Розвитку»; Миколи Томенка – українського політика та громадського діяча, засновника БФ «Рідна країна», автора проекту «7 чудес України» та ін.

Потрібна акредитація. Телефони: (098) 842 71 86 , (067) 852 94 01 .

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

12:00

"Правда солдата Колмогорова"

 

військовослужбовець 79-го прикордонного загону Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби Сергій Колмогоров, керівник групи прикордонної служби в секторі "М" АТО генерал-майор Олег Медведчук, військовий психолог, керівник ініціативної групи захисту С.Колмогорова Андрій Ляшенко, військовий психолог, представник ініціативної групи захисту С.Колмогорова Світлана Литвинчук

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (044) 278-83-89.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

11:00

Презентація книги Олександра Скрипника «Розстріляний на Донбасі «за ізмєну Росії», що побачила світ у видавництві «Ярославів Вал»

В основі роману - драматична доля дипломата і розвідника Федора Боржинського, який у непростий період вітчизняної історії був послом Української Держави на Кубані і з честю відстоював українські інтереси. Водночас столітня історія перегукується в книзі з сьогоденням, із подіями на сході України, де на тимчасово окупованій території українські патріоти відчайдушно протистоять «руському міру». 

Олександр Скрипник - автор книги, радник Голови Служби зовнішньої розвідки України, журналіст і письменник; Михайло Слабошпицький - директор видавництва «Ярославів Вал», лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

13:00

«Міністерство культури України  обрало відповідну частину Наглядової ради Українського культурного фонду шляхом проведення рейтингового інтернет-голосування», під час якої будуть оприлюднені результати проведеного інтернет-голосування 

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про Український культурний фонд» на Міністерство культури України покладено завдання щодо обрання до складу Наглядової ради Фонду представників закладів культури та громадських об’єднань шляхом проведення рейтингового інтернет-голосування,  яке відбулося з 13 по 27 жовтня 2017 року.

Євген Нищук - міністр культури України; Володимир Фльонц - голова ГО «Електронна демократія».

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація для ЗМІ обов'язкова за тел.: 234-15-36 або e-mail: [email protected]

15:00

 "Мовна "р"-еволюція у столиці 2017: спільнодія як ресурс формування національної ідентичності"

 

Тетяна Гузенко - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА, керівник секції "Громадське життя та ЗМІ" Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам'яті у жителів міста Києва на 2015-2020 роки; Юрій Сиротюк - депутат Київської міської ради (голова депутатської фракції «ВО «Свобода») та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

12:00

Прес-конференція на тему: «Фінансовий сектор. Що потрібно для стабільності країни?»

Який проаналізує фінансовий сектор країни – депозити, кредити, суверенний борг, курс гривні, як зниження ставок на депозити вплине на іпотеку, які необхідні кроки для відродження фінансової стабільності в країні

Запрошений Єгор Перелигін, заст.голови правління комерційного банку,

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:30

Тема: «Добір суддів місцевих судів як продовження судової реформи: результати першої частини відбіркового іспиту і тестування особистих морально-психологічних якостей кандидатів як наступний крок»

 

Сергій Козьяков, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України
Станіслав Щотка, секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України
Довідас Віткаускас, координатор проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»
Анастасія Дьоміна, проектний менеджер ТОВ «ОС Україна»

15:00

Тема: «Як на розвиток громади впливає партиципативне бюджетування, електронне урядування, стратегія розвитку та планування території». Проект УМКЦ «Речники громад»

 

Анатолій Душко, голова Баранівської об’єднаної територіальної громади

 ІНШІ 

09:00

Відкриється дводенна фінальна конференція Проекту USAID RESPOND. Проект, бюджет якого склав 23 мільйони доларів США, надавав підтримку Україні у подоланні епідемії ВІЛ-інфекції.

 

директор Місії USAID/Україна Сюзан Фріц, представники Міністерства охорони здоров’я України, закладів охорони здоров’я, громадських ВІЛ-сервісних організацій та ін.

(готель Ramada Encore, зал «Івент-Хол», Столичне Шосе, 103). Передбачено трансфер до місця проведення конференції: о 8:00 автобус з написом RESPOND чекатиме біля метро Видубичі на парковці біля супермаркету «Фуршет». Телефон: +38 097 937 8621, [email protected].

09:30

Круглий стіл на тему: «Агробізнес в Україні: Велика гра»

Питання: Інвестиції в агробізнес: мрії чи реальність? Інструменти фінансування та управління ризиками AgTech. Технологічні інновації в аграрному бізнесі

Юлія Ковалів, голова офісу Національної інвестиційної ради; Юрій Астахов, директор інвестиційно-банківського департаменту, Dragon Capital; Юрій Вахель, директор з розвитку бізнесу, «Астарта»; Віталій Іванченко, директор з розвитку, NCH Capital Inc.; Сергій Кривошеєв, начальник департаменту корпоративного страхування, INGO Ukraine та ін.

(вул. Велика Житомирська, 2A). Реєстрація та програма за посиланням: https://aequoagro.ticketforevent.com/

10:00

Відбудеться презентація результатів чотирьох місяців роботи пілотних мобільних груп по протидії домашньому насильству «ПОЛІНА».

Також будуть оголошені наступні локації проекту. Крім того відбудеться дискусія на тему: «Україна проти домашнього насильства: урядові інструменти та громадські ініціативи протидії домашньому насильству». 

заст.міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасії Дєєвої, посла Великобританії в Україні Джудіт Гоф, посла Швеції в Україні Мартіна Хагстрьома та ін.

(Музей Івана Гончара, вулиця Лаврська, 19). Потрібна акредитація. Телефон: (098) 55-99-487.

11:00

Брифінг голови Наглядової ради ПАТ «Київенерго» Івана Плачкова на тему: «Як розпочався у Києві опалювальний сезон 2017/2018 рр. та перспективи його проходження»

Теми для обговорення: ключові проблемні питання підключення столиці до теплопостачання; заборгованість споживачів тепло- та електроенергії, заборгованість держави по пільгах та субсидіях; бездіяльність НКРЕКП в питанні вартості газу для бюджетних організацій

 

(пл. Івана Франка, 5 (ст. м. «Хрещатик», вихід на вул. Городецького) в приміщенні головного офісу ПАТ «КИЇВЕНЕРГО», 3й поверх). Потрібна акредитація. Телефони: (044) 207-67-32, +38 050-352-33-20.

13:00

Круглий стіл на тему: «Основні аспекти Національної стратегії управління побутовими відходами в Україні»

Основні проблеми полягають: у відсутності об’єктів з утилізації відходів, неефективності контролю за навколишнім середовищем та необхідної практики управління, в неефективних регуляційних та законодавчих нормах, у незаконній утилізації відходів та створенні стихійних звалищ, у фінансових перешкодах та відсутності єдиної організаційної структури. На круглому столі обговорюватиметься план заходів для реалізації стратегії, будуть розроблені регіональні плани, а також приведені у відповідність з національною стратегією схеми очищення національних пунктів

 

(вул. Броварській проспект 15, конференц-зал № 15, павільйон 3, вхід 3-А). Телефон: 0504077171

14:15

 Відбудеться брифінг з питань «Зеленого зростання» та приєднання України до Батумської Ініціативи “BIG-E” 

 

Степан Кубів, перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України ( участь уточнюється); Остап Семерак ,міністр екології та природних ресурсів України, Х’юг Мінгареллі, голова Представництва ЄС в Україні 

(прес-центр Кабінету Міністрів України (вулиця М.Грушевського 12/2, 6 поверх). Потрібна акредитація. Телефони: (044) 206 31 01 або (097) 54 54 514

17:00

Рзочнеться презентація книжки мовознавця Лариси Масенко «Мова радянського тоталітаризму»

 

заст.голови Координаційної ради з питань застосування української мови в усіх сферах суспільного життя при Мінкульті Тарас Марусик, директор Інституту української мови НАНУ Павло Гриценко та ін.

(Національний музей літератури України, вул. Богдана Хмельницького, 11, 1-й поверх, Велика зала). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Перейти до спискуВерсiя для друку