Головна  →  Новини  →  6 листопада 2017

Чи стануть органи самоорганізації населення дієвим інструментом механізму громадського контролю за якістю житлово-комунальних послуг

Чи стануть органи самоорганізації населення дієвим інструментом механізму громадського контролю за якістю житлово-комунальних послуг

Про це говорили керівники, заступники керівників та секретарі органів самоорганізації населення під час семінару на тему: «Шляхи забезпечення органами самоорганізації населення ефективного контролю якості надання житлово-комунальних послуг», який відбувся 1 листопада на території ОСН «Комітет мікрорайону «Лаврський» Печерського району.

Як зазначив у ході обговорення заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Віктор Галета, законодавством передбачається здійснення громадського контролю у сфері надання житлово-комунальних послуг; на місцевому рівні прийнято відповідне рішення Київської міської ради:

– Практика показує, що найефективнішим є громадський контроль і безпосереднє залучення споживачів до нього.

Так, про участь громадськості у реформуванні житлово-комунального господарства присутнім розповіла Віра Радченко – начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Микола Д’яченко – керівник ОСН «КМ «Лаврський» ‒ поділився з учасниками семінару практичним досвідом роботи щодо участі органів самоорганізації населення у сезонних оглядах будинків як способу впливу на формування Програми соціально-економічного розвитку.

Про участь органів самоорганізації населення у складанні акту-претензії як ефективного способу досягнення перерахунку за неякісно надані житлово-комунальні послуги розповів Станіслав Маляр – юрист, експерт громадської організації «Країна гідних людей».

Під час семінару учасники обмінялися практичним досвідом впливу органів самоорганізації населення на забезпечення населення якісними житлово-комунальними послугами у м. Києві.

Довідково.

Семінар організований Департаментом суспільних комунікацій в рамках міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2017‒2019 рр.». У заході взяли участь представники семи районів столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку