Головна  →  Новини  →  20 жовтня 2017

У інформаційному агенстві «Укрінформ» дискутували на тему: «Як взаємодіють міські громадські рухи Києва: презентація результатів мережевого дослідження»

У інформаційному агенстві «Укрінформ» дискутували на тему: «Як взаємодіють міські громадські рухи Києва: презентація результатів мережевого дослідження»

19 жовтня у інформаційному агентстві «Укрінформ» під час зустрічі представник Аналітичного центру CEDOS Марія Грищенко презентувала результати дослідження, в якому проаналізовано механізм взаємодії міських громадських рухів Києва та роль в цьому механізмі «мережевості» ініціатив.

Під час обговорення представлених результатів учасники дискусії погодилися, що мережевість є важливою для розвитку ініціатив та громадянського суспільства в цілому. Існування пов’язаних ініціатив та організацій, що працюють у спільному широкому тематичному колі дозволяє самим ініціативам розвиватися ефективніше завдяки використанню мережевих ресурсів і переваг. Це робить саму мережу впливовою групою інтересів у міському розвитку.

Своїми досягненнями поділилися учасники заходу, а саме: Лілія Гвоздік та Катерина Палюра – представники ГО «Місто-сад», Анастасія Макаренко – активістка Асоціації велосипедистів Києва, Павло Калюк – ГО «Подоляночка», Юлія Салій – представник журнал «Хмарочос», Наталія Чорногуб – ГО «Парк Наталка» та інші.

Директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда подякувала молоді за активну позицію, наголосивши:

‒ Вкотре ми переконалися, що у столиці достатньо активних громадян, які можуть поділитися успішним досвідом в реалізації ініціатив щодо вирішення питань соціального, культурного, економічного та інших аспектів життя міста. За наявності ефективної, розгалуженої мережі таких ініціатив, організації стають більш згуртованими, обізнаними, адже об’єднавши зусилля, значно швидше та ефективніше вирішувати спільні завдання.

Перейти до спискуВерсiя для друку