Брифінги та прес-конференції у Києві 10.10.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

11:00

Представники добровольчих батальйонів, які з початку російської агресії в Україні  беруть участь у бойових діях в зоні АТО, а також волонтери, презентують Проект закону «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус».

Цей документ покликаний визнати бійців «добробатів», які брали участь  в АТО учасниками бойових дій на державному рівні і надати їм відповідний статус та соціальні гарантії.  Активісти також звернуться  до президента України  та голови  ВРУ із закликом підтримати Проект закону «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус», який подав на розгляд Парламенту народний депутат  України Юрій Левченко.

Ірена вон Бург, «Всесвітній Рух Патріотів України» (Міжнародна діаспора); Андрій Стемпіцький, Добровольчий Український Корпус Правого Сектора;  Юрій Левченко,  народний депутат , ВО «Свобода»; Микола Коханівський, Батальйон «ОУН» ; Олена Живко, ГО «Об’єднання Добровольців» Андрій Білецький, Національний Корпус та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

14:00

«Національний реєстр та Етичний кодекс корпоративних директорів як відповідь на виклики процесу реформування корпоративного управління в Україні»

Головною метою реформування корпоративного управління в Україні є впровадження кращих стандартів корпоративного управління в практику роботи рад директорів і товариств заради зростання інвестиційної привабливості, зниження інвестиційних ризиків і зростання капіталізації товариств завдяки професіоналізму членів рад директорів, які пройшли відповідну кваліфікаційну атестацію (відбір до Національного Реєстру корпоративних директорів) і діють відповідно до професійних та етичних стандартів, викладених в Етичному кодексі корпоративного директора. 

Оляна Гордієнко, директор з управління Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Ярослав Кінах, президент Іскандер Енерджі (Iskander Energy Corporation) та Олександр Окунєв та ін.

Телефони: 38(067)799-46-67,38
(044) 228-87-59, [email protected]. Реєстраційна форма для учасників https://goo.gl/forms/SIdSrww1UBDV
x1Uc2.
Реєстраційна форма для ЗМІ https://goo.gl/forms/tGgmTzFLyH51
nfX22.

 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20
 

11:00

"Кредитна карта: переваги і "підводні камені".

У програмі круглого столу:

- Зміна банків-лідерів в сегменті кредитних карт. Аналіз ринку (кількість активних учасників, огляд умов за кредитними картками: ліміти, вартість, пільгові періоди, тощо).

- Кредитна картка VS кредит готівкою: що вибирають клієнти? Замінить кредитна карта кредити готівкою?

- Нові можливості кредитних карт (програми лояльності, кобрендингові програми, пільгове погашення, автоматичне збільшення кредитного ліміту, банківські ноу-хау для залучення клієнтів, тощо).

Андрій Кисельов, голова правління Банку Форвард;

- Михайло Власенко, голова правління Ідея Банку;

- Ігор Волох, голова правління Альт-Банку та ін.

Акредитація журналістів: 
(+38050) 412 48 61 або 
[email protected]

13:00

"Правова експертиза застосування правоохоронними органами України конституційної презумпції невинуватості по справам, які викликають підвищену суспільну увагу"

 

На сьогоднішній день окремі справи перетворюються в політичні проекти, що виходять за рамки законності та правосуддя. Через це існує необхідність проведення аналізу ряду справ з метою з’ясування, чи застосовується конституційна презумпція невинуватості однаково для кожного, незалежно від статусу.

Інститут Права і Суспільства надаcть свою правову оцінку і зробить висновок про відповідність діяльності правоохоронних органів Конституції України, європейським стандартам права та загальнолюдським цінностям.

Кармазін Юрій Анатолійович, президент "Інституту Права і Суспільства", народний депутат України 2-го, 3-го, 4-го, 6-го скликання;

- Шишкін Віктор Іванович, віце-президент "Інституту Права і Суспільства", суддя Конституційного Cуду України (2006-2015 рр.), генеральний прокурор України (1991-1993 рр.);

Акредитація журналістів: 
(+38050) 412 48 61 або 
[email protected]

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

10:00

"Як захистити український бізнес"

 

народний депутат України, член парламентської фракції "Об'єднання "Самопоміч" Роман Семенуха; адвокат, керуючий партнер юридичної компанії "Juscutum" Артем Афян та ін.

Акредитація журналістів обов'язкова за тел. (098) 161-25-11.

12:30

"Проблеми популяризації науки в Україні: думки науковців"

Під час прес-конференції буде представлено результати спеціального дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" за результатами опитування 1000 науковців із 35 наукових установ у п’яти містах (Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів).

керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович; доктор медичних наук, професор Віктор Досенко; бізнесмен і меценат Ігор Янковський; керівник "Дому інновацій" Олександр Кульвановський 

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел.
+380 (44) 254-36-93,
+380 (44) 254-36-94, www.ratinggroup.ua.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

11:00

 «Круглий стіл» на тему: «Чого вимагають українці 17 жовтня під Верховною Радою?"

Захід присвячено обговоренню вимог запланованої на 17 жовтня всеукраїнської акції «Велика політична реформа», яка спрямована на перезавантаження політичних правил гри в Україні.

Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Юрій Левченко, Єгор СоболєвОлег Петренко - народні депутати України; Віталій Шабунін - голова ГО «Центр протидії корупції» та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Додаткова інформація за тел.: (063)447-34-62 (Дар’я Романенко) або e-mail: [email protected]

11:30

"Перший етап розвитку місцевого радіомовлення в Україні: результати конкурсу на FM-частоти, плани і перспективи" 

 

Юрій Артеменко - голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Сергій Костинський - член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

12:30

Перша леді України Марина Порошенко та віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко підпишуть  Меморандум про співпрацю, згідно з яким сторони домовляються створювати умови навчання для осіб з особливими освітніми потребами з урахуванням їх індивідуальних потреб та можливостей

 

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація для ЗМІ обов'язкова за тел.: (095) 794-14-74 (Інна Битюк) до 9.00 10 жовтня 2017.  

15:00

#КапелюхаНаВуха присвячена початку серії заходів до Всесвітнього дня паліативної допомоги.

Всесвітній День паліативної допомоги відзначаться щорічно починаючи з другої суботи жовтня. Низка заходів, присвячених до відзначення дня паліативної допомоги, має на меті привернення уваги громад до потреб паліативних пацієнтів. Паліативна допомога - це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікування болю та інших фізичних симптомів, а також наданню психосоціальної і духовної підтримки. 

Юрій Лазаревич - голова БО "Мережа 100 відсотків життя Рівне"; Ганна Котенко - керівник проекту "Забезпечення захисту прав людей, які потребують паліативної допомоги силами організацій громадянського суспільства" за підтримки Європейського Союзу та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (ART HUB)

 ЛІГА

Адреса: вул. Шамрила, 23
 

11:00

Круглый стол "Трудовой кодекс: реформа для всех"

Вопросы к рассмотрению в рамках круглого стола:

1. "Кухня разработчика": сколько еще сюрпризов ждать от текста нового кодекса? 
2. Мифы и легенды проекта: слежка за сотрудниками, 12-часовой рабочий день, "сиеста" и все-все-все;    
3. Роль профессиональных союзов по Трудовому кодексу: защитники прав сотрудников, "трудовая мафия" или заложники ситуации? 
4. Главные изменения проекта для работодателя: удастся ли окончательно привести законодательство в соответствие с реальной ситуацией на рынке труда?

 

Сергей Сильченко, партнер практики налогового и трудового права ЮФ ILF, к.ю.н, доцент кафедры трудового права Национального юридического университета имени Ярослава Мудрого, глава комитета Ассоциации юристов Украины по трудовому праву; 
Виктория Мельниченко, руководитель юротдела COFCO INTL, Украина и СНГ, к.ю.н.

Регистрация участников: Александр Попов, [email protected], (097) 543-68-86  (до 18.00 9 октября 2017 года) 
Аккредитация СМИ:  (044)538 01 01, [email protected] (до 10.00 10 октября 2017 года)    

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20
 

12:00

 Прес-конференція на тему: «Чи можливе зростання ціни на газ?»

Проаналізує ситуацію з ймовірним підвищенням ціни на газ, взаємодія Уряду та МВФ, хто кому піде на поступки, яка реальна ціна на газ, що відбудеться в разі зростання вартості блакитного палива, потреби України на зимовий сезон, яка кількість наразі у сховищах

Запрошений Геннадій Рябцев, директор спеціальних проектів НТЦ «ПСІХЄЯ»,

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

10:00

Тема: «Діяльність Міністерства оборони України за останні 4 дні»

 

Полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України

11:00

Тема: «Дорослі,​​ збудуйте ​​завод!​​ Активісти, виробники​​ батарейок і​​ торгова ​​мережа​​ об’єднуються для​​ переробки батарейок ​​в ​​Україні»

 

Любов ​​Колосовська​, голова проекту «Батарейки, здавайтеся!»
Андрій​​ Збаранський​, комерційний директор ТОВ «Енерлайт» (ТМ «VARTA»)
Олександр ​​Підгорецький​, керівник відділу національної дистрибуції ТОВ «Енержи трейд» (ТМ «GP batteries»)
Катерина ​Веремєєва​, PR-директор ТОВ «ДЦ Україна» (мережа магазинів «Watsons»)
Іванко​​ Вишневський​, 7-річний киянин, який відкрив пункт прийому батарейок у себе в під’їзді

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Україна на порозі епідемії грипу. Чому немає вакцин?»

 

Тимофій Бадіков, голова правління ГО «Батьки за вакцинацію»
Федір Лапій, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, лікар дитячої імунології, член Правління ГО «Батьки за вакцинацію»

14:00

Тема: «Удосконалення контролю органів місцевого самоврядування за дотриманням правил благоустрою»

 

Павло Міхайліді, голова Громадської ради при Міністерстві регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України
Валерій Вєтров, представник Громадської ради при Державній регуляторній службі України
Лариса Леонова, депутат міської ради Херсона
Представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

 ІНШІ 

09:30

Відбудеться дводенна  конференція «Розвиваємо мале та середнє підприємництво – будуємо майбутнє».

Будуть представлені: останні законодавчі ініціативи Програми щодо зниження дозвільних бар’єрів у господарській діяльності, впорядкування розміщення зовнішньої реклами, дерегуляції у зовнішньоекономічної діяльності.

Ксенія Ляпіна,  голова Державної регуляторної служби України,  Віктор Галасюк, голова Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва, Вікторія Пташник, народний депутат України (участь узгоджується), Оксана Продан, народний депутат України, голова правління  ГО «Фортеця» (участь узгоджується) та ін.

(вул. Антоновича 50, конференц-зал «Індиго»). Потрібна акредитація. Телефон: +380-67-434-72-15, [email protected]

10:00

Круглий стіл на тему: «Нові схеми підтримки відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) на ринку електроенергії».

 

 

(вул. Грушевського, 5, конференц-зал). Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд

11:00

В Держкомтелерадіо  відбудеться засідання Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики

 

 

(вул. Хрещатик, 26, 2-й поверх, Національний прес-центр телебачення і радіомовлення України). Потрібна акредитація. Телефон: 278-83-52, e/mail: [email protected]

12:00

Брифінг з питань організації морально-психологічного забезпечення діяльності Збройних Сил України та підтримання дисципліни у військових колективах

 

Брифінг проведе начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Олег  Грунтковський

Збір ЗМІ об 11.40 на КПП Міністерства оборони України (проспект Повітрофлотський, 6). Потрібна акредитація. Телефон: (044) 454-42-55, [email protected]  з поміткою «акредитація» із зазначенням прізвища та ім’я журналіста, назви видання, контактного телефону) 

15:40

Відбудеться прес-показ та прес-конференція українського фентезі-фільму «Сторожова Застава», створеного за підтримки Держкіно

Фільм  вийде в широкий прокат вже 12 жовтня. 

актори Даниіл Каменський, Єва Кошева, Роман Луцький, Олег Волощенко, Олександр Комаров, Наталія Сумська, режисер картини Юрій Ковальов та продюсери - Єгор Олесов і Юрій Прилипко, а також голова Держкіно Пилип Іллєнко

 (кіностудія FILM.UA,  кінотеатр «Правда», вул. Закревського, 22). Збір акредитованої преси на Майдані Незалежності, біля Головпоштамту о 13-00. О 13-30 -  трансфер на кіностудію FILM.UA. Потрібна акредитація:  [email protected]

18:00

 В рамках відзначення Всесвітнього дня хоспісної та паліативної допомоги в холі Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка відбудеться прес-конференція та вистава «Подорож Аліси до Швейцарії», присвячені  проблемам паліативних хворих. 

Питання: Наскільки Україна забезпечена наркотичними знеболювальними препаратами для паліативних хворих? В чому причина «кадрового голоду» в паліативних відділеннях та хоспісах? Стан паліативної допомоги в столиці України?

Василь Князевич, голова  ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги», Юрій Крикунов, директор Департаменту соціальної політики КМДА, Валентина Гінзбург, заступник директора Департаменту  охорони здоров’я КМДА
Анатолій Царенко,  заст.голови правління ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги».

 (мала сцена театру). Потрібна акредитація. Телефони: (044) 482-36-75, 096-975-96-08 

Перейти до спискуВерсiя для друку