КМДА Київська міська державна адміністрація


5 жовтня 2017

Брифінги та прес-конференції у Києві 05.10.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

10:00

Презентація фотовиставки «Об'єктивНА історія», присвячена  75-й річниці створення УПА

5 жовтня 2017 р. о 13.00 у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27) у просторі виставкового проекту «Український Схід» відбудеться презентація фотовиставки «Об'єктивНА історія».

Дмитро Ткаченко - радник міністра інформаційної політики України; Олександр Білоус - завідувач науково-експозиційного відділу історії рухів Опору Національного музею історії України у Другій світовій війні, кандидат історичних наук та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

11:00

«Підвищення рівня володіння англійською мовою серед державних службовців» 

 

Костянтин Ващенко - Голова Національного агентства  з питань державної служби; Станіслав Куценко - Голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти України; Віталій Зубков - автор соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva Skills» (lingva.ua)

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

12:00

«Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання Закону України «Про інформацію» у регламентах місцевих рад» 

 

Оксана Романюк - виконавча директорка IMI; Ольга Шалайська - керівниця проекту IMI «Блогери проти корупції»; Максим Ратушний - медіа-юрист IMI; Тарас Случик- представник ГО «Інститут політичної освіти»; Метью Шааф - директор Freedom House в Україні.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

11:30

Прес-конференція на тему: «Вибори президента РФ крізь призму регіональних виборів»

 Говоритиме на тему старту президентської кампанії РФ, вибори в регіонах як лакмусовий папірець майбутніх виборів президента РФ, низка відставок губернаторів і розставляння потрібних людей на місцях 

Васілій Краснов, опозиційний політик, м. Псков РФ

Аккредитация: 253 54 74.

13:00

Прес-конференція на тему: «Україна без сексизму: старт всеукраїнського проекту».

Її мета - моніторинг фактів сексизму в рекламі, ЗМІ та в публічному просторі, привернення суспільної уваги до проблеми, вплив на громадську думку, а також юридичний супровід у межах діючого законодавства для усунення порушень, які містять ознаки сексизму. А також вони проінформують громадськість про те, яким чином кожен бажаючий українець зможе долучитись до акції та здійснювати функції антисексистського інспектора в своєму регіоні 

Олександра Веденьєва, голова Ліги захисту прав жінок, Юлія Макарова, координатор проекту, Ольга Стрепоченко, регіональний координатор, Сергій Літвінов, кандидат соціологічних наук. Учасники презентують всеукраїнську акцію «Україна без сексизму».

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

10:30

Тема: «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

 

Олег Ковальський, кандидат медичних наук, президент Асоціації «Служба організації інфекційного контролю», лікар-педіатр
Галина Івашко, президент Асоціації медичних сестер України
Ірина Ганжа, головний спеціаліст Управління громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Підсумки спільного проекту Національної інвестиційної ради та Українського кризового медіа-центру «UN Hundred: Be First to Invest»

 

Юлія Ковалів, голова Офісу Національної інвестиційної ради
Геннадій Курочка, співзасновник Українського кризового медіа-центру
Олена Бєлова, презентер та спікер проекту, економіст, володарка титулу «Міс Україна Земля – 2016»

15:00

Тема: «Закінчення першого курсу тренінгів з навчання перукарському мистецтву в рамках програми «Краса для всіх»

 

Левченко Катерина, президент ГО «Ла Страда-Україна»
Ольга Калашник, віце-президент ГО «Ла Страда-Україна»
Тетяна Кондакчан, директор з освіти Loreal
Юлія Романенко, представник Loreal-Україна
Рика Шпак, випускниця школи

 ІНШІ

09:30

 Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман візьме участь у роботі Київського міжнародного економічного форуму.

Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ) — один із наймасштабніших бізнес-заходів року в Україні. Форум збере разом у Києві більше 100 спікерів та 1500 учасників. Лейтмотивом КМЕФ-2017 стануть виклики, що їх несе нова економічна реальність Україні як невід’ємної учасниці світового співтовариства. У перший день розглядатимуться стратегічні питання, такі як пошук шляху до успіху України у нових економічних умовах, викликам та можливостям цифрового світу, майбутньому різних секторів економіки, тощо. 

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України, Степан Кубів, перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі, Франсіс Маліж, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу, Вазіл Худак, віце-президент Європейського інвестиційного банку, Джонатан Вотцел, директор McKinsey Global Institute та старший партнер McKinsey & Co. Та ін.

(ВЦ «Парковий», Паркова дорога, 16а). Програма: www.forumkyiv.org. Телефон: +380 50 334 82 30, [email protected] Представники ЗМІ запрошуються до 9.15. Вхід за паспортами та редакційними посвідченнями. Акредитація ЗМІ здійснюється до 20:00 4 жовтня за посиланням організаторів Форуму: http://forumkyiv.org/uk/contacts/press-center

10:00

Круглий стіл на тему: «Органи судового врядування як агенти змін»

Питання: ВККС та ВРП у процесі відбору суддів: уроки конкурсу Верховного суду; Дисциплінарне провадження за новими правилами: чи велика різниця? Судові ради в країнах правосуддя перехідного періоду; Майбутнє органів судового врядування в Україні. 

представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Ради суддів України, Громадської ради доброчесності.

(Національна академії наук України, вул. Володимирська, 55, Біла зала). Телефон: +38 (063) 158 14 47, [email protected]

12:00

Під патронажем посольства Японії в Україні та посольства Швейцарії в Україні відбудеться церемонія урочистого відкриття КАЙДЗЕН Інституту Україна.

 

посол Японії в Україні Шігекі Сумі і посол Швейцарії в Україні Гійом Шойрер, які звернуться до учасників церемонії з вітальним словом. У церемоніх також візьмуть участь: керівник «КАЙДЗЕН Інституту Україна» Іван Сарвар, представник КАЙДЗЕН Інституту директор з маркетингу та управління брендом Ульрик Вольферс та ін.

(Гольф Центр Київ, Оболонська набережна, 20). Початок реєстрації об 11:00. Потрібна акредитація. Телефони: +38 099 466 71 81, +38 044 204 81 13.

12:00

У муніципальному притулку для тварин у м.Бородянка відбудеться відкритий урок на тему гуманного ставлення для тварин для учнів столичних шкіл

Близько 60 школярів відвідають притулок, ознайомляться з його роботою

В рамках заходу планується прес-брифінг щодо проведених у притулку ремонтних робіт, відкриття кімнати відвідувачів, готовності закладу до зимового періоду

заст.голови КМДА Петра Пантелеєва, директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрія Фіщука, в.о.директора КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Поліни Баліцер

(смт. Нове Залісся, вул. Студентська, 24). Увага! Для журналістів буде організовано трансфер. Виїзд о 10:30 з двору КМДА. Потрібна акредитація. Телефони: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48, [email protected] (у темі листа обов’язково зазначити назву події). Контактний телефон: (096)-379-27-72.

13:00

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні, у просторі виставкового проекту «Український Схід» відбудеться презентація фотовиставки «Об’єктивНА історія»

Основна сюжетна лінія світлин нового проекту – часові паралелі між захисниками рідної землі на відстані 70 років. Одні герої, зображені на фотографіях, живуть у 1940-х роках. Це знімки воїнів УПА з Яворівського архіву, які були досліджені істориком Василем Гуменюком. Інші – з війни на Сході України, зроблені танкістом 46-го окремого батальйону спеціального призначення «Донбас-Україна» ЗСУ Юрієм Величком

 

(вул. Лаврська, 27). Потрібна акредитація. Телефон: 097 168 86 57, e-mail: [email protected]

13:00

Прес-конференція на тему: «Скандальні норми пенсійної та судової реформи: що зміниться для українців?». 

 

Олексій Якубін, політолог; Михайло Погребинський, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології; Віктор Скаршевський, економіст; Василь Мірошниченко, юрист

(ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). Потрібна акредитація.
Телефон: (044) 284-57-62 

14:00

 Круглий стіл на тему: «Взаємодія законодавчої та виконавчої влади: ефективні, прогнозовані, якісні законодавчі рішення».

 

Державний секретар Кабінету Міністрів України В Бондаренко, голова правління Центру політико-правових реформ І.Коліушко, представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді України В.Денисенко, голова підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України С.Войцеховська, голова Європейського інформаційно-дослідницького центру Р.Кобець та ін.

(вул.Інститутська, 4, готель «Україна»). Телефон: +38 (093) 080 90 27, [email protected] Програма: https://goo.gl/rZ8NCQ

15:00

В МА «Київ» презентують нову ліврею арт-літака

Старий літак українського виробництва Ан-24 встановили на площі перед терміналами аеропорту «Київ» в жовтні 2015. За два роки він тричі змінив ліврею.

Організатор проекту - Міжнародний аеропорт «Київ». Artists - Андрій Ковтун, Вікторія Лайм

Збір біля аеропорту «Київ» біля трапу арт-літака в 15.00.  
Телефони: 339-20-08, 067-234-12-27.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.