Головна  →  Новини  →  29 вересня 2017

Нові формати розвитку книговидання та популяризації читання

Нові формати розвитку книговидання та популяризації читання

Про це сьогодні говорили учасники круглого столу в «Укрінформі», організованого Департаментом суспільних комунікацій.

У обговоренні взяли участь Тетяна та Юрій Логуші – засновники Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»; Тарас Томенко – режисер фільму «Будинок слова», співавтор сценарію; Олег Щербина – продюсер фільму «Будинок слова», голова правління «Fresh Production Group»; Юлія Чернявська – продюсер, генеральний продюсер «Fresh Production Group»; Лілія Максименко – письменниця, керівник медіа-клубу Київського Палацу дітей та юнацтва; Володимир Кравчук – суддя, Президент Асоціації суддівського самоврядування України; Олена Осмоловська – письменниця, директор видавництва «Видавничий центр «12», доцент кафедри видавничої справи Київського університету ім. Б.Грінченка; Сергій Лисенко – режисер-постановник фільму «Екс».

Як розповіла заступник директора Департаменту ‒ начальник управління інформаційної політики та комунікацій Тетяна Гузенко, Департамент суспільних комунікацій дуже плідно співпрацює з «Коронацією слова»:

‒ Ми маємо з 2016 року діючий меморандум про співпрацю. Цього року «Коронація слова» започаткувала нову номінацію короткої прози про сучасний Київ та киян. Ми вручали разом нагороди 15 червня у Колонній залі КМДА нашим першим переможцям. Маємо бажання та натхнення працювати і надалі разом.

Крім цього, обговорили захоплюючу і надихаючу місію як промоція читання, яка вкрай важлива та необхідна.

‒ Щоб ми з вами не говорили, які б ми з вами не проводили конкурси, скільки б ми не побудували бібліотек, якщо у культурі киянина не буде потреби читати, то вся наша робота буде марною, – резюмувала Тетяна Гузенко.

Варто зазначити, що літературний конкурс «Коронація слова» цього року поповниться новими спецвідзнаками, серед яких: «Конкурс оповідань «Terra інклюзія» від Олени Осмоловської; «Кращий твір на тему «Правосуддя» від Асоціації розвитку суддівського самоврядування України; кращий твір про життя і творчість Йогана Георгія Пінзеля від Тараса Демкури.

Перейти до спискуВерсiя для друку