КМДА Київська міська державна адміністрація


18 вересня 2017

Департамент суспільних комунікацій долучається до реалізації спільного проекту з Радою Європи

Департамент суспільних комунікацій долучається до реалізації спільного проекту з Радою Європи

Вже стало доброю традицією, коли до процесу формування та реалізації політики щодо актуальних галузей розвитку міста Києва долучаються фахівці та експерти відомих міжнародних організацій. Працюючи пліч-о-пліч, міська влада запозичає та ділиться кращим досвідом щодо вирішення соціально-економічних проблем,розвитку місцевого самоврядування, реалізації перспективних громадських проектів та ініціатив тощо.

Влітку цього року Департамент суспільних комунікацій розпочав впровадження спільного з Офісом Ради Європи в Україні проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Проект складатиметься з двох етапів, які планується реалізувати з вересня 2017 року по січень 2018. У якості експертів Ради Європи залучені фахівці з Чехії, Румунії, Польщі та Фінляндії, представники Київської міської ради, структурних підрозділів КМДА, а також зацікавлених організацій громадянського суспільства.

Коментуючи актуальність та мету проекту, його автори зазначають, що, громадянське суспільство в Україні стало активнішим, особливо в галузі політики й законодавства, спрямованих на інтеграцію до ЄС, а також в окремих сферах, таких як податкова політика, антикорупційне законодавство та реформа державної служби.

Міська влада Києва відкрита та активно створює дієві інструменти, спрямовані на підвищення участі громадянського суспільства у процесі функціонування та розвитку міста. Це, зокрема, і громадський бюджет (з використанням онлайн-платформи), і системи подання електронних петицій та місцевих ініціатив, і порядок організації громадських слухань, і конкурси проектів та форуми – форми участі, які заохочують громадськість до створення власних проектів та ідей, спільна реалізація яких зробить місто кращим, зручнішим та комфортнішим.

‒ Передбачається, що такий спільний проект розширить можливості та посилить ефективність дії інструментів участі, а також закладе основу сталої платформи для систематичного, конструктивного діалогу між киянами та міською владою, ‒ розповіла про мету проекту директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда.

Наразі, триває робота над розробкою методології проекту.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.