Головна  →  Новини  →  12 вересня 2017

Департамент суспільних комунікацій вперше ініціював проведення відбору успішних практик реалізації громадських ініціатив

Департамент суспільних комунікацій вперше ініціював проведення відбору успішних практик реалізації громадських ініціатив

Указом Президента України «Про Європейський тиждень місцевої демократії» № 922/2007 від 27.09.2007 року надано офіційний старт проведенню щорічного Європейського тижня місцевої демократії в Україні.

Під егідою цієї події місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи традиційно проводяться національні і місцеві заходи з метою надання можливостей для ознайомлення із значенням Ради Європи та інших інституцій спільної Європи в області розвитку місцевої демократії, сприяння обізнаності населення щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залучення громадян до прийняття управлінських рішень.

Цього року з 9 до 15 жовтня Європейський тиждень місцевої демократії офіційно святкуватиме десяту річницю ініціативи. За цієї особливої нагоди Київ уперше бере участь у даній ініціативі на здобуття відзнаки «12 зірок» – найвищої відзнаки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Метою Тижня є привернення уваги громадськості до того, що їх участь у місцевих справах є найважливішим чинником життєздатності демократії, прийняття важливих для громади рішень на місцевому рівні у соціальному, культурному, економічному та політичному житті.

Саме тому Департамент суспільних комунікацій вперше ініціював проведення відбору успішних практик реалізації громадських ініціатив у вирішенні питань місцевого значення. Мета заходу довести, що в столиці достатньо активних інститутів громадянського суспільства, що мають певні досягнення в реалізації ініціатив у вирішенні питань щодо соціального, культурного, економічного та інших аспектів життя міста. Саме завдяки активності кожного громадянина, небайдужості громади та допомоги громадських активних організацій можна облаштувати дитячий майданчик, вирішити проблему дозвілля для молоді, навести лад на прилеглій до будинку території, допомогти комусь у біді, в цілому створити комфортне життя для мешканців столиці.

Ми сподіваємося, що перший крок до заохочення громадських та інших організацій за їх успішні реалізовані проекти підсилить розуміння того, що «місцевий» і «європейський» підходи до здійснення самоврядування не протистоять один одному, а взаємно один одного доповнюють. Місцева демократія є загальною європейською цінністю та повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії.

Ще Іван Франко говорив про те, що потрібно «збирати докупи людей однакової думки, в’язатися у громади, спілки й товариства, раз, для того, щоби собі взаємно помагати у проясненні своїх думок, а по-друге, й для того, щоби єднати свої сили для переведення в життя своїх жадань».

Тож запрошуємо інститути громадянського суспільства, що плідно працюють на благо нашої громади та у 2016-2017 роках реалізували свої плани та проекти щодо покращення життя мешканців міста не залишатися осторонь і приєднатися до проекту та подати свою заявку на участь у заході.

Перейти до спискуВерсiя для друку