КМДА Київська міська державна адміністрація


10 серпня 2017

У свіжому числі «Вечірнього Києва»: Поділ – туристична перлина Києва

У свіжому числі «Вечірнього Києва»: Поділ – туристична перлина Києва

Читайте у сьогоднішньому номері «Вечірки»:

«Одна людина не зробить Київ комфортним. Це наше спільне завдання».

Міський голова Києва Віталій Кличко впевнений: динаміка змін у столиці – це спільна робота міської влади і киян. Люди вже оцінили нові дороги, фонтани, парки, площі, садки... Але завдань і викликів набагато більше. Перед відпусткою мер поділився планами розвитку столиці в інтерв’ю телеканалу «Київ».

«Велосипедистам дозволять їздити на чотирьох смугах для громадського транспорту».

На смугах громадського транспорту вже встановлені спеціальні таблички, які інформуватимуть водіїв і велосипедистів про нововведення, повідомили в прес-службі КП «Київпастранс».

«Хелсі» підкаже і порадить».

Про багатогодинні черги у коридорах поліклінік, що здатні звалити з ніг і здорову людину, а хворого – й поготів, можна буде забути. Принаймні, таку мету ставить перед собою міська влада.

«Паркування без паркувальників».

Після 10 серпня в Києві скасовується готівкова оплата за паркування. Тож плату за паркувальні послуги водії в столиці здійснюватимуть лише за безготівковим розрахунком.

«Базар закінчився?».

Київрада затвердила нові правила торговлі на ринках. А на традиційних вуличних сільськогосподарських ярмарках стане легше долати монополію місцевих перекупників.

«Козацькому роду нема переводу».

Ніщо не навчає дітей краще, ніж командна гра, яка дає змогу проявити свої здібності. А унікальна гра «Сокіл», яка щороку проводиться в Україні, ще й виховує козаків, справжніх патріотів власної держави.

«Війна – парканам, пляжі – киянам».

На берегах Дніпра в столиці й за містом – природоохоронні закони не діють, вважають київські активісти. Члени кількох організацій оголосили безстрокову акцію з демонтажу парканів, самовільно встановлених на захисних прибережних смугах. Вони, посилаючись на Конституцію, називають свою ініціативу актом прямої дії.

«Антонов» буде працювати!».

Для іміджу України марка «Антонов» має не менше значення, ніж NASA для США. Найбільшим у світі літаком АН-225 «Мрія» українці пишаються не менше, ніж американці – своїми космічними кораблями. Тим більше, що й створений цей гігант був для транспортування на своїй широкій спині космічного човна «Буран», радянського аналога американських шатлів.

«Місто стало приязним для туристів».

Є гарна новина. Після «Євробачення» до Києва повертаються туристи, пожвавився бізнес. За останні чотири роки завантаження якісного номерного фонду в столичних готелях зросло до 45,8%, що є найвищим показником з 2013 року (за дослідженнями консалтингової компанії JLL було 48%). Цікаве спостереження: наші гості помічають те саме, що і ми з вами, коли подорожуємо іншими країнами. Визначні історичні пам’ятки, площі, собори… Але не тільки це. Повернувшись додому, туристи діляться враженнями про наші смаки, настрої, властивості, розповідають про послуги, сервіси, інші особливості міського середовища української столиці. Погодьтеся, приємно, коли, крім селфі, у пам’яті залишається унікальна АТМОСФЕРА, яку ми з вами створюємо разом…

Більше новин – на сайті «Вечірки».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.