Головна  →  Новини Видавничої ради  →  8 червня 2017

Переможців літературного конкурсу короткої прози «Як тебе не любити…» привітають на церемонії нагородження «Коронація слова-2017»

Переможців літературного конкурсу короткої прози «Як тебе не любити…» привітають на церемонії нагородження «Коронація слова-2017»

Про це повідомила заступник начальника управління інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій КМДА Віра Фамуляк-Зелінська під час прес-конференції в «Укрінформі»: «Коронація слова: підсумки року та презентація церемонії нагородження переможців 2017 року»:

‒ Від експертів та фахівців ми досить часто чули питання: «Як давно ви читали сучасний, гарний, цікавий, захоплюючий, інтригуючий текст, коротку прозу про Київ? Той, до якого хочеться повертатися, про ті місця, які цікаві і в яких хочеться побувати?». Таким чином виникла ідея конкурсу короткої прози про сучасний Київ. За порадою експертів та членів Видавничої ради при Департаменті суспільних комунікацій вирішили назвати конкурс на честь гімну столиці «Як тебе не любити, Києве мій».

За інформацією управління інформаційної політики та комунікацій, конкурс короткої прози «Як тебе не любити…» був оголошений у вересні минулого року. За цей час до Департаменту суспільних комунікацій надійшло понад 60 робіт і членами журі було визначено переможців. Найбільше балів – 38 – набрала Анастасія Піка за оповідання «Повернення тетісу». Найвищі оцінки їй поставили члени журі: Міла Іванцова, Олег Коцарєв, Ольга Погинайко, Тетяна Логуш та інші.

Друге місце журі присудило Світлані Тарапаті, яка набрала 37 балів за оповідання «Майже ідеальний».

По 36 балів набрали одразу чотири учасники: Олег Гончаров, Наталія Гук, Олена Осмоловська та Валентина Турчин. Зважаючи на це, журі вирішило третє місце нікому не присуджувати, а рекомендувати ці оповідання для публікації в журналі «Київ».

Нагородження переможців конкурсу короткої прози «Як тебе не любити…» відбудеться 15 червня о 17.00 в Колонній залі Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36).

Детальніше – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку