Головна  →  Новини  →  20 липня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: «Блакитні берети» прагнуть взаєморозуміння

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: «Блакитні берети» прагнуть взаєморозуміння

У новому номері «Вечірнього Києва»:

«Якою бути «Конституції» столиці?»

Мер Києва Віталій Кличко поставив завдання до кінця року ухвалити концепцію нової редакції Статуту територіальної громади міста.

«Департамент суспільних комунікацій ініціював проведення конкурсу соціальних проектів»

Депутати постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків погодили проект рішення «Про деякі питання міського конкурсу проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

«Країна готується до нової пенсії»

13 липня Верховна Рада України прийняла урядовий проект пенсійної реформи в першому читанні. За ухвалення законопроекту №6614 за основу на засіданні парламенту проголосували 282 депутати з 226 необхідних. Уряд обіцяє ліквідувати дискримінацію пенсіонерів за роком виходу на пенсію – всі пенсії будуть перераховані з використанням показника середньої заробітної плати, який використовується при призначенні пенсій в цьому році. В результаті 5,6 млн пенсіонерів отримають прибавку до своєї пенсії. Також із 1 жовтня, а не з грудня, як передбачає закон про державний бюджет-2017, буде підвищено мінімальну пенсію – до 1373 грн. В цілому підвищення пенсій торкнеться 9 млн з 12 млн українських пенсіонерів.

«Ідеї на мільярд гривень»

У суботу завершився перший етап другого громадського бюджету столиці – реєстрація проектів. Київ знову став рекордсменом: подано більше 800 проектів на загальну суму понад 1 млрд грн. Для порівняння, минулого року було майже 500 проектів на суму у 3 млн грн.

«Наші діти — не ізгої!»

За останні роки у нашій столиці вже відкрито понад 130 класів з інклюзивним навчанням – освітніми послугами, які забезпечують реалізацію прав осіб із особливими потребами. Проте на порядку денному все ще залишається проблема їхньої інтеграції у суспільство.

«Сезон легкої здобичі»

Довгоочікуваний сезон літніх відпусток у розпалі. Та не тільки потенційні відпускники нині заклопотані від’їздом на море, до далеких екзотичних країн чи, принаймні, на дачі. А у злодіїв свій сезон легкої здобичі, і розпочинається він одночасно із нашими відпусками.

«Зелений театр» збиратиме життєлюбів»

Театр у Гідропарку відремонтують у рамках проекту «КіноСад Життєлюб». Таку назву має хаб на відкритому повітрі для людей похилого віку.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку