Головна  →  Новини  →  13 липня 2017

До кінця року Київрада має ухвалити концепцію нової редакції Статуту територіальної громади столиці

До кінця року Київрада має ухвалити концепцію нової редакції Статуту територіальної громади столиці

Про це під час засідання комітету з підготовки проекту Концепції Статуту територіальної громади міста Києва заявив мер столиці Віталій Кличко:

‒ Концепція нової редакції Статуту територіальної громади міста Києва має дати відповіді на ключові питання: яким нашому місту бути, в якому напрямі Київ має розвиватися, чи бути районним радам у столиці та інші. І на ці питання ми маємо знайти відповіді у дискусії із громадою. Наше завдання – до кінця року ухвалити концепцію рішенням Київради, – наголосив Віталій Кличко.

Як зазначив заступник голови КМДА Олексій Резніков, Статут – це місцева, локальна конституція. Документ, який діє сьогодні, вже не актуальний і не виконує функцію муніципально-правового статутного регулювання:

‒ Країна та місто розвиваються, і ми потребуємо нової редакції Статуту. Цей документ буде актом вищої юридичної сили. Усі подальші рішення Київради, розпорядження КМДА та будь-яких чиновників будуть підпорядковані Статуту.

Після обговорення проекту під головуванням мера, члени комітету більшістю голосів підтримали рішення про погодження проекту концепції та вирішили направити його на розгляд постійних комісій Київради з подальшим винесенням на розгляд у сесійну залу.

Детальніше ‒ за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку