Головна  →  Я читаю  →  7 липня 2017

Що почитати на вихідних: must read від Департаменту суспільних комунікацій

 

Віра Фамуляк-Зелінська, заступник начальника управління інформаційної політики та комунікацій

Друг порекомендував телесеріал «Картковий будинок», переконував, що він мені сподобається, оскільки близький до професії. Часу та технічних можливостей дивитися кіно у мене не було, а потрапив до рук якісний український переклад книги Майкла Доббса. І хочу сказати, що я не пошкодувала про саме таку версію знайомства з «крутим хлопцем, якому багато що вдається».

«Картковий будинок» ‒ це історія про людей, які живуть в шаленому та повному інтриг світі політики. Навіть, якщо тебе зачепили за живе, не оцінили твій внесок у перемогу на виборах, твоя помста буде холодною! Ображена людина готова на все, а ображена людина із характером – більше ніж на все!

Автор майстерно описує підступність і підлість чиновників, які ведуть боротьбу не за поліпшення життя в країні, а за своє місце під сонцем. Кожен прагне посісти місце вищого, і неважливо якими засобами буде досягнута ця мета, головне – результат.

Про паралелі, які навіює ця книга, я промовчу… рекомендую!

 

Тетяна Шахова, завідувач сектору персоналу та державної служби

У книгу я закохана дуже давно. Захоплюсь переважно літературою художньо-історичного спрямування різних авторів та народів. Але якось я зловила себе на думці, що майже не знайома з сучасною українською літературою, її авторами. Друзі порадили почитати Люко Дашвар. Захопилась. Прочитала «Мати все», «Село не люди», «На запах м’яса », «РАЙ.центр», «Биті є. Макар», «Биті є. Макс», «Биті є. Гоцик», на черзі «ПоКров».

Що сказати… дуже образно та вразно описані буденні життєві перипетії головних героїв, у яких можна впізнати себе та людей, що оточують, часом автор змушує подивитися на своє життя ніби зі сторони та оцінити його якість.

Днями була на презентації книги «Де ти» молодого українського автора Ірени Мазел. Придбала собі примірничок з автографом автора. Книга про те, що не потрібно боятися щось змінювати в житті, а потрібно слухати себе, свої бажання, щоб бути цікавим собі та близьким людям.

 

Ірина Таранова, головний спеціаліст відділу цифрових та публічних комунікацій

До роману М.Булгакова «Майстер і Маргарита» в мене було «декілька підходів». Напевне, до розуміння цього твору треба дорости.

Автор акцентує на розриві трьох світів – реального, містичного та біблійного. Земні та буденні турботи людей призводять до того, що вони забувають про Бога і його заповіді, а часом ‒ заперечують навіть його існування. Вічні цінності за таких обставин відходять на другий план, затьмарюються дрібними життєвими проблемами. Для автора це стає індикатором того, що світ не лише змінився, він втратив свою духовну суть і летить у прірву.

«Майстер і Маргарита» – це попередження людству про наслідки втрати рівноваги матеріального і духовного, про наслідки від порушення законів буття. Однак на шляху до прірви ще можна зупинитися, переосмислити все і повернутися до витоків духовності. Тому й домінує у романі біблійна тема. Спробуйте усвідомлено перечитати цей твір і ви отримаєте нове задоволення і нові враження.

Роману уже 51 рік! Кожного разу, коли його перечитую, знаходжу для себе нові нюанси, деталі, емоції, враження. Книга змушує думати та філософствувати про людські ідеали, уподобання, цінності.

 

Олена Коротич, головний спеціаліст юридичного відділу

«Соловей», автор Крістін Генна. Жахи та реалії воєнної та післявоєнної Європи на прикладі життів простих і закоханих у життя людей.

На власній шкурі відчуваєш сморід смерті, навколишній біль втрати, голод, сум та незбагненну відвагу молодих жінок, які за будь-яку ціну ладні боротися і виживати задля кохання і дітей.

 


 

 

 

Марія Бурмака, співачка, народна артистка України

Закінчила читати книгу «Три чашки чаю» про американця Грега Мортенсона ‒ альпініста, який був врятований жителями афганського поселення і з того моменту вирішив будувати там школи для дітей. Історія про людину, яка сама вирішила робити світ кращим, про філософію мусульманської країни, про істинні причини тероризму і вічне протистояння східного і західного світів.

Перейти до спискуВерсiя для друку