Головна  →  Я читаю  →  30 червня 2017

Що читають кияни-3: must read від Департаменту суспільних комунікацій

 

Наталія Хандога, начальник відділу цифрових та публічних комунікацій

Книга «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву» більше зацікавила мене своєю назвою, ніж анотаціями та відгуками до неї. Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган ‒ сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.

Тут немає неймовірних пригод, шаленого кохання, казкових історій, щасливого фіналу… Це книга про реальність зі справжніми словами та вчинками, як важко втрачати і як складно починати. Вражає глибиною почуттів і відчуттів, емоцій і переживань… Дуже реально все описано. Авторка змогла надзвичайно передати емоції.

Для мене головна мораль – треба вміти приймати і поважати допомогу інших, і щоб не говорили, але взаєморозуміння – то велика сила.

Легко й швидко читається, гарний переклад. Не зовсім очікувана розв’язка. Так би мовити – «на подумати». Мені сподобалося. Впевнена, що ви також не пожалкуєте, коли прочитаєте.

..І таки «так» ‒ щасливі люди читають книжки і п’ють каву…

 

Андрій Васін, в.о директора радіостанції «Голос Києва» 98 FM

Іцхак Адізес «Управління персоналом» ‒ рекомендую! Ідеї автора дуже сміливі, але корисні для згуртування колективу.

На цю ж тему Брайан Трейсі «Психологія продажів» ‒ читаю і перечитую.

 

Олена Іваницька, головний спеціаліст відділу аналізу інформації та видавництва

Щороку очікую оголошення «довгих» і «коротких» списків літературної премії «Книга року ВВС», адже до них авторитетне журі добирає найцікавіші, найвартісніші книги українських авторів. У 2016 році переможцем премії став роман Тані Малярчук «Забуття».

Ця книга – про життя В’ячеслава Липинського, українського історика польського походження, філософа і політика, засновника українського монархізму. Його життя було суцільним рухом проти вітру, пожертвою заради ідеї, як сказала Ольга Герасим’юк, це «безнадійна ідея своєї України».

Малярчук веде оповідь від імені молодої жінки, нашої сучасниці, котра досліджує старі газети, щоб віднайти власну ідентичність і доторкнутися до минулого, яке вирізали з її історії, як з кіноплівки. Авторка йшла слідами Липинського, могилу якого колись зрівняв із землею тракторист за пляшку горілки, і крок за кроком наче відроджувала його із забуття…

Прочитайте цю книгу! Небайдужий читач відчує ниточки з минулого, порине в той трагічний час, поєднає із ним наше сьогодення…

 

Олена Коротич, головний спеціаліст юридичного відділу

«Завтра», автор Гійом Мюссо.

«Історія кохання, яка кидає виклик законам часу». Зворушлива, романтична, філософська, непередбачувана до останнього історія, яка захоплює з перших сторінок. Плакати будуть всі! У вік технологій чи можна через ноутбук повернути назавжди втрачене щастя? Бережіть те, що маєте і придивіться до своїх близьких – можливо вони приховують смертельну тайну…

 

Юлія Филипович, головний спеціаліст управління інформаційної політики та комунікацій

Прочитавши книгу Тетяни Пахомової «Я, ти, наш мальований і немальований Бог» про Велику Вітчизняну війну, я подумала про те,чи зможуть зараз люди пережити таку дику, жахливу і страшну війну. Чи зможуть сховати у себе в домівках тих, хто потребує захисту, поділитися залишками картоплі та черствої хлібини, зберегти у серці людяність та доброту?...

Книга про хоробрість, незламність внутрішнього духу, філософські роздуми на тему релігії та бога, материнську глибоку та безмежну любов до своїх (і чужих) дітей.

 

Марина Матвієнко, головний спеціаліст відділу інформаційного забезпечення офіційного Інтернет-порталу та моніторингу

Вражена книгою Ліан Моріарті «Велика маленька брехня».

Ця книга про складні взаємовідносини між людьми, між чоловіком та дружиною, між батьками та дітьми. Книга про те, що наша поведінка, кожне наше слово та кожна дія відображається на особистості наших дітей. І іноді це призводить до жахливих наслідків.

Перейти до спискуВерсiя для друку