Головна  →  Я читаю  →  23 червня 2017

Що читають кияни-2: must read від працівників Департаменту суспільних комунікацій

Віра Фамуляк-Зелінська, заступник начальника Управління інформаційної політики та комунікацій

«Сегун» Джеймса Клавела має бути у списку обов’язкових книг для прочитання. Цей роман для тих, хто любить подорожі і занурюється з головою у кожен епізод. Це історія англійця капітана Джона Блекторна, який потрапляє до Японії. Дякуючи своїм знанням та досвіду, він отримує статус самурая і завойовує авторитет та високий статус в суспільстві. Це драма, у якій зійшлись два світогляди, дві культури, два стилі життя. На сторінках оживає середньовічна Японія з детальними описами тодішніх реалій – від дрібних описів побуту до понять філософії буддизму. Це історія про прекрасну Маріко, дочку древнього та знатного роду, в душі якої поєдналися християнські заповіді і кодекс самурая. Постійні інтриги, питання війни та миру, боротьба за владу, зіткнення пристрасті та амбіцій ‒ книжка не відпускає ні на секунду. Звичайно, автору допоміг його досвід роботи в кіноіндустрії. Роман читається на одному диханні. Ця книга із серії тих, які читаєш неспішно і не хочеш, аби вона закінчувалася…

Марусова Дар’я, головний спеціаліст відділу цифрових та публічних комунікацій

Усім юзерам фейсбуку раджу книгу Ольги Філіної «Facebook-ефект для бізнесу та самопіару». Особливо, це Must have для smm-ників, піарників, комунікаторів та підприємців. У чому унікальність? По-перше, книга-тренінг у якій мало теорії, а багато практики, по-друге – написано дуже легко і абсолютно зрозуміло навіть «чайникам». Після кожного розділу на вас чекають практичні завдання, які розраховані на три різних рівня підготовки: початківець, впевнений і чемпіон з поясненнями та покроковою інструкцією. Звучить інтригуючи, правда ж? Такий собі лайфхак для поціновувачів фейсбуку. Чи зайняла своє почесне місце ця книга на моїй книжковій полиці? Так! Тому впевнено рекомендую! Читайте із задоволенням, а головне з користю.

 

Ірина Ткачук, провідний спеціаліст відділу аналізу інформації та видавництва

На днях ми з моїм меншим сином Назаром, якому 10 років, дочитали книгу «Хроніки Нарнії. Лев, Біла Відьма й шафа». Ця книга є другою із серії книг англійського письменника Клайва Люїса «Хроніки Нарнії» і розповідає про неймовірні пригоди чотирьох дітей – Пітера, Сюзан, Едмунда та Люсі – у дивовижній країни Нарнії. Нам обом сподобалась книга, тому що в ній звичайні діти стають надзвичайними героями, долаючи багато перешкод, які змушували їх ліпше пізнавати себе, роблячи вибір між добром і злом. Ми вже дивилися художній фільм про цю історію, але книга виявилась дуже цікавою і захоплюючою.

 

Ірина Таранова, головний спеціаліст відділу цифрових та публічних комунікацій

«Атлант розправив плечі», роман-трилогія американської письменниці Айн Рэнд

Про цей твір є багато однозначних думок у вимогливих критиків, політичного істеблішменту, професорів. Але вже майже шістдесят років ця книга вкрай популярна серед звичайних людей. Цей парадокс ‒ разом з тим фактом, що в книзі немає ні привабливих сцен плотського кохання чи то насилля ‒ породив цілу низку здивувань щодо популярності роману. Як в романі «Атланти» засуджені тримати на своїх плечах головні рушійні сили людства ‒ виробництво, творіння і творчість, так цей твір тримає читача глибокими філософськими роздумами, що спонукають прочитати всі три книжки до останнього слова. Читайте і отримуйте власні враження.

 

Олена Коротич, головний спеціаліст юридичного відділу Департаменту суспільних комунікацій

«Дивергент», «Інсургент», «Елігент» ‒ автор Вероніка Рот

Книгу читати набагато захопливіше, якщо знаєш, що твої герої оживуть не тільки у твоїй уяві, а й на «великому екрані». Для мрійників, детективів, просто людей з широкою уявою. Після прочитання ще довго не відпускає відчуття «іншої реальності», відчуваєш себе героєм фантастичного світу, який дуже схожий на наш. Придивіться!

Перейти до спискуВерсiя для друку