Головна  →  Новини  →  22 червня 2017

Киянам розкажуть про героїв, чиї імена з’явилися у назвах столичних вулиць. Департамент суспільних комунікацій замовив цикл телепрограм для ТК «Київ»

Киянам розкажуть про героїв, чиї імена з’явилися у назвах столичних вулиць. Департамент суспільних комунікацій замовив цикл телепрограм для ТК «Київ»

Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій. Наразі завершується роботи над створенням циклу тематичних інформаційно-пізнавальних програм про героїв та видатних киян, чиї імена увічнено у назвах столичних вулиць в наслідок «декомунізації» протягом 2014-2016 років. Над проектом працює телестудія «Апграунд», що стала переможцем закупівлі в системі «PROZZORО».

Як зазначила заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко, далеко не всі кияни знають нові імена на покажчиках столичних вулиць, саме тому виникла ідея зробити такий просвітницький телепроект:

‒ Ми залучили фахових експертів, науковців, краєзнавців, щоб ближче познайомити киян з відомими діячами, героями, які заслужили таку суспільну повагу.

Загалом планується 10 телепрограм. Серед «героїв» ‒ Митрополит Андрей Шептицький, письменник Євген Сверстюк, полковник армії УНР Петро Болбачан, генерал армії УНР Алмазов, головнокомандувач армії УНР Михайло Омелянович-Павленко, перший голова ОУН Євген Коновалець, митрополит УАПЦ Іван Огієнко, письменник-шістедесятник Іван Світличний, український політичний діяч В’ячеслав Липинський, художниця-шістдесятниця Алла Горська.

Довідково.

Проект реалізується у рамках міської цільової програми «Київ інформаційний» на 2016 – 2018 роки.

Перейти до спискуВерсiя для друку