Головна  →  Новини  →  21 червня 2017

Департамент суспільних комунікацій знайомить з кращими практиками популяризації України у світі

Департамент суспільних комунікацій знайомить з кращими практиками популяризації України у світі

В управлінні інформаційної політики та комунікацій Департамент суспільних комунікацій вивчають досвід реалізації Концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі, розробленої Міністерством інформаційної політики України.

Одним з практичних кроків реалізації Концепції є науково-освітній інтернет-портал «Тарас Григорович Шевченко», який популяризує Україну для світової спільноти через розкриття особистості Кобзаря як людини, художника, письменника та мислителя. Наразі проект висунутий на Державну премію України.

Довідково.

Ініціатором створення порталу виступила Мала академія наук України, яка працювала над сайтом з командою понад 2 000 людей. Наразі порталом користується більш ніж 10 000 вчителів та користувачів інтернетом, які цікавляться творчістю та біографією Тараса Шевченка.

Унікальний сайт налічує понад 100 000 рукописів Кобзаря, працює Таймлайн-сервіс, який дозволяє вивчати життя Шевченка день за днем. Завдяки науковій складовій порталу, усі його відвідувачі мають змогу проводити самостійні дослідження, обговорювати результати досліджень і поповнювати експозицію веб-ресурсу. Кожен користувач порталом може переглянути ряд рукописів, книг та збірок віршів у вигляді інтерактивної книги з можливістю гортання сторінок.

Родзинкою веб-ресурсу є наявність великої кількості ілюстрованого візуального матеріалу, зокрема 3D екскурсії та тури місцями, пов’язаними з іменем Тараса Шевченка.

Перейти до спискуВерсiя для друку