Головна  →  Новини  →  16 червня 2017

«Укрінформ» підготував інфографіку «Безвіз: перша статистика»

Як зазначили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій, у зв’язку із запровадженням ЄС безвізового режиму для України триває активна інформаційна кампанія з роз’яснення правил перетину кордону з країнами ЄС при безвізі, а також в чому переваги безвізового режиму для українців.

З початку дії безвізового режиму загальна кількість пасажирів, які перетнули митний кордон з країнами Європейського Союзу зросла на 7% . Відтак Укрінформ підготував інфографіку з першими цифрами.

Станом на 13 червня майже 3000 українців скористалися безвізом. Із них:

  • 70% перетнули кордон на західній ділянці в автомобільних пунктах пропуску;
  • 7% ‒ у залізничних;
  • 23% користувалися послугами авіаційних портів.

Нагадуємо, Безвіз поширюється лише на власників біометричних! паспортів. Передбачає короткотермінове! перебування у 30 європейських країнах до 90 днів протягом 180 днів. При перетині кордону слід мати при собі документи, які підтверджують: мету поїздки, наявність місця проживання/бронювання готелю, достатніх фінансових засобів (не менше 50 євро на добу), зворотний квиток, поліс медстрахування. На триваліший час перебування в ЄС ‒ необхідно оформити візу. Безвіз не означає права на оформлення дозволів на проживання, працевлаштування або навчання в ЄС. Порушення терміну перебування в ЄС тягне за собою подальшу заборону в’їзду.

Детальніше – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку