Головна  →  Новини  →  1 червня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті, 100 мільйонів на ГБ-2, мовні квоти, тиждень столиці у фото

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті, 100 мільйонів на ГБ-2, мовні квоти, тиждень столиці у фото

У сьогоднішьному номері «Вечірнього Києва»:

«На ініціативи киян дадуть 100 мільйонів гривень».

Минулого тижня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати схвалили нові параметри фінансування Громадського бюджету на 2018 рік. На реалізацію проектів місто готове виділили уже 100 мільйонів гривень, що удвічі більше, ніж було спрямовано у 2017-му. Разом з тим, змінилися умови участі у Громадському бюджеті. Відтепер проекти ділитимуться на малі та великі.

«Якість, надійність, престиж».

На території виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» було представлено майже 160 виробничих підприємств із усіх районів столиці. А ще – 40 наукових установ Києва, наукові парки вищих навчальних закладів, київське інвестиційне агентство та науково-технічні майстерні.

«Тарифна політика: вартість проїзду у тролейбусах, автобусах і метро зросте на гривню».

Про збільшення вартості проїзду у Києві заговорили одразу після того, як уряд скасував пільговий тариф на електрику для міського електротранспорту і вуличного освітлення (зрівнявши його з тарифами для промисловості!) та підвищив мінімальну зарплату до 3200. Столична влада намагалася утримати ситуацію за рахунок внутрішніх резервів, та сьогодні фахівці вже говорять відверто: «Якщо хочемо їздити – треба платити більше. Інакше не буде коштів на ремонти, запчастини, транспорт зупиниться, а водії підуть шукати інші заробітки».

«Розмовляйте з дітьми українською».

23 травня Верховна Рада ухвалила законопроект № 5313 про мовні квоти на телебаченні. «За» проголосували 269 народних депутатів. Закон гаряче підтримували, зокрема і під час голосування у сесійній залі, українські актори, режисери, письменники. Серед тих, хто закликав ухвалити документ, що дасть змогу збільшити в телеефірі частку україномовного продукту, була і народна артистка України, акторка театру і кіно Наталія Сумська.

«Вивчаємо в Інтернеті».

Днями запрацювала онлайн-платформа для вивчення української «Є-мова». Кожен охочий має змогу зареєструватися, пройти тест, визначити свій рівень володіння мовою і прослухати курс навчання.

«Знаєш мову – отримуй премію».

Традиційно у столиці відзначили переможців конкурсу української мови імені Петра Яцика. Конкурс проводиться з 2001 року, а участь у ньому беруть десятки тисяч школярів та студентів з усієї країни.

«Ти і я – міцна сім’я».

Якщо ви активний татко і мрієте цікаво, а головне спортивно провести із своєю дитиною час, наступний проект вас неодмінно зацікавить. Нещодавно у Дарницькому районі стартувала ініціатива «ТатоЗал», учасниками якого стали кількадесят сімей.

«Нові книжки про столицю – літературна родзинка року».

На фестивалі «Книжковий Арсенал» увагу «Вечірки» привернули нові видання про Київ, його історію, архітектурні пам’ятки та мешканців. Без сумніву, вони здатні прикрасити домашні бібліотеки всіх, хто любить наше місто.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку