Головна  →  Новини  →  26 травня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ День Києва: квіти, музика і танці

Читайте у свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ День Києва: квіти, музика і танці

У новому номері «Вечірки»:

«У Києві відбувся перший Форум організацій громадянського суспільства».

23 травня в НСК «Олімпійський» працювала відкрита комунікативна платформа, де спілкувалися представники столичної влади, громадськості та міжнародних фондів. На форумі були представлені 319 громадських організацій. Учасники форуму взяли участь у панельних дискусіях, круглих столах, зустрічах fase to fase. Міський голова Віталій Кличко пообіцяв, що такі форуми стануть щорічними, а влада буде активніше комунікувати з громадою.

«Велотрек: старт нового життя».

Ця історія – своєрідний відбиток змін, що відбуваються у Києві останні роки. Побудований у 1913 році у дворах нинішньої вулиці Богдана Хмельницького велотрек десятиліттями служив центром розвитку велоспорту. Але у 2009 році зі згоди тодішньої міської влади був частково забудований, впритул до нього звели житловий будинок та паркінг.

«Біг заради життя».

Наймасовіший спортивно-благодійний проект «Пробіг під каштанами» святкує своє 25-річчя.

«Комунальники запрошують до Хрещатого парку».

26 та 27 травня у Хрещатому парку Департамент житлово-комунальної інфраструктури спільно з «Київводоканалом», «Центром комунального сервісу», «Водно-інформаційним центром», «Київкомунсервісом» та «Київзеленбудом» проводитимуть пізнавальні зустрічі для всіх охочих.

«У центрі міста перекриють вулиці».

Цього року в рамках програми святкування Дня Києва у вихідні, 27 і 28 травня, у столиці буде перекрито для проїзду транспорту частину вулиць, якими пройдуть маршрути спортивних подій.

«Столиця відзначила творчу еліту».

24 травня у Музеї історії міста пройшла церемонія нагородження лауреатів мистецької премії «Київ». Щорічно вона вручається напередодні Дня міста за кращі здобутки київських митців.

«Друге народження «Наталки».

Урочище Наталка, між Оболонською набережною та Московським мостом, довгий час було занедбаним. Тут збиралися будувати спортивно-розважальний комплекс. 11 га ще декілька років тому відвели під парк «Оболонь», навіть почали реконструкцію, але місцеві мешканці виступили проти: «надто він радянський, не людяний». На допомогу прийшли громадські активісти – завдяки ним і підтримці міської та районної адміністрацій, Київради парк став справжньою окрасою Києва.

«Парк«Кіото» – візитівка співдружності».

У парку «Кіото» сьогодні відпочивають з ранку до вечора сотні киян, хоча одночасно тут відбувається реконструкція. Втім, вона не перша для парку, закладеного ще в 1972 році на знак дружби між Києвом і культурно-духовною столицею Японії – містом Кіото.

«Зроблено в Києві».

Напередодні про деякі аспекти підготовки до цієї визначної для столиці події «Вечірка» дізнавалася у представників столичної влади, які курують питання промислового розвитку Києва.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку