Брифінги та прес-конференції у Києві 23.05.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

10:00

«Перемоги та поразки антикорупційної боротьби в Україні: міжнародний погляд»

Чи просунулася вперед Україна за рік антикорупційної боротьби? Чого бракує українській владі для повернення вкрадених активів? Чому топ-корупціонери часів Януковича досі лишаються безкарними та які поради міжнародних партнерів допоможуть українським правоохоронцям? Під час прес-конференції голова глобального антикорупційного руху Transparency International Хосе Уґас спільно з представниками ТІ визначать необхідні кроки для вдалої боротьби з корупцією за результатами міжнародного воркшопу з повернення активів.

Хосе Уґас, голова глобального антикорупційного руху Transparency International;  Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна; Андрій Слюсар, керівник програми протидії топ-корупції Transparency International Україн.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

11:30

«Створення нової реальності: як підлітки змінюють світ вже сьогодні»

На заході говоритимуть про проблеми молодих людей, що живуть з ВІЛ та про новаторські підходи у боротьбі й профілактиці цього захворювання, запропоновані підлітками.

директор Центру громадського здоров’я МОЗ України, професор Наталія Нізова; керівник програми розвитку і здоров’я молоді, Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) Олена Сакович; юні активісти БО «Об’єднання підлітків та молоді «Teenergizer» Даніїл Столбунов та Надія Дубчак; консультант з мобілізації підлітків БО «Об’єднання підлітків та молоді «Teenergizer» Альберт Сардарян

Потрібна акредитація.
Телефон: (050) 444 65 28, [email protected]

12:30

«Пенсійна реформа в Україні: позиція профспілок»

 

Прес-конференцію проведе Федерація профспілок України. В ній  візьмуть участь: голова Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, керівники членських організацій СПО профспілок 

Телефон: (067) 788 99 41

14:00
«Полонені – шляхи вирішення проблеми, юридична допомога, міжнародний досвід»

Оскільки питання про звільнення чи обмін полонених (згідно українського законодавства - заручників) практично призупинене та забуте, а в той час сотні таких бранців зараз незаконно утримуються на територіях Криму, Донбасу і Росії, організатори ставлять собі за мету активізувати цей процес на міжнародному рівні.

Ірена вон Бург,  керівник Всесвітнього  Руху Патріотів України; Олена Живко, волонтер і  адвокат  та інші

Телефон: 0631899777. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а

10:30

"Стан прикордонної служби під час АТО. Захищена України на 0 кілометрі?"

 

голова громадської організації "Всеукраїнський союз захисників кордону батьківської землі" Юрій Харченко; генерал-майор у відставці, командир Луганського прикордонного загону (2003-2006 рр.) Олег Медведчук; полковник, командир Луганського прикордонного загону в 2014 році, кавалер ордена Богдана Хмельницького II і III ступенів Сергій Дейнеко 

 Акредитація журналістів за тел. (067) 446-00-34.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

10:00

“Як ринок землі вплине на темпи розвитку українського АПК?”

Питання до обговорення:

-Чи можуть пропонуватися до продажу землі сільськогосподарського призначення, які перебувають в оренді, та як не допустити руйнування існуючих виробництв в АПК?

-Чому деякі агрохолдинги не виявляють підвищеної зацікавленості у запровадженні механізму вільного обігу земель сільськогосподарського призначення? 

-Чи стане вільний ринок землі достатньо сильним стимулом для розвитку фермерства?

Юрій Микитенко - заступник директора департаменту – начальник відділу економічного регулювання земельних відносин Департаменту міжнародної співпраці та ринку земель Держгеокадастру; Тарас Висоцький - генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Додаткову інформацію про його роботу можна отримати за телефоном: (044) 490 69 88 /90. 

12:00

"Виставка-презентація "Зроблено в Києві" - нові можливості для столичних виробників"

 

Анатолій Баган - заступник директора – начальник управління промисловості та інноваційної політики Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА; Віра  Фамуляк-Зелінська - заступник начальника управління інформаційної політики та комунікацій  Департаменту суспільних комунікацій КМДА та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

13:00

“Міжнародний проект “Легенди Храму Шаолінь” 

Коротко. “Легенди Храму Шаолінь” - унікальний міжнародний культурний і мистецький проект соціального спрямування, який за підтримки Китайської Народної Республіки вперше стартує в Україні та світі. 

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація обов’язкова: https://goo.gl/forms/xhu4dIdmlwJUVmIk1 (кількість місць обмежена) або на e-mail:[email protected] 

15:00

Презентація видання «Українці — великий європейський народ»

Довідково. Двотомне видання «Українці – великий європейський народ» побачило світ зусиллями Української конфедерації журналістів з нагоди 10-ї річниці Всеукраїнської програми «Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації». Видання є спробою дослідити один із головних напрямів розвитку України - інтеграцію нашої держави в європейське співтовариство крізь призму нарисів про життя та діяльність знакових особистостей наукового, економічного, культурного та громадського життя України. 

Микола Голомша - політичний і громадський діяч, лідер партії «Патріот»; Олександр Тигов - політичний і громадський діяч, президент ГО «Рух територіальних громад»;  Григорій Омельченко - Герой України, народний депутат України п’ятьох скликань та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ЛІГА

Адреса: вул. Шамрила, 23
 

11:00

"Нові санкції щодо країни-агресора: блокувати не можна дозволити".

На круглому столі будуть обгововуватися наступні питання:  

1. Небезпека інформаційно-пропагандистської роботи в соціальних мережах; 
2. Перші блокування: реакція абонентів; 
3. Судові перспективи оскарження рішення РБНО та Президента; 
4. Рекламний ринок: чи є життя без російських сайтів? 
5. Рішення РНБО=форс-мажор? 
6. Виконання санкцій: юридичні аспекти договірних відносин; 

Юлія Лапутіна, заступник начальника департаменту інформаційної безпеки Служби безпеки України; 
Олександр Попов, Керівник Центру аналітично-правової інформації ЛІГА:ЗАКОН; 
Олександр Ольшанський, Керівник інвестиційного холдингу Internet Invest Group; 
Ірина Муштіна, Засновник Digital Developers Committee, CEO CF.Digital; 
Олександр Гоцуленко, Начальник відділу корпоративного управління та підтримки операційної діяльності КИЇВСТАР

Додаткові запитання: Марія Іваник, (050) 705 86 72, 
[email protected]

Акредитація ЗМІ: (044) 593-16-37, 
[email protected]

15:00

"Професійні ризики у роботі адвоката".

Захід проведе Комітет захисту прав та гарантій адвокатської діяльності у межах дискусійного проекту "Захисти захисника".

Із прийняттям Закону про адвокатуру та адвокатську діяльність було підтверджено створення у самоврядному середовищі оновлених КДКА. Саме до їх компетенції закон відносить вирішення скарг щодо притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності. До їх лав обирають колег, які повинні, як ніхто, розуміти завдання професії, та спрямовувати свої зусилля на забезпечення належного здійснення адвокатської діяльності, дотримання гарантій адвокатської діяльності, захисту професійних прав адвокатів, забезпечення високого професійного рівня адвокатів та вирішення питань дисциплінарної відповідальності.

 

До дискусії запрошуються представники КДКА та Ради адвокатів Київської області, представники дисциплінарних палат КДКА інших регіонів, Асоціація адвокатів України, Союзу юристів України, Спілки адвокатів України, інших громадських організацій, та структур, адвокати, права яких порушені.

Акредитація ЗМІ: (044) 593-16-37, 
[email protected]

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20
 

13:00

Прес-конференція на тему: «ІІІ Фестиваль «АРТ-Плелйбек. Разом»

Учасники розкажуть про відкриття ІІІ Міжнародного театрального інклюзивного Фестивалю «АРТ-Плелйбек. Разом», його програму, особливості цьогорічного заходу. На Фестиваль запрошені висококваліфіковані тренери з України, Ізраїлю, Німеччини, Росії, які є спеціалістами по роботі з різними громадами та соціальними питаннями за допомогою театру.

Наталія Вайнілович, організаторка Міжнародного інклюзивного театрального Фестивалю «АРТ-Плейбек. Разом», акторка та ведуча партисипативного театру; Віктор Сербулов, Генеральний Секретар міжнародної громадської організації YMCA України, співорганізатор Фестивалю; Андрій Макаренко, координатор програми "Діалог громадянського суспільства" Регіонального офісу Фонду ім. Ф. Еберта "Діалог Східна Європа". співорганізатор Фестивалю.

 

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

10:00

Тема: «Діяльність Міністерства оборони України за останні 4 дні»

 

Полковник Максим Праута, речник Міністерства оборони України

 

10:30

Тема: «Анонс фестивалю «Зустрінемось! З війни – до миру»

 

Світлана Шеповалова, керівник Благодійного фонду «Чисте небо» та Центру допомоги учасникам АТО при Київській обласній державній адміністрації
Антоніна Бондаренко, керівник Центру розвитку лідерства
Леся Василенко, керівник Громадської організації «Юридична сотня»

 

11:00

Тема: «Фейкові громади - нова загроза національній безпеці України?»

 

Ігор Гуськов, Служба безпеки України
Анатолій Ткачук, Інститут громадянського суспільства
Ігор Агібалов, Центр розвитку місцевого самоврядування у Луганській області (скайп-включення)
Роксолана Барчук, виконавчий апарат Косівської районної ради (скайп-включення)
Представник Міністерства юстиції України
Представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

 

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

 ІНШІ

10:00

Тренінг для ЗМІ та громадських організацій на тему: «Як користуватися аналітикою ProZorro і збирати дані для новин, статей і розслідувань»

Ключові теми і доповідачі:
ProZorro - електронна система державних закупівель: прозорість, можливість моніторингу для ЗМІ та NGO – Максим Нефьодов;
Як працює система електронних закупівель ProZorro – Дар'я Черкашина;

 

вул. Бульварно-Кудрявська (колишня Воровського), 22, 4 поверх.

Реєстрація за посиланням.

10:00

Презентація проекту "Створення інклюзивного ринку електроенергії в Україні"

 

Андрій Зінченко, керівник освітніх проектів української мережі ініціатив з енергозбереження greencubator; Юлія Усенко, голова ГО "Всеукраїнська агенція інвестицій та сталого розвитку"; Іван Бондарчук, юрист юридичної фірми ILF та ін.

офіс РПР, вул. Ольгинська, 6, оф. 21.

Довідки: (067)744-15-80.

10:00

Заходи з обмеження водопостачання офісному центру у Дарницькому районі, що проводитимуться Управлінням екологічного нагляду разом з іншими службами Київводоканалу

Від водопостачання буде відключено п’ятиповерховий комплекс з офісами, автомийкою та кафе-піцерією, який грубо та систематично порушує законодавчі вимоги щодо користування міською каналізацією, чим створює загрозу непередбачуваних екологічних та техногенних наслідків як у межах свого розташування – для цілого мікрорайону, району, - так і для міста у цілому. 

 

О 9:45 - збір за адресою: вул. О.Кошиця, 3 (парковка біля будівлі Державної податкової інспекції, Дарницький район).

Акредитація: (067)657-68-60.

13:00

 Панельна дискусія "Російські вівторки" з обговорення ключових подій в Російській Федерації

Питання:

1. Хто стоїть за зверненням Собчак до Петра Порошенка?

2. Чи загрожує Дональду Трампу новий Уотергейт?

3. Батл Усманов - Навальний як новації в політтехнології.

 

Ольга Курносова - російський опозиціонер в еміграції, організатор

"Маршів незгодних"; Олег Саакян - український політолог; Роман Попков - колишній політв'язень, російський журналіст.

ІА "Guildhall", вул. Хрещатик, 7/11,

6-й поверх.

Акредитація: (068)27-111-46,

[email protected].

13:30

 Брифінг з нагоди старту першого тренувального табору української команди «Ігор Нескорених»

Будуть оголошені цілі та програма зборів, а також буде проведений інструктаж учасників збірної.

За результатами установчих зборів буде визначений основний склад національної збірної. У вересні цього року збірна з 15 ветеранів та діючих військовослужбовців буде представляти Україну на міжнародних змаганнях Invictus Games в Торонто

 

спортивна база ЦСК ЗС України, на Трухановому острові, Паркова дорога, 16. 

Акредитація: (063)888-11-41, [email protected].

14:00

Круглий стіл на тему: «Євроскептицизм як інструмент гібридної війни. Способи нейтралізації»

Мета - вироблення спільної стратегії з протидії гібридній війні, що триває в Україні і Європі.

 

вул. Садова, 3-а, кім. 620.

Вхід за картками акредитації.

14:00

 Прес-конференція, присвячена завершальному етапу підготовки до чемпіонату зі стрибків у воду, який відбудеться у Києві 11-18 червня

 

Ігор Жданов, Міністр молоді та спорту України; Сергій Бубка, президент Національного Олімпійського комітету; Ігор Лисов, президент Федерації стрибків у воду та ін.

Мінмолодьспорту, вул. Еспланадна, 42, 2 поверх.

Акредитація: 289-95-05, (068)240-25-76.

14:00

Прес-конференція на тему: "Відкритий ринок землі: шанс вирватися з бідності або втратити все?"

 

Олексій Плотніков, доктор економічних наук, професор; Андрій Мартин, заступник голови ради Асоціації «Земельна спілка України», доктор економічних наук; Роман Граб, експерт Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) з питань земельних відносин; Оксана Крижанівська, партнер юридичної компанії Alexandrov & Partners, голова Комісії з питань інвестицій ICC Ukraine.

РИА Новости України (вул. Шота Руставелі, 16, 9 поверх).

Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

16:00

Відкриття експозиції «Князі Острозькі: європейський вимір української історії»

На виставці представлені пам’ятки XV–ХХ століть – лицарські обладунки, зброя XVI–XVII ст. (мечі, шаблі, гармата), церковні старожитності, стародруки Острозької друкарні, картини, гравюри, старовинні документи. Серед експонатів – знаменита «Острозька Біблія» кінця XVI ст.

 

вул. Лаврська, 9, корпус №4 («Келії соборних старців») Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Акредитація: (063)530-27-38, [email protected].   

Перейти до спискуВерсiя для друку