Брифінги та прес-конференції у Києві 18.05.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

11:30

«Чи впевнений ти, що можеш безпечно для здоров’я їсти круасани, тортики або смачні булочки?»

Всі вироби з пшениці, жита, ячменю містять білок глютен, що є агресивним імунним фактором для великої частини європеоїдної популяції (16%, дані 2014 р.). і дані медичної статистики, що доказово доведені в країнах ЄС, прогнозують, що в Україні майже 7 мільйонів українців потребують ретельної діагностики, а потім  - дієти gluten free. 

Ольга Наумова, президент ВГО «Українська Спілка целіакії»; Ольга Донцова, Національний консультант  Health and Nutrition (FAO UN); Олена Губська, проф., зав.каф. НМУ ім. О.О.Богомольця, віце-президент ВГО «Українська Спілка целіакії»; Микола Мороз, директор департаменту продовольства Мінагрополітики (запрошений) 

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

13:30

Офіційна презентація нового та амбіціозного видання «#Нашилюди» : про успішних та відомих євреїв та українців у подіях  і фактах та  про  важливість  україно-ізраїльських взаємовідносин.

 

Ярослав Кулик,  видавець журналу #Нашилюди- Made in UA; Маріанна Ніжна, видавець журналу #Нашилюди - Made in UA; ; Микола Волконський, головний редактор журналу #Нашилюди- Made in UA та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20
 

11:00

"Адвокати екс-голови НБУ Сергія Арбузова про припинення розшуку їх клієнта Інтерполом"

 

адвокати Сергій Ковальов, Євген Пелихос

Акредитація журналістів: 
(050) 412 48 61 або 
[email protected]

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

10:00

Засідання Національного прес-клубу з аграрних та земельних питань на тему: “Як ринок землі вплине на темпи розвитку українського АПК?”

Питання до обговорення:

-чи можуть пропонуватися до продажу землі сільськогосподарського призначення, які перебувають в оренді, та як не допустити руйнування існуючих виробництв у АПК;

 -чому деякі агрохолдинги не виявляють підвищеної зацікавленості у запровадженні механізму вільного обігу земель сільськогосподарського призначення;

  -чи стане вільний ринок землі достатньо сильним стимулом для розвитку фермерства;

Леонід Козаченко - народний депутат України, голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, президент Української аграрної конфедерації; Тарас Висоцький - генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу; Денис Нізалов - керівник проекту “Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні" та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

10:00

“Інноваційна соціальна послуга: тимчасовий цілодобовий догляд для осіб з інтелектуальними порушеннями. Практичний досвід та розробки БТ "Джерела”

Захід організовано в рамках проекту «Соціальні послуги спільними зусиллями» за підтримки Європейського Союзу  https://www.facebook.com/EUDelegationUkraine/   в партнерстві із Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) https://www.facebook.com/UCIPR та Спілкою Робітничих Самаритян Грузія (ASB-Georgia). https://www.facebook.com/ASBinGeorgia

Раїса Кравченко - голова правління БТ "Джерела"; Людмила Черкашина -заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА; Ольга Маруда - заступник голови правління, керівник проекту БТ "Джерела" «Соціальні послуги – європейський вибір: тимчасовий цілодобовий догляд осіб з інтелектуальною недостатністю» та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Контактна інформація за тел.: (044) 411-82-13; (097) 226-07-86 (Ольга Маруда й Тамара Наук).

11:30

“Активні заходи СРСР проти США: пролог до гібридної війни

Мета презентації: звернути увагу експертів, політиків, осіб, які ухвалюють рішення, а також широку громадськість до проблеми використання «активних заходів» з боку РФ; визначити їх сучасний арсенал, можливості та умови застосування; довести, що хоча методи «активних заходів» мають доволі глибоке, понад 50-річне коріння, проте наразі вони успішно працюють і разом з використанням військової сили визначають гібридність сучасних дії Росії проти України та інших країн демократичного світу; запропонувати низку рекомендацій для організації ефективної протидії використанню методів «активних заходів» і гібридної війни з боку РФ.

Володимир Горбулін - директор Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД), академік і віце-президент Національної академії наук України;  Дмитро Дубов - начальник відділу інформаційної безпеки та розвитку інформаційного суспільства Національного інституту стратегічних досліджень та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

12:00

“Що означатиме для України блокування російських сервісів? Свобода Інтернету vs інформаційна безпека держави”

 

Віталій Мороз - експерт із цифрової комунікації, керівник програм нових медіа ГО “Інтерньюз-Україна”; Артем Біденко - заступник міністра з інформаційної політики; Олександр Федієнко - голова правління Інтернет-асоціації України; Зорян Кісь - правозахисник, координатор проектів Freedom House в Україні; Віктор Шлінчак - керівник інформаційного агентства "Главком".

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

13:00

"Про поточну ситуацію із оформленням біометричних паспортів для виїзду за кордон напередодні запровадження безвізового режиму з ЄС"

Коротко. Після оголошення остаточного рішення щодо надання ЄС безвізового режиму для України багато українців звернулося до підрозділів міграційної служби для оформлення біометричних документів. 

Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація на захід за телефоном: (044) 279-62-52 (до 12:00 18.05.2017).

14:00

“Роман-трилогія Антонії Цвід “Возлюбленик муз і грацій. Кохані жінки Тараса Шевченка – знакова подія в українській літературі”

Охопивши чималий обсяг архівного матеріалу, авторка донесла до читача істинний образ Тараса Шевченка через призму його стосунків із жінками, натхненницями його мистецьких шедеврів, що дало змогу якнайповніше розкрити суть генія як поета і художника, людини і чоловіка. 

Дмитро  Дроздовський - критик, головний редактор журналу "Всесвіт"; Антонія Цвід – поетеса, прозаїк, автор роману-трилогії, член Правління НСПУ; Анатолій Дупляк – автор видавничого проекту, редактор, дизайнер і автор післямови до трилогії, член Національної спілки журналістів України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ЛІГА

Адреса: вул. Шамрила, 23
 

11:00

Интернет-конференция Игоря Скорохода, начальника налоговой милиции г. Киева

Поговорим о "технической ошибке", вследствие которой налоговая милиция якобы ликвидирована; о том, сколько денег возвращается в бюджет Украины благодаря стараниям оперативников; о работе налоговой милиции в зоне АТО; о Службе финансовых расследований и подходах к реформированию налоговой милиции. Также затронем тему коррупции в органах и ситуацию с экономическими преступлениями в целом. 

 

тел.: (044) 593-16-37  
e-mail: [email protected] 

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

10:30

Тема: «Підсумки Всеукраїнського Форуму «Духовно-моральна цивілізація»

 

Людмила Гуцол, голова Громадської спілки «Міжнародний рух «Духовно-моральна цивілізація»
Юрій Стельмащук, директор Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»
Іван Домбровський, член правління Громадської спілки
«Міжнародний рух «Духовно-моральна цивілізація», заслужений юрист
України
Ігор Корж, член правління Громадської спілки «Міжнародний рух «Духовно-моральна цивілізація»

11:00

Тема: «Звітування депутатів: перші «ластівки» на виліт»

 

Олександра Скиба, заступник голови Інституту «Республіка»
Юрій Середа, юрист Інституту «Республіка»

 

12:00

Тема: «Даруємо вишиванку випускникам дитячих будинків»

 

Ірина Зайцева, засновник Благодійного фонду Ірини Зайцевої, керівник Загальнонаціонального проекту «Місіс Відкритий Світ Україна-2017»
Наталія Терещенко, керівник творчої групи «Виключно звичайні», організатор проекту «VIPускники»
Оксана Полонець, дизайнер
Марія Піон, стиліст-іміджмейкер, експерт у сфері self branding
Ірина Келлеря, директор будівельної компанії «Грандіс Трейд ЛТД»
Ірина Рибачук, дизайнер DESIGN STUDIO IRINA RYBACHUK
Юліанна Короченцева, власниця бренду ексклюзивного дитячого одягу From Brother to Sister

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

15:00

Дискусія на тему: «Виклик говорити про децентралізацію для медіа»

 

Андрій Куликов, голова правління Громадської організації «Громадське радіо», голова конкурсної комісії
Анастасія Рінгіс, журналіст, член конкурсної комісії
Переможці конкурсу журналістських робіт про децентралізацію «Децентралізація - шлях до кращих результатів та ефективності»

16:30

Тема: «Самоврядні спільноти: навіщо і як»

 

Михайло Винницький, радник міністра освіти та науки України, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Українського католицького університету

 ІНШІ

09:30

Конференція Smart&Safe City

Обговорять актуальні проблеми та завдання місцевої влади, зокрема, моніторинг і контроль безпеки в місті, автоматизацію та впровадження інноваційних систем в органах місцевого самоврядування, впровадження рішень, що підвищують якість життя містян за рахунок використання новітніх технологій.

 

директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій  Назаров; директор КП «Центр Управління ІТ» Юрій Орєшкін; представники компанії «ІТ-Інтегратор» і світових виробників IT-рішень (Cisco, IQ Trading, Samsung Hanwha Techwin, Microsoft, LG, Vega) та ін.

вул. Смоленська, 31-33, конференц-зал
Акредитація: [email protected], (067)650-11-70.

10:00

Круглий стіл на тему: “Роздрібний ринок електроенергії: регулювання навмання?”

 

Максим Нефьодов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України; Олександр Домбровський, в.о. голови Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки;  Йоганнес Баур, керівник департаменту програм допомоги “Енергетика, транспорт та навколишнє середовище”, Представництво ЄС в Україні та ін.

IQ Business Center, вул. Болсуновська, 13-15.

Акредитація: (099)256-59-56, [email protected].

10:00

ХХІІІ Київський міжнародний телерадіоярмарок (18–19 травня)

Галузеві напрями проведення ярмарку: телебачення, радіомовлення, телекомунікації, кіновиробництво, фоторинок, Інтернет.

близько 3000 фахівців медіа-галузі, що представляють близько 900 компаній із 30 країн.

Виставковий центр «АККО Інтернешнл» (пр. Перемоги, 40-Б).

Довідки: (044)289-79-31, 289-66-75, 230-83-02/03.

11:00

Соціальна акція «Тату, почитай мені!» (18-20 травня) у рамках міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»

Відомі татусі пропонують послухати книжки українських авторів маленьким відвідувачам літературно-мистецького заходу.

 

Мистецький Арсенал, зал "Дукат",
2-й поверх.

 Акредитація до 17:00 17 травня: [email protected], (068)07-33-335.

12:00

Круглий стіл на тему: «Відгородитися від російського Інтернету. Місія здійсненна?"

 

Дмитро Шимків, заступник глави Адміністрації Президента України, екс-генеральний директор «Майкрософт Україна»; Зорян Шкіряк, радник міністра внутрішніх справ України; Олександр Кардаков, бізнесмен-інноватор, голова наглядової ради "Октава Капітал" та ін.

Інституту Горшеніна, вул. Мала Житомирська, 18б (вхід в арку з боку Михайлівського пров).

Акредитація: (044)230-49-62.

12:00

Перший бізнес-форум української діаспори та закордонних друзів України «Українці світу – для України» (18-19 травня)

Бізнесмени    України    та   діаспори    вперше  в   історії   незалежної   України матимуть нагоду  встановити прямі  контакти й обговорити можливості співпраці за напрямами: енергозбереження, інформаційно-консалтинговий, ІТ-технологій, інвестиційно-інноваційний, агрокомплексу, туризму тощо в рамках  роботи  профільних секцій і В2В діалогу.

 

 

ТППУ, вул. В.Житомирська, 33.

Акредитація: 58428-36, [email protected].

12:00

Дискусія на тему: «Українська фотодокументалістика – переваги та ризики» з авторами фотокниги «.RAW Історія змін українців та армії» у рамках VІІ Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»

 

автори книги «.RAW Історія змін українців та армії» - Олександр Глядєлов, Анастасія Власова, Макс Левін, Джозеф Сивенький, Ольга Якимович, Олесь Кромпляс, Олексій Фурман,  Дмитро Купріян; упорядники фотокниги «.RAW Історія змін українців та армії» – агенція Pole Zoru: Костянтин Чернічкін, Іван Чернічкін.

вул. Лаврська, 10-12, Мистецький Арсенал, Зал УВК (праве крило, зал №9).

Акредитація: (063)888-11-41.

12:00

Зустріч із письменником, істориком, лауреатом Шевченківської премії Валерієм Шевчуком на тему: «Старовинні рукописи як джерела історичної правди» у рамках VІІ Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»

 

 

вул. Лаврська, 10-12, Мистецький Арсенал, зал «Фарби».

13:00

Прес-конференція на тему: «Тарифи на холодну воду і газ знову зросли: як будуть виживати українці?»

 

Микола Козирєв - голова правління Громадського комітету захисту прав людини, Максим Котенко - аналітик «Публічного аудиту», Олександр Сергієнко - директор «Інституту міста».

ГолосUA, вул. Бастіонна, 5/13 (вхід з вул. Курганівська).

Акредитація: (044)284-57-62.

13:00

Прес-конференція на тему: "Новий Закон про ЖКП для українців: дороге" задоволення"

 

Олексій Кучеренко, екс-міністр ЖКГ 2007-2010, голова "Спілки власників житла України"; Тарас Галайда, аналітик громадської організації "Громадський аудит"; Олександр Дядюк, юрист, голова громадської організації "Кияни об'єднуємось!".

РИА Новости Україна (вул. Шота Руставелі, 16, 9 поверх).

Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

14:00

Міжнародна театральна конференція "Опера Європи - 2017 у Києві"

Захід відбудеться в рамках культурно-мистецького проекту «Мистецтво, що об’єднує» ("Art which unites"), ініційованого Київським національним академічним театром оперети та за підтримки Міністерства культури України, КМДА та Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

 

Київський національний академічний театр оперети, вул. В.Васильківська, 53/3.

Акредитація: (099)545-19-11, (068)11-77-047,
press-operetа@ukr.net.

14:00

ІІІ етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів «Олімпійське лелеченя»

 

Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА спільно з Київським міським відділенням Національного олімпійського комітету України.

навчально-виховний комплекс «Домінанта», вул. Юності, 3.

14:30

Панельна дискусія на тему: «Поліцейське насильство: чи вирішила реформа проблему?»

Буде обговорюватись комплекс питань пов’язаних з  реформою МВС та проблемою поліцейського насильства.

Артем Шевченко, директор департаменту комунікацій МВС України;  Ігор Луценко, народний депутат України (ВО «Батьківщина»); Олександр Данилюк, керівник Центру оборонних реформ .

ІА Guildhall, вул. Хрещатик, 7/11, 6 поверх.

Акредитація: (095)303-95-17.

15:00

Дискусія на тему «Взаємне нерозуміння: Україна та Росія у 1654 році» у рамках міжнародного фестивалю «Книжковий арсенал»

 

професор Санкт-Петербурзького держуніверситету Тетяна Таїрова-Яковлева, українські історики Віталій Щербак, Юрій Мицик, Тарас Чухліб, Віктор Брехуненко.

Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 10-12, сцена «Гербарій».

16:00

Соціокультурний захід: «Подарунок мамі власними руками» до Дня сім’ї

 

Організатори: МГО «Право на здоров’я» та Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

вул. О.Довженка, 2, «Центру кризової допомоги дівчатам та жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах»

 Акредитація: (097)528-96-09.

16:00

Нагородження переможців регіонального технологічного конкурсу для молоді Imagine Cup та відкрита панельна дискусія «Мій власний стартап»

У регіональному фіналі візьмуть участь представники Казахстану, Азербайджану, Грузії, Естонії, Білорусі, Литви та інших країн. Свої проекти представлять одразу три команди з України. Головний приз конкурсу – поїздка на світовий фінал у м. Редмонд (США).

 

Ігор Кондратюк, телеведучий; Денис Довгополий, керуючий партнер Growth UP Accelerator; Дмитро Костик, CEO Kodisoft; Ольга Свириденко, Microsoft.

офіс компанії «Майкрософт Україна», вул. Жилянська, 75, БЦ «Євразія», 4-й поверх.

Акредитація: [email protected], (093)674-01-31. 

16:00

Презентація книги «Війна з Росією» британського генерала Річард Ширреффа та автограф-сесія в рамках щорічного міжнародного книжкового ярмарку «Книжковий арсенал»

Трилер про ймовірний сценарій Третьої світової війни видає українською мовою «Видавнича група КМ-Букс».

 

вул. Лаврська, 10-12, Мистецький Арсенал.

Акредитація: (097)906-53-31.

16:00

Концерт­презентація видання "Кароль Шимановський. "Твори для фортепіано"" в рамках VII Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»

 

 

вул. Лаврська, 10-12, Мистецький Арсенал.

Довідки: (044)362-73-79,
(050)805-57-64, (063)190-24-61, [email protected].

16:00

Перша презентація книжки «Плутократи» колишньої бізнес-журналістки, а нині міністерки закордонних справ Канади Христі Фріланд

 

колишня міністерка фінансів України Наталя Яресько, Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, головний редактор видання VoxUkraine Борис Давиденко та ін.

бізнес-майданчик, Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 12) 

17:00

Презентація книжки "Українські менестрелі - мистецтво кобзарів і лірників"

Літературно-художнє видання "Українські менестрелі" надруковане соціальним підприємством "СоцІнтел" з урахуванням універсального дизайну збільшеним звичайним шрифтом та рельєфно-крапковим шрифтом Брайля

 

Музей книги і друкарства України (вул. Лаврська 9, корпус 9).

Перейти до спискуВерсiя для друку