Головна  →  Новини  →  12 травня 2017

14 травня ‒ День Європи у Києві. Департамент суспільних комунікацій запрошує киян та гостей столиці на Софійську площу

14 травня ‒ День Європи у Києві. Департамент суспільних комунікацій запрошує киян та гостей столиці на Софійську площу

Як повідомила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда, старт загальноміським заходам дасть офіційна церемонія відкриття на Софійській площі о 12.00:

‒ У офіційній церемонії очікується участь віце-прем’єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, Київського міського голови Віталія Кличка, голови представництва ЄС в Україні Хюга Мінгареллі, представників посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні. Гімн України та гімн Європейського Союзу прозвучать у виконанні Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України та Зведеного військового оркестру Київського гарнізону.

За сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС, на Софійській площі облаштують «Європейське містечко», яке складатиметься з павільйонів, що представлятимуть Україну, кожну державу-члена ЄС, Європейську Комісію та міжнародні організації. У павільйонах презентують географію, культуру, історію найбільших міст держав-членів ЄС, сувенірну продукцію, національні страви тощо. Зокрема, на святі будуть представлені Болгарія, Великобританія, Італія, Кіпр, Латвія, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція.

Продовжиться святкування о 17.00 виступами українських колективів і гурту «ТНМК». Завершиться захід о 21:30.

На локації біля Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» все буде присвячене мистецтву між миром і війною. У рамках програми цієї зони гостинності відбудуться зустрічі громадських і культурних діячів із бійцями АТО, тематичні майстер-класи, подіумні дискусії, а родзинкою локації стане благодійний аукціон, кошти від якого підуть на лікування воїнів АТО, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі.

Цього року відзначення Дня Європи набуває більшого значення, адже 11 травня Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі.

Детальніше про заходи – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку