Брифінги та прес-конференції у Києві 11.05.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

11:30

«Дорослі пацієнти з первинними імунодефіцитами помирають  через відсутність фінансування на закупівлю ліків»

Під час прес-конференції учасниками будуть підняті проблемні питання діагностики, безперервного лікування та медико-соціального супроводу для запобігання  інвалідизації, формування незворотних змін в організмі, покращення тривалості та якості життя пацієнтів. На прес-конференції будуть присутні дорослі пацієнти та батьки дітей з первинними імунодефіцитами, які не отримують лікування від держави. 

Людмила Чернишова, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Дитяча  імунологія», Валентина Чоп'як, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Алергологія, імунологія, клінічна імунологія та лабораторна імунологія», Федір  Лапій, головний дитячий імунолог м. Києва, Олена Свідро, головний дорослий імунолог м. Києва, Галина Павук, директор ГО «Рідкісні імунні захворювання» 

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а

13:00

Прес-конференція стосовно перемоги збірної України на чемпіонаті світу "Битва націй" у номінації "21 на 21"

 

капітан Національної збірної України з історичного середньовічного бою "Битва націй" Ільяс Вишутін, капітан команди "21 на 21" збірної України з історичного середньовічного бою "Битва націй" Валерій Вознюк, представник оргкомітету чемпіонату світу з історичного середньовічного бою "Битва націй" Павло Бесага 

Акредитація журналістів обов'язкова за тел. (095) 606-28-58 (Любов Сидоренко).

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

11:00

“Популяризація України інноваційної через призму проведення міжнародних конкурсів”

На прес-конференції будуть обговорені питання популяризації України за кордоном за допомогою поширення інформації про сучасний стан українського інноваційного ринку та залучення інвестицій в українські стартапи і їх подальший розвиток.

Марина Соботюк - завідувач сектору медіакомунікацій та зв'язків зі ЗМІ Міністерства інформаційної політики України; Олександр Нескін - співзасновник та технічний директор стартапу Petcube; Валерія Ольховська - організатор Kyiv Flower Market; Данило Тонкопій - засновник Delfast; Ірина Родіонова - бандуристка, керівник капели бандуристів Київського інституту музики ім. Р.М.Глієра.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

12:00

“Відкриття виставки “Український інсайт” у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку за участю робіт відомих сучасних митців Віктора Сидоренка, Олега Тістола, Миколи Маценка і Валентина Попова”

Відкриття виставки “Український інсайт” відбудеться 16-го травня 2017 року в штаб-квартирі ООН, у Нью-Йорку, за участі Постійного представника України при ООН Володимира Єльченка, Тимоті Снайдера і художників. У рамках проекту перед відкриттям виставки відбудеться діалог з Тимоті Снайдером про його бестселер “У часи тиранії”,  а також його ескпертний “інсайт” щодо життєво важливих питань в Україні та Східній Європі.  Пан Снайдер – професор історії в Єльському універститеті, визнаний як один із провідних світових фахівців у галузі міжнародних відносин.

Тамара Шевченко - арт-директор UKRAINIAN INSIGHT; Наталія Шпитковська, Ігор Абрамович - куратори арт-проекту UKRAINIAN INSIGHT; Ірина Тарасова - співорганізатор UKRAINIAN INSIGHT.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Контактна особа: Світлана Гончарова (тел.: 067-943-24-49).

13:30

«Я - Мама особливої дитини! Чому я щаслива?», присвячений Мамам дітей з особливими потребами (діти з синдромом аутизм)

 

Гитченко Світлана - заступник Голови ВГО «Рада юристів України»; Ковальчук Ольга - керівник Центру допомоги дітям з особливими потребами ВГО «Рада юристів України»; Стьопченко Елла - кандидат історичних наук, директор освітньо-культурного центру розвитку творчих особистостей «Лотос-Мед», мама 1 доньки, студентка Духовної Академії «Ісус Навін» та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

16:00

Презентація виставки відомого фотохудожника Ігоря Гайдая та його фотопроекту Razom.ua

Ви зможете поспілкуватися з видатним митцем, який "зазирнув в обличчя української революції". Його експозиції демонстрували кращі музеї світу. Над проектом «РАЗОМ.UA» Гайдай працював вісім років. Проект – втілений у триметрових панорамних знімках - досліджує феномен колективної енергії, взаємодії особистості і колективу.

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (ArtHub)

Акредитація ЗМІ за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/
1X9px0sBrJra-QD088o77vUDmCB8hrOfqKLML_TC
_0sA/edit

16:00

“Створення платформи  “За право на страйк”

 

Масат Трістан – директор програм Центру Солідарності в Україні; Валерія Лутковська - Уповноважений Верховної Ради України з прав людини; Михайло Волинець - голова Конфедерації Вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ЛІГА

Адреса: вул. Шамрила, 23
 

10:00

"Реформування роботи Національної поліції України для забезпечення реалізації прав людини".

Метою заходу є публічне обговорення шляхів реформування Національної поліції за принципами відкритого діалогу з суспільством і забезпечення права на інформування людей про права.

Костянтин Бушуєв, заступник голови Національної поліції України; 
Богдан Крикливенко, керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; 
Роман Романов, директор Програмної ініціативи "Права людини і правосуддя" Міжнародного фонду "Відродження"; 
Крістофер Сміт, керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні та ін.

Аккредитація ЗМІ: Роман Лексіков,
(093) 722 81 79  

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20
 

11:00

Прес-конференція на тему: «Мовна політика в Україні після Революції гідності»

Проаналізує стан мовної ситуації, як вона змінилася за три роки після Революції, у чому прорахунки держави та суспільства, проблеми м’якої та жорсткої українізації.

Юрій Шевчук, мовознавець та лектор Колумбійського університету (США),

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

11:30

Тема: «Ліки бюджетним коштом: подолати правовий хаос»

 

Іван Красіков, голова Громадської організації «Неурядова медійно-адвокаційна група»
Дмитро Шепель, керівник проекту «Підзвітність для ефективності бюджетних витрат у системі охорони здоров'я у місті Дніпро», Неурядова медійно-адвокаційна група
Сергій Васильченко, експерт проекту «Підзвітність для ефективності бюджетних витрат у системі охорони здоров'я у місті Дніпро», Український центр суспільних даних
Олександр Колісник, керівник Благодійної організації «БО «Мережа м. Дніпро»

 

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

14:30

Тема: «ProZorro.sale та Мінекономрозвитку до Дня захисту дітей продають міністрів та зірок»

 

Максим Нефьодов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України
Олексій Соболев, керівник проекту ProZorro.sale
Олександра Телятникова, співзасновник Благодійного фонду імені Святого Луки(Войно-Ясенецького)
Учасники аукціону – «лоти»

 

 ІНШІ 

10:00

Науково-практична конференція на тему: «Актуальні аспекти безпеки дорожнього руху в Україні. Стратегія та план дій. Безпека транспортних засобів та їх експлуатації» з нагоди проведення Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху

 

І.Сисоєнко, заступник голови Комітету ВР з питань охорони здоров’я; О.Сивак, заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції; Ю.Лавренюк, заступник міністра інфраструктури України; І.Прохоренко, начальник управління безпеки дорожнього руху Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України тф ін.

готель «Козацький», вул. Михайлівська, 1/3.

Акредитація: (097)827-95-01, (044)254-05-98, [email protected]

10:00

Прес-брифiнг на тему: «Бориспіль»: плани впровадження програми здешевлення вартості авіаквитків», присвячений новій ініціативі ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль»

Генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін розповість про спільну діяльність Міністерства інфраструктури та ДП МА «Бориспіль» у напрямку зниження вартості перельотів. Буде обговорено результати роботи аеропорту із стимулювання нових авіанапрямків та залучення нових, в тому числі бюджетних, авіакомпаній.

: політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, директор Friendly Avia Support Олександр Ланецький, а також Голова Ради директорів Міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) Денис Костржевський.

 

О 10:00 - виїзд від м. Харківська (спуск з естакади у напрямку до м. Бориспіль).

Акредитація до 17:00 10 травня: [email protected] (необхідно надати скан-копію першої сторінки паспорту).

Довідки: (093)379-68-12, (044)281-70-20,
281-72-31, (063)980-66-73.

12:00

Представник президента України в Печерському районі Сергій Мартинчук урочисто відкриє церемонію підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу з нагоди відзначення Дня Європи

Планується проведення маршу військовослужбовців та студентів військових ВУЗів з оркестром.

військовослужбовці Національної Гвардії України, родини Героїв Небесної Сотні, ветерани АТО, представники дипломатичного корпусу, місцевої еліти, громадські активісти, волонтери, спортсмени, лідери учнівського самоврядування та ін.

 

площа перед будівлею Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, вул. М.Омеляновича-Павленка, 15 (колишня вул. Суворова),

Акредитація: (050)918-89-07.

13:00

Прес-конференція на тему: «Рокіровки в Нацбанку: хто займе місце Гонтаревої?»

 

Олександр Охріменко - економіст, Кирило Молчанов - політолог, Юрій Войтенко - політолог, Віталій Бала - політичний експерт.

ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська).

Акредитація: (044)284-57-62.

13:00

Прес-конференція на тему: "Північний потік-2" vs ГТС України. Що буде у 2019 році?"

 

Валентин Землянський, директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України; Максим Гольдарб, директор громадської організації "Громадський аудит"; Юрій Гаврилечко, експерт Фонду суспільної безпеки.

вул. Шота Руставелі, 16, 9 пов., РИА Новости Україна.

Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

18:30

Презентація книги «Долі киян (1941-1943)» відомого краєзнавця Дмитра Малакова

 

 

музей історії Києва (вул. Б.Хмельницького, 7).

Довідки: (050)401-62-16.

18:30

Презентація роману Анастасії Левкової «Старшокласниця. Першокурсниця»

 

Організатори: книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева».

Модераторка: Настасія Євдокимова

книгарня «Є», вул. Лисенка, 3.

Акредитація: (044)235-88-54, (096)739-46-83, [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку