Брифінги та прес-конференції у Києві 26.04.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

10:30

"Чому можна безкарно мучити і вбивати тварин в Україні".

Організатори прес-конференції розкажуть і покажуть відеоматеріали, пояснюють, чому в містах та селах відносяться жорстоко до різних груп тварин - домашніх, диких, сільськогосподарських, безпритульних. Крім того, будуть представлені законодавчі ініціативи екологів і зоозахисників по боротьбі з жорстокістю до тварин в Україні

Ася Серпінська, президент Асоціації зоозахисних організацій України та Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру

Телефон: 067-715-27-90. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

12:30

«Профспілки виходять на протест проти Трудового кодексу»

11 квітня  на засіданні комітету соціальної політики ВРУ з грубими порушеннями, без допуску громадськості та ЗМІ було прийнято рішення рекомендувати до другого читання проект Трудового кодексу України (№ 1658, доопр.). Зміст Проекту та процедурні порушення при його проходженні викликали резонанс у громадянському суспільстві. Як стверджують провідні експерти, його прийняття суттєво обмежить трудові права українців всупереч Конституції України та міжнародним зобов’язанням України. 

Юрій Левченко, народний депутат України, ВО «Свобода»; Михайло Волинець, Голова Конфедерації вільних профспілок України; Дмитро Філіпчук, співголова ВОП «Демократичні профспілки України»

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

14:30

"Громадська ініціатива в питаннях екології. Чи підтримує уряд прагнення жителів столиці власними зусиллями поліпшити стан водойм і прибережних територій згідно європейських стандартів?"

На сьогодні, річки та інші водойми в Україні за міжнародними стандартами відносяться до забруднених та дуже забруднених, що являється наслідками скидання брудних стоків, розвитком промисловості та ін. Не зважаючи на розроблену програму розвитку щодо визначення основних напрямів державної політики у сфері водного господарства державні органи не спроможні    100 % профінансувати та прийняти участь у вирішення всіх питань. Отже  важливу роль у прийнятті екологічно значущих рішень, відіграють громадські організації, привертаючи суспільну увагу до тих екологічних проблем, на які не реагує держава.

Валентин Рак, еколог, лідер ГО  ЕкоГромади; Андрій Репінський, радник заступника міського голови; Віталій Даниленко, голова правління ГО "Либідь Є" 
evropeyskim-standartam.html

елефон: 067-503-30-58. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

10:00

Прес-брифінг щодо створення служби фінансових розслідувань

Щодо законопроекту про створення служби фінансових розслідувань. 

радник міністра фінансів України Сергій Коваленко; адвокат, керівний партнер Міжнародного правового центру EUCON Ярослав Романчук; старший партнер KM Partners Олександр Мінін; президент Асоціації адвокатів України, керівний партнер АФ "Олег Рачук" Олег Рачук 

Акредитація журналістів обов'язкова за адресою bit.ly/SFR_press

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

11:00

“Презентація міжмузейного проекту “Чумацький шлях”.

Довідково. Проект “Чумацький шлях” - перший за роки незалежності України міжмузейний проект, який вивчає питання взаємовпливу кримськотатарської та української культур і розглядає проблему Криму не тільки з точки зору порушення міжнародного права, а й з точки зору спільної історії, єдності культури, цінностей і прагнень.

Георгій Браіловський - організатор проекту "Чумацький шлях", куратор, менеджер арт-проектів; Юлія Каздобіна - радник міністра інформаційної політики України з питань інформаційної політики щодо Криму; Рустем Скибин - художник, голова ГО “El-Cheber”; Олег Тістол - художник; Ерфан Кудусов - громадський активіст, співвласник арт-салону “Sandik”.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

11:00

“Кінофестиваль “Відкрита ніч. Дубль 20”

Під час прес-конференції буде оголошено програму кінофестивалю та правила подачі до конкурсної програми; номінації та призи фестивалю; перелік офіційних майданчиків фестивалю по Україні та за кордоном.

Михайло Іллєнко - президент і арт-директор фестивалю; Сергій Неретін - перший заступник Голови Державного агентства України з питань кіно України; Діана Попова - директор Департаменту культури КМДА та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація обов’язкова за тел.:+38 063-922-51-24;

+38067-149-91-28 (Іванна Хіцінська) або e-mail[email protected]  

12:00

 «Психіатрія ХХІ століття: проблеми та інноваційні рішення»

Питання до обговорення:

-Охорона психічного здоров’я та надання психіатричної допомоги в світі та в Україні. 

-Організація служб психічного здоров’я. 

-Спільнотні служби охорони психічного здоров’я. 

-Роль АПУ в реформуванні психіатричної допомоги

Альберт Фельдман - директор українсько-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр, доктор психології; Семен Глузман (Україна) - президент Асоціації психіатрів України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація за тел.: (068) 810-50-89 (Тетяна).

14:00

“Менеджмент в освіті: е-рішення як ключ до підвищення якості управління”

Коротко. Міністерство освіти і науки України разом із Агентством США з міжнародного розвитку - USAID презентує роботу над новим проектом міжнародної технічної допомоги “Альянс сприяння прозорому управлінню освітою в Україні”. У рамках заходу буде презентовано основні цілі та е-рішення проекту, реалізація яких забезпечить ефективне управління освітою.

Лілія Гриневич - міністр освіти і науки України; Сюзан Фріц - Регіональний директор USAID в Україні, Білорусі та Молдові; Роман Бородін - директор  Департаменту інформаційних  технологій  Адміністрації Президента України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Додаткова інформація за тел.: +38 044 481-32-62 (прес-служба МОН України); +380 093 763 47 70  (Американські ради з міжнародної освіти).

 ЛІГА

Адреса: вул. Шамрила, 23

10:00

"Захист прав кредиторів". 

Мета заходу: поінформувати громадськість про сучасний стан та практику застосування законодавства у сфері кредитних зобов’язань, а також напрацювати комплекс заходів, спрямованих на вдосконалення законодавства України в контексті євроінтеграційних процесів та створення умов для поліпшення інвестиційного клімату.

До участі у заході запрошено народних депутатів, представників Міністерства юстиції України, Національного банку України, суддів, юристів, науковців та експертів у сфері банків та банківської діяльності.

Ольга Оніщук, віце-президент Нотаріальної палати України, приватний нотаріус; 
Дмитро Кирилюк, голова комісії Нотаріальної палати України з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності, приватний нотаріус, кандидат юридичних наук; 
Юрій Бадахов, член комісії НПУ з питань співробітництва з органами державної влади та місцевого самоврядування, приватний нотаріус; 
Валентин Войтовський, член комісії НПУ з питань співробітництва з органами державної влади та місцевого самоврядування, приватний нотаріус

Акредитація ЗМІ: Леся Арнаутова, 
[email protected],
(067) 496-81-61, (044) 230-72-75, 

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

11:00

Публічна дискусія на тему: «100 днів адміністрації Трампа. Чи бачать Україну?»

Проаналізує роботу 100 днів адміністрації президента США Д.Трампа, обіцянки і досягнення у внутрішній та зовнішній політиці, яка перспектива українського питання, хто відповідальний за Україну в адміністрації, на скільки риторика і практика розходяться.

Микола Бєлєсков, аналітик Інституту світової політики

Аккредитация: 253 54 74.

12:30

Прес-конференція на тему: «Хто відповість за підпал стихійних поселень напередодні «Євробачення»?»

Учасники проаналізують ситуацію, що склалася довкола спалених двох стихійних поселень ромів та представників інших національностей наприкінці березня та на початку квітня у Києві. Їх мешканців було примусово виселено із застосуванням сили.

Олена Сапожнікова, юрист-аналітик Української Гельсінської спілки з прав людини, координатор проекту «Думайдан-2017: гуртуймося біля шатра порозуміння»; Петро Григоріченко, президент ВСГО «Конгрес Ромен України».

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Принципи застосування спеціального збору на розвиток галузі в агросекторі»

 

Олена Хотенко, голова ради Громадської організації «Інститут податкових реформ»
Ельвіра Ткачова, експерт, головний редактор журналу «АгроПРО»
Артем Вдовиченко, експерт, завідувач відділу економіко-математичного моделювання в оподаткуванні Науково-дослідного інституту фіскальної політики
Наталія Саперович, експерт проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку»
В’ячеслав Ішутін, виконавчий директор Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація грибовиробників»
Геннадій Юдін, віце-президент Всеукраїнської громадської організації «Українська горіхова Асоціація»
Олена Івченко, член правління Всеукраїнської громадської організації «Українська горіхова Асоціація»
Єгор Лучинкін, представник Громадської організації «Громада рибалок України»

14:00

Тема: «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» у рамках проекту USAID «Трансформація фінансового сектору»: плани реалізації Програми в Україні і у Київській області»

 

Наталія Лозицька, директор із фінансової грамотності та зв’язків із громадськістю проекту USAID «Трансформація фінансового сектору»
Тетяна Герасимова, майстер-тренер програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», яку впроваджує Міжнародний благодійний фонд «Український жіночий фонд»
Наталя Костюк, тренер програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» по Київській області

 

15:30

Тема: «Трансформація освіти. Міжнародний досвід»

 

Ірина Браницька, співзасновник освітнього проекту «Школа Папая»
Анна Сушко, голова громадської організації «Ангели Школи»
Філіпп Граєр, організатор та засновник міжнародної спільноти учасників процесу трансформації освіти EDUShifts
Андрій Близнюк, віце-президент Громадської організації «Батьківська спілка»

 

 ІНШІ 

09:30

Міжнародний форум "Україна: як просуватися до миру під час війни?"

Теми:
▪ Ситуація в регіоні та перспективи вирішення ключових проблем постраждалих від воєнного конфлікту в Україні;
▪ Розбудова миру та утвердження суспільної справедливості в умовах війни;
▪ Роль Церкви у вирішенні суспільно-політичних проблем та розбудові миру;
▪ Пост-конфліктне миробудування: у пошуках рішень для кейсу України.

Організатор: Комісія Української Греко-Католицької Церкви «Справедливість і Мир» спільно з Українською соціальною академією.

 

медіа центр GDIP (вул. Пирогова, 6-А).

 Реєстрація за посиланням.

Довідки: [email protected], (096)245-56-34.

10:00

Конституційно-регламентний диспут на тему: «Коаліція та опозиція чи більшість та меншість»

 

чотири команди учасників (інтернів) Програми стажування в Апараті Верховної Ради України в 2017 році, до складу кожної з яких входять капітан, промовець, ноуттейкер, а також тренер – колишній народний депутат.

 

вул. Грушевського, 18/2, 2-й поверх, кім. 12.

Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд.

10:00

За участю керівництва держави та КМДА відбудуться церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля»

 

 

Меморіальний комплекс жертвам Чорнобильської  катастрофи, пр. Миру, 16.

10:00

Заупокійна літургія пам’яті загиблих від Чорнобильської катастрофи

Біля пам’ятного знаку меморіалу жертвам Чорнобильської катастрофи «Коло пам’яті», «Курган Могила» Святіший Патріарх Київської і всієї  Руси-України Філарет проведе поминальну панахиду за загиблими та померлими учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС за участю керівництва Шевченківської РДА, депутатів районної і Київради, учасників і постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, військовослужбовців, вдів померлих ліквідаторів та інших киян

 

Свято-Миколаївський храм, вул. Нагірна, 24/1.

11:00

Круглий стіл на тему: «Концептуальне законотворення: зарубіжний досвід та національна практика»

Питання: сучасні доктринальні та прикладні підходи до концептуального законотворення, його вплив на якість та ефективність системи законодавства; методологічні засади розробки концепції закону, вимоги до структури, змістовні характеристики, нормативно-правове закріплення; європейський досвід моделювання концепції закону.

 

Запрошені: народні депутати України, співробітники органів державної влади, представники вищих навчальних закладів, громадських та міжнародних організацій, засобів масової інформації.

конференц-зала Інституту законодавства Верховної Ради України, пров. Несторівський, 4 (4 поверх, к. 416).

Вхід за картками акредитації.

Довідки: 235-96-21/09.

11:00

Прес-конференцію на тему: «Жахлива тенденція: чому процвітає підліткова агресія?»

 

Володимире Савінов - дитячий психолог, Людмила Ващенко - директор Центру експертизи освітніх реформ, Юрій Молоканов - заступник керівника секретаріату комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму, представник української Гельсінської спілки з прав людини.

ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська).

Акредитація: (044)284-57-62.

12:00

Відеоміст Київ-Мінськ-Кишинів на тему: "Аварії на ЧАЕС 31 рік. Що зроблено і що належить зробити"

 

у Києві - Володимир Яценко, віце-президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України"; Микола Лазарєв, заступник директора Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології Національної Академії наук України; у Мінську - Ігор Семененя, начальник відділу наукового забезпечення та міжнародного співробітництва Департаменту з ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС та ін.

РИА Новости Україна (вул. Шота Руставелі, 16, 9 поверх).

Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

14:00

Відкриття виставки малюнків «Діти світу – за мир» в рамках Року Японії в Україні

Експозиція представить понад 100 малюнків японських школярів із Кіото, Токіо, префектури Фукусіма, а також роботи-переможці щорічного конкурсу малюнків на чорнобильську тематику в рамках міжнародної акції «Спасенна планета», а також роботи дітей, якими опікується громадська організація «Інвалідів-чорнобильців «Земляки». Гості виставки також зможуть ознайомитися з великими полотнами (розміром 2,4×4,7 м та 3,3×7,8 м) дітей Києва та Славутича, Хіросіма та Нагасакі.

 

вул. Госпітальна, 24-А, Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця»

 Довідки: (044)204-81-66, [email protected].

 Вхід за редакційними посвідченнями.

18:00

Презентація гостросюжетного детективу від молодої української авторки Ксенії Циганчук «Коли приходить темрява»

 

Організатори: книгарня «Є» та «Клуб Сімейного Дозвілля».

книгарня «Є», вул. Спаська, 5.

 Акредитація: (044)235-88-54, (096)739-46-83,
[email protected].

18:00

Презентація книжки Маріо Ріґоні-Стерна (Італія) «Сержант у снігах»

 

Перекладач Андрій Омельянюк, завідувач кафедри джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін НПУ ім. Драгоманова Олександр Потильчак, завідувач відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії України НАНУ Олександр Лисенко, директорка Італійського інституту культури в Україні Анна Пасторе.

книгарня «Є», вул. Лисенка, 3.

 Акредитація: (044)235-88-54, (096)739-46-83,
[email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку