Головна  →  Новини видавничої ради  →  5 червня 2015

Престижний літературний конкурс «Коронація слова» оголосив переможців. Спецвідзнаку від Департаменту суспільних комунікацій отримав соціально-психологічний роман «Один другу» Георгія Пилипенка

Престижний літературний конкурс «Коронація слова» оголосив переможців. Спецвідзнаку від Департаменту суспільних комунікацій отримав соціально-психологічний роман «Один другу» Георгія Пилипенка

Вчора у Києві вітали лауреатів і переможців Міжнародного літературного конкурсу  «Коронація слова». За 15 років свого існування премія стала престижною, адже нагороджує саме рукописи, що спонукає видавців та режисерів звернути увагу на нові імена.

Цьогоріч на конкурс надійшло понад шести тисяч рукописів, з яких журі визначало найкращих одразу у п’яти номінаціях: твори для дітей, пісенна лірика, п'єси, кіносценарії та романи. Найбільше, як і передбачали організатори, сучасних авторів хвилювала тема війни та революції.

Серед «коронованих» ‒ роман Надії Гуменюк «Вересові меди», кіносценарій Любові Якимчук і Тараса Томенка «Будинок «Слово», п’єса Богдани Олександровської «Із Тарасом- через морок», пісенна лірика Богдана Стельмаха «Між двома блокпостами», роман для дітей Анни Коршунової «Комп і компанія» та ін.

Загалом, окрім головних премій ‒ було вручено близько 40 спеціальних відзнак. Так спеціальну відзнаку від Департаменту суспільних комунікацій отримав соціально-психологічний роман «Один другу» Георгія Пилипенка з м. Біла Церква.

‒ За умовами конкурсу автор подає рукопис під псевдонімом і до моменту оголошення переможців на сцені урочистої церемонії нагородження ні перші читачі роману-члени журі конкурсу, ні глядачі у залі не знають справжнього обличчя письменника. Так сталося і з автором роману «Один другу», який серед десятка творів обрали фахівці Департаменту. Молодий автор у своєму міському соціально-психологічному романі, саме так він окреслює жанр твору, хоче вмістити усі накопичені знання та поділитися із читачем власним життєвим досвідом. Роман переповнений відчуттям Києва, любовними стосунками, власним розумінням політичної кон’юнктури сучасної України та філософськими відступами і трактуваннями цитат відомих людей. Твір вартий того, аби його опублікували. Переконана, що у Георгія Пилипенка є літературне майбутнє, ‒ розповіла головний спеціаліст відділу взаємодії зі ЗМІ управління преси та інформації Департаменту Віра Фамуляк-Зелинська.

Чи збігається оцінка професіоналів з дукою масового читача ‒ покаже час.

Переможці Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Довідково

«Коронація слова» ‒ Міжнародний літературний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей. Метою конкурсу є підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру, і як наслідок ‒ наповнення українського ринку повнокровною конкурентоспроможною літературою, а кіно й театру ‒ якісними українськими фільмами й п’єсами. «Коронація слова» відкрила для широкого кола читачів понад 400 нових авторів, серед яких Ірен Роздобудько, Марина Гримич, Анна Хома, Олександр Вільчинський, Наталка Очкур, Марина Мєдникова, Андрій Кокотюха, Василь Шкляр та інші молоді письменники. Результатом існування конкурсу стало видання понад 100 романів.

Перейти до спискуВерсiя для друку