Головна  →  Новини  →  21 квітня 2017

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ як Київ готується до Євробачення, про «Безвіз» та перерахунок пенсій

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ як Київ готується до Євробачення, про «Безвіз» та перерахунок пенсій

Читайте у сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«Шанс для талановитих авторів».

Видавнича рада Департаменту суспільних комунікацій презентувала публічний звіт книговидавничої діяльності за 2016 рік та книги, видані за рахунок міського бюджету в рамках програми «Київ інформаційний».

«Караоке, самокати, майстер-класи…».

На Софійській площі 30 квітня відкриють фан-зону «Євробачення-2017». Головний організатор проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький розкрив «Вечірці» деякі «секрети».

«Безвіз»: від очікування до реальності».

Міграційна служба дбає про державу чи приватні структури?Після того, як Європарламент проголосував за наш «безвіз», в Україні різко зросла кількість бажаючих отримати закордонні біометричні паспорти. Цим і користуються численні приватні фірми, котрі навперебій пропонують свої послуги для отримання нових (пластикових) документів.

«Забуті вулиці Лук’янівки».

Колишні проїзди, що могли б знову стати зручними для водіїв, здатні оздоровити дорожню інфраструктуру столиці.Раніше, коли автомобілів на вулицях було зовсім небагато, нікого не турбувало те, що при спорудженні нових промислових комплексів просто перекривали вулиці, ділили їх на кілька частин, спотворюючи карту міста.

«Відкрити і закрити ФОП можна через Інтернет».

Які послуги можна отримати в Он-лайн будинку юстиції, розповідає начальник управління юстиції міста Києва Станіслав Куценко.

«Пенсії підвищать. Але не всім...».

У цьому році на українців чекають два перерахунки і одне осучаснення пенсійних виплат.Добра новина для українських пенсіонерів – вже за кілька днів їхні виплати хоч і не суттєво, але збільшаться. Це передбачено Законом «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Пенсії українцям перерахують двічі ‒ починаючи з 1 травня та 1 грудня ‒ у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб та на одну особу.

«Десятина для «стукача».

Грошова винагорода інформатору залежатиме від розміру збитків, завданих державі.Як матеріально зацікавити українців», щоб вони надавали оперативну інформацію про сумнівних «скоробагатьків»? Відповідь на це запитання має надати Верховна Рада, від рішення якої залежатиме доля двох антикорупційних законопроектів.

«Суліко» під «Лебедине озеро».

У листопаді 1982 року в Грузії мали проходити Дні творчої молоді України. Для участі у цьому масштабному заході було сформовано представницьку делегацію із молодих українських літераторів, художників, музикантів, акторів, до складу якої увійшов і автор цих рядків.

«Від «Ластівки» до «Кіборг-масажу».

Колишній учасник АТО допомагає побратимам знайти своє місце у мирному житті. Він служив навідником-кулеметником у 95-й бригаді. Під час запеклих боїв у Донецькому аеропорту возив туди харчі та забирав поранених. Після демобілізації здійснив одну зі своїх мрій – став професійним масажистом. Нещодавно Дмитро Крикун відкрив власний кабінет «Кіборг-масаж» на Подолі.

«Загублені могили».

У кожному мікрорайоні столиці є свої загадки і таємниці, поховані під глибиною століть.Майже щоразу під час будівельних робіт у столиці будівельники разом із кубометрами землі дістають на поверхню і щось несподіване. Зокрема, у вигляді безіменних могил, невідомих поховань, які «загубилися» серед сучасних житлових масивів.

«Капітанський місток для романтика».

Напевне, немає в Києві людини, крім Олександра Школьника, хто, відчинивши балконні двері, з квартири виходить прямо на… палубу корабля. Ні, він не олігарх, який має розкішну власну яхту, чи особняк, розташований прямо над Дніпровим плесом, а колишній працівник заводу «Арсенал», який змайстрував собі балкон у вигляді носової частини судна…

«Бібліотека в мікрорайоні: якою їй бути?».

Масова комп’ютерізація, розвиток електронних засобів комунікації вносять корективи в сприйняття книг та іншої друкованої продукції.В цих умовах значення бібліотек не тільки не знижується, а за рядом параметрів зростає. Особливо там, де враховують особливості нинішнього часу і шукають нових дієвих форм роботи.

«Формула успіху «містера Батерфляй».

Денис Силантьєв першим приніс незалежній Україні «золото» чемпіонату світу з плавання.Його «фірмовий» батерфляй неодноразово змушував аплодувати публіку на трибунах найвідоміших водних арен. Зараз Силантьєву 40 років, але енергії вистачає і на заняття спортом, і на громадську діяльність.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку