Головна  →  Новини  →  4 квітня 2017

Департамент суспільних комунікацій ініціює внесення змін до Порядку найменування об’єктів міського підпорядкування

Під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати Київради погодили необхідність вдосконалення та внесення змін до Порядку найменування об’єктів міського підпорядкування, присвоєння юридичним особам та об’єктам міського підпорядкування імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій у місті Києві.

Як зазначив начальник відділу з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій, секретар Комісії з питань найменувань Ярослав Шибанов, присвоєння імен пропонується здійснювати через 10 років з дня смерті особи, пам’ять якої увічнюється:

‒ Дві правки стосуються підготовки фінансових розрахунків, якщо це буде необхідно. Такі розрахунки, відповідно до діючого Порядку, повинен робити лише Департамент житлово-комунальної інфраструктури. Навіть якщо це не належить до його відання. Тому такий розрахунок здійснюватиметься відповідно до компетенції того чи іншого департаменту.

Крім того, проект рішення пропонує здійснювати перейменування об’єктів міського підпорядкування відповідно до закону про декомунізацію. Назви постійних комісій Київради також приводяться у відповідність до їхніх сучасних назв.

Перейти до спискуВерсiя для друку