Головна  →  Новини Видавничої ради  →  31 березня 2017

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в Укрінформі презентували практики, що використовуються для популяризації читання серед дітей та підлітків (+ відео)

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в Укрінформі презентували практики, що використовуються для популяризації читання серед дітей та підлітків (+ відео)

Різні за формою та змістом проекти презентували столичні бібліотеки та громадські організації у ході круглого столу на тему: «Всеукраїнський тиждень дитячого читання: як розвинути любов до книги».

Як зазначила заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко, на сьогодні «тема промоції читання отримала новий суспільний дискурс: всі це обговорюють, на телеканалах створюються тематичні програми. Але дуже легко говорити з однодумцями, бо вони розуміють важливість читання»:

‒ Минулого року, коли ми розробляли міську цільову програму «Київ інформаційний», вперше була закладена ідея не тільки книговидання, але й популяризація читання. Адже за статистикою, 25% українських батьків читають своїм дітям всього одну книжку на рік і цей показник потрібно змінювати.

До обговорення питання мотивації читання долучилися:

- Cвітлана Колінько, організатор дитячих заходів «Книгарні Є»;

- Ольга Опанасенко, журналістка Укрінформу, авторка дитячої книги «Блез Паскаль»;

- Тома Бутко, автор і ведуча проекту «Іграваки-Пізнаваки» на телеканалі Pixel TV;

- Міра Київська, співзасновниця проекту культурної ініціативи «Букмоль»;

- Євгенія Пірог, дитяча письменниця та організатор проекту «Додай читання»;

- Ніна Вернигора, укладник антології для підлітків «Зелений час», виданої в рамках міської програми 2016 року, к.н.с. із соціальних комунікацій, доцент кафедри видавничої справи Інституту журналістики КУ ім. Б.Грінченка;

- Тетяна Стус, член Експертної ради проекту БараБука;

- Тетяна Шамаріна, заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей;

- Жанна Кунцяк, т.в.о. начальника відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку Національної бібліотеки України для дітей;

- Саломе Енгибарян, завідувач відділу обслуговування Центральної бібліотеки імені Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва;

- Вікторія Майборода, заступник директора Централізованої бібліотечної системи Дарницького району;

- Ксенія Тарасюк, головний бібліотекар по роботі з дітьми ЦБС Деснянського району;

- Олена Іваницька, член Видавничої ради при Департаменті суспільних комунікацій КМДА;

- Олексій Шепетович, головний спеціаліст відділу аналізу інформації та видавництва Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Детальніше – за посиланням.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку