Головна  →  Новини Видавничої ради  →  14 березня 2017

Конкурс короткої прози – на завершальному етапі

Конкурс короткої прози – на завершальному етапі

Літературний конкурс короткої прози «Як тебе не любити…» – на завершальному етапі

Як зазначили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій, 1-го березня завершено прийом робіт на літературний конкурс короткої пози «Як тебе не любити…», ініційований Департаментом у рамках Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

За словами заступника директора суспільних комунікацій Тетяни Гузенко, минулого року члени Видавничої ради та експерти нарікали на брак достойної короткої прози про сучасний Київ:

‒ Про Київ писали не лише класики – Шевченко, Нечуй-Левицький, Гоголь, а й сучасники – Ліна Костенко, Юрій Андрухович, Люко Дашвар, Андрій Кокотюха… Серед останніх творів – роман Міли Іванцової «Я тут живу»… Охоче діляться враженнями гості столиці або ті, хто тільки відкриває для себе Київ. Є також історична, довідкова література, мемуари, туристичні путівники, а ось сучасних історій, що передають живе дихання, сучасну атмосферу «міста, де все починається», ‒ дуже мало.

Після дискусій члени Видавничої ради вирішили обрати за назву конкурсу рядок з вірша Дмитра Луценка «Як тебе не любити…», що з листопада 2014 року став офіційним гімном Києва.

За п’ять місяців Видавнича рада прийняла на розгляд близько 70-ти оповідань від авторів, які поділилися життєвими історіями, що склалися у сучасному Києві.

‒ Цікаво, ‒ підкреслила Тетяна Гузенко, ‒ що багато творів написали молоді автори, це приємно вразило, оскільки ми не робили особливої промо-кампанії. Зараз будемо чекати, поки всі роботи прочитає та оцінить почесне журі. Кращі оповідання плануємо опублікувати у збірці «Як тебе не любити….», яку презентують під час Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова ‒ 2017».

Перейти до спискуВерсiя для друку