Головна  →  Новини  →  23 лютого 2017

Розпочато роботу у тимчасових робочих групах по обговоренню проекту Концепції нової редакції Статуту територіальної громади міста Києва (+ відео)

Розпочато роботу у тимчасових робочих групах по обговоренню проекту Концепції нової редакції Статуту територіальної громади міста Києва (+ відео)

Як зазначили у відділі з питань місцевого самоврядування Департаменту суспільних комунікацій, 22 лютого 2017 року у приміщенні Київської міської ради відбулося перше засідання тимчасової робочої групи за «круглим столом» з обговорення розділу V «Сталий розвиток міста» проекту Концепції нової редакції Статуту територіальної громади міста Києва.

Засідання відбулося під керівництвом Вікторії Колтун − професора кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом Національної академії державного управління при Президентові України, доктора наук державного управління.

До обговорення доучилися депутати Київської міської ради, посадовці Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації, представники Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, громадських рад при районних у місті Києві державних адміністраціях, органів самоорганізації населення Солом’янського та Печерського районів, громадських організацій міста.

Засідання тимчасової робочої групи транслювалося в онлайн-режимі, переглянути яке можна за посиланням.

На сьогодні заплановані наступні 3 засідання тимчасових робочих груп, з графіком засідань можна ознайомитись за посиланням.

Київська міська державна адміністрація нагадує, що з проектом Концепції нової редакції Статуту територіальної громади міста Києва можна ознайомитися на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації за посиланням та надавати свої пропозиції та зауваження, які будуть опрацьовані членами тимчасових робочих груп.

З пропозиціями, зауваженнями, які надійшли до проекту Концепції нової редакції Статуту територіальної громади міста Києва, можна ознайомитися за посиланням.


Пропозиції депутата Київської міської ради Макарова О.А.
до Розділу V «Сталий розвиток» проекту Концепції Статуту територіальної громади м. Києва

1. Виходячи з необхідності формування уніфікованого підходудо розуміння поняття «сталий розвиток», пропонується доповнити Розділ V окремим пунктом 5.1. «Поняття та принципи сталого розвитку». При розкритті основоположних засад сталого розвитку столиці особливу увагу слід звернути на принцип інтегрованого розвитку, визначений у Лейпцизькій хартії європейських міст.

2. Видається за доцільне переглянути формулювання у пункті 5.2. Розділу V з метою уникнення дублювання положень частини першої статті 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

3. Надання столичним підприємствам, установам і організаціям пріоритету при здійсненні державних закупівель не узгоджується з положеннями Закону України «Про публічні закупівлі», який передбачає проведення відкритих торгів згідно з принципами добросовісної конкуренції та недискримінації. З огляду на це, пропонується виключити з Розділу V пункт 5.5. «Муніципальне замовлення в контексті стратегічного планування».

4. Визначені в Статуті принципи закладають фундамент для Стратегії соціально-економічного розвитку, на підставі якої розробляється Генеральний план. З метою уникнення непорозумінь щодо етапності процесу стратегічного розвитку міста вбачається за необхідне поміняти місцями пункт 5.2. (Генеральний план) та пункт 5.3. (Стратегія розвитку) Розділу V проекту Концепції.

5. В пункті 5.4. Розділу V пропонується зазначити про основі інструменти короткострокового планування розвитку громади – бюджет міста Києва, Програму економічного і соціального розвитку столиці та міські цільові програми.

Перейти до спискуВерсiя для друку