Брифінги та прес-конференції у Києві 23.02.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

12:30

«ЛГБТІ-питання: уряду час діяти!»

Уряд відмовляється виконувати свої зобов'язання з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини. У 2016 р. виконано лише 21% від запланованого у Плані дій, а з  вісімнадцяти заходів, що стосуються прав людини для ЛГБТІ, реалізовано повністю тільки чотири. Серед вже виконаних завдань головною подією стало ухвалення нового порядку корекції статі, який скасував більшість попередніх необґрунтованих вимог для трансґендерних осіб, проте це стало радше винятком – більшість ЛГБТІ пунктів український уряд проігнорував. 

Марія Ясеновська, співголова Коаліції з протидії дискримінації в Україні;  Андрій Кравчук, експерт Правозахисного ЛГБТ Центру «Наш світ»; Зорян Кись, менеджер з адвокації і партнерства Фрідом Хаус Україна 

Потрібна акредитація.
Телефон: (095) 273 03 09,
E-mail: [email protected]

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

14:00

"Енергетична блокада як інструмент політичної гри. Шляхи виходу з ситуації"

Шляхи виходу з ситуації". Організатор - один з організаторів кримської блокади, активний учасник блокади на Донбасі, волонтер Гайде Різаєва.

Учасники: ветерани АТО Андрій Трачук, Тетяна Борисенко і Руслан Стельмах 

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

10:00

Прес-конференціяприсвячена презентації комунікаційної кампанії "Крим - це Україна. 1096 днів опору російській окупації", зокрема бордового та телевізійного аспектів.

У рамках комунікаційної кампанії були розроблені макети бордів, присвячених  - Дню опору Криму російській окупації (26 лютого), а також три відеоролика - «Репресії», «Володимир Балух. Незламний», та «Викрадення людей». Крім того, в ході прес-конференції будуть презентовані відеозвернення представників Уряду до жителів Криму.

Еміне Джапарова - Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Ескендер Барієв - член Меджлісу кримськотатарського народу; Аніфе Куртсеїтова - голова ГО «Бізім аіле»; Валентина Павліченко - копірайтер, агенція RAM 360.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

12:00

"Реформа пасажирських перевезень у Білій Церкві: як під гаслом "добрих справ" турбота про маломобільних пасажирів ледь не перетворилась у профанацію".

 

Енн Метсон-Гаусс – Політичний Радник Посольства Канади в Україні; Олег Полозюк - юрист Національної Асамблеї інвалідів України; Микола Філатов - ВПО, приватний підприємець у сфері інформаційних технологій; Валерій Панько - учасник робочої групи проекту.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

13:00

 "Про заходи щодо протидії торгівлі людьми та ситуацію на КПВВ у смузі розмежування".

 

Інформує - помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

15:00

"Обговорення проблеми психосоціальної  підтримки та психологічного супроводу ветеранів війни та цивільних, які постраждали через збройний конфлікт".

Під час заходу БО "Серце воїна" презентує  дослідження щодо ситуації, яка склалася в Україні з психосоціальною реабілітацією  учасників АТО та цивільного населення. Оцінку здійснено у рамках проекту «Національна кампанія з адвокації за права ветеранів», за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Зоряна Черненко - доцент НаУКМА; Віталій Климчук - доктор психологічних наук професор кафедри клінічної психології Українського католицького університету; Роман Торговицький - доктор наук, випускник Гарвардського  університету, засновник Української БО  «Серце воїна» та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

10:00

Прес-конференція на тему: «Ветерани АТО і ВПО зможуть претендувати на державну програму придбання житла за програмою 50/50»

Учасники розкажуть, з якими житловими проблемами стикаються ВПО та ветерани АТО; про Законопроект № 4550, згідно з яким ветерани АТО і ВПО зможуть претендувати на державну програму придбання житла за програмою 50/50. А саме, 23 лютого документ буде розглядатися у Верховній Раді України і виставлений на голосування народними депутатами; як вдається вирішувати житлове питання ВЕПО та ветеранам АТО протягом останніх двох років.

Анатолій Засоба, лідер ГО «Кримська діаспора»; Антон Колумбет, заступник голови Київської міської ради ветеранів АТО, а також представники Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

 

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

10:00

Тема: «Презентація та обговорення проекту стратегічних напрямів діяльності Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти»

 

Сергій Храпатий, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти
Олена Панич, радник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти
Микита Андрєєв, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

 

11:00

Тема: «Проблеми прифронтових міст на прикладі міста Бахмут Донецької області»

 

Галина Янченко, керівник дослідження, Громадська організація «Фундація.101»

 

12:00

Тема: «Діяльність Благодійного Фонду Сергія Жадана: зібрано перші 100 тисяч гривень на допомогу родинам загиблих військових»

 

Сергій Жадан, письменник, поет (скайп-включення)

 

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Презентація фільму «Діти Донбасу»

 

Тарас Томенко, режисер фільму
Майкл Баррі, керівник програм Швейцарського фонду з протимінної діяльності в Україні
Олена Розвадовська, волонтер, героїня фільму, учасник програм Швейцарського фонду з протимінної діяльності в Україні
Костянтин Апальков, начальник піротехнічного підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (скайп-включення)
Представник ДСНС у Луганській області (скайп-включення)

 

14:30

Тема: «Звільнити енергію людей: як енергокооперативи можуть допомогти вирішити енергетичні проблеми українців»

 

Олексій Рябчин, народний депутат України (фракція ВО «Батьківщина»), член Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу та ядерної безпеки
Андрій Зінченко, експерт Громадської організації «Greencubator»
Іван Бондарчук, юрист юридичної фірми ILF

 

 НШІ

11:00

Книжкова виставка «Київська весна -2017»

У виставці беруть участь понад 70 видавництв, серед яких «Либідь», «Дніпро», «Мистецтво», «Букрек», «Видавництво Старого Лева», «Картографія», «Адеф-Україна» та інші. Вони представлять  художню, наукову, довідкову, навчальну, літературу, подарункові видання, альбоми про мистецтво, антикварні книжки, періодику, музичну та дитячу літературу.

 

 

Український дім
(вул. Хрещатик, 2).

13:00

Прес-конференція на тему: «Наслідки блокади Донбасу: зупинка заводів, зростання долара і перебої з електроенергією»

 

Валентин Землянський - екс-начальник Управління зі зв'язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України», Дмитро Марунич - експерт в області енергетики, Олесь Доній - політолог.

Голос UA, вул. Бастіонна, 5/13
(вхід з вул. Курганівська).

Акредитація: (044)284-57-62.

14:00

Круглий стіл на тему: «Дотримання норм міжнародного гуманітарного права на тимчасово окуповані території України. Гуманітарний зріз Донбасу»

Передбачається обговорення ситуації стосовно дотримання прав людини на території Донбасу в контексті Національної стратегії у сфері прав людини та Плану дій з реалізації національної стратегії у сфері прав людини на 2016-2020 рр, актуальні проблеми внутрішньо переміщених осіб, дотримання норм міжнародного гуманітарного права на тимчасово окупованій території України

народні депутати України, представники органів державної влади, наукового середовища, громадських та міжнародних організацій

 

14:00

Прес-конференція на тему: "Нові платіжки від "Київенерго": і знову стрибок цін"

 

Олексій Кучеренко, екс-міністр ЖКГ 2007-2010, голова "Спілки власників житла України"; Валерій Гуманенко, депутат Київради, член комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу; Олександр Трохимець, голова громадської організації із захисту прав споживачів "Антимонопольний союз".

РИА Новости Україна
(вул. Шота Руставелі, 16,
9 поверх).

Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

15:00

Круглий стіл на тему: «Реєстрація місця проживання: виклики для суспільства та наслідки для держави»

 

Сергій Гунько, Державна міграційна служба України; Олександр Стельмах, Центральна виборча комісія України; Ольга Грідіна, Моніторингова Місія ООН з прав людини в Україні; Юлія Каплан, Національний інститут стратегічних досліджень; Денис Ковриженко, Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) та ін.

готель «Хрещатик»,
зал «Андріївський»,
вул. Хрещатик, 14.

Акредитація: (093)085-31-37, [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку