Брифінги та прес-конференції у Києві 19.12.2016

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

УНІАН
 

11:30

«Перші вибори в громадах: підсумки спостереження за днем голосування 18 грудня»

Про перебіг дня голосування на перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах 18 грудня. Експерти ОПОРИ підведуть підсумки спостереження за днем голосування, до якого були залучені громадські спостерігачі у 143 громадах 22 регіонів України, де перші вибори були призначені на 18 грудня, проінформують про найтиповіші правопорушення та інциденти. 

Спікери: Ольга Айвазовська, координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА; Олександр Неберикут, аналітик Громадянської мережі ОПОРА; Олександр Клюжев, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: 063-459-23-55. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

13:30

«Підсумки роботи Гуманітарної місії «Чорний Тюльпан» в 2016 році: пошук і вивезення загиблих в АТО»

Присвячена результатам роботи Гуманітарної місії з пошуку, ексгумації та транспортування тіл загиблих в зоні АТО «Чорний Тюльпан» в 2016-му році, а також про підсумки діяльності ВГО «Союз «Народна Пам'ять». Журналісти зможуть дізнатися подробиці місії, яка стартувала ще 3 вересня 2014 року і працює безперервно до цього часу. 

Учасники: керівник Гуманітарної місії «Чорний Тюльпан» (реалізується ВГО «Союз «Народна Пам'ять») Ярослав Жилкін та глава пошукового сектору Місії Володимир Дорофєєв

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА
 

11:00

Прес-конференція щодо фактів вимагання хабара за акт перевірки, який податкові органи зобов'язані видати у зв'язку з самоліквідацією банку

 

Учасники: власник Фінанс Банку громадянин Угорщини Золтан Сакал; член правління громадської організації "Антикорупційний комітет Майдану" Антон Черниш; член Громадської ради при Державній фіскальній службі України Наталія Дубина, член антикорупційної ради при голові КМДА Олександр Михайлич 

(вул. Рейтарська, 8/5а). Реєстрація журналістів на місці по редакційних посвідченнях. Додаткова інформація за тел. (063) 954-22-76, (099) 640-75-35 (Черниш Антон Анатолійович).

12:30

"Серцево-судинні захворювання в Україні: можливості запобігання смертності та інвалідизації"

 

Учасники: академік НАМН України, віце-президент НАМН, директор ДУ "ННЦ "Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска" НАМН, голова Асоціації кардіологів України, професор Володимир Коваленко; співголова Асоціації аритмологів України та ін.

(вул. Рейтарська, 8/5а). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

14:00

"Якщо завтра пенсію будемо накопичувати. Презентація рейтингу відкритості пенсійних фондів"

 

Учасники: голова Комітету підприємців ринку фінансових послуг та з питань соціальної відповідальності бізнесу при Торгово-промисловій палаті України Олег Лиховид; генеральний директор Української федерації убезпечення, голова Громадської ради при Пенсійному фонді України Галина Третьякова; головний фінансовий аналітик РА "Експерт-Рейтинг" Віталій Шапран 

(вул. Рейтарська, 8/5а). Акредитація журналістів через e-mail [email protected].

 ГЛАВКОМ
 

13:00

«Святий Миколай чи Дід Мороз і Санта Клаус?»

Учасники прес-конференції розкажуть про свято Святого Миколая, які звичаї та традиції цього свята, про Діда Мороза як совєтську вигадку, про запозичення іноземного Санта Клауса,  на яких персонажах варто виховувати маленьких українців

Запрошені: Олена Івановська, професор, доктор філологічних наук, завідувачка кафедри фольклористики Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Андрій Паславський, член Київського кобзарського цеху, аспірант кафедри фольклористики ІФ КНУ ім. Т. Шевченка. 

Аккредитация: 253 54 74.
(ул. Шелковичная, 8/20)

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER
 

10:00

Тема: «Підсумки роботи парламенту»

 

Денис Рибачок, аналітик ВГО «Комітет виборців України»
Олексій Кошель, генеральний директор ВГО «Комітет виборців України»

11:00
 Тема: «Презентація дослідження «Аудит Мінських домовленостей»

 

Катерина Зарембо, заступниця директора Інституту світової політики
Ілона Сологуб, дослідник, Київська школа економіки, Vox Ukraine
Марія Золкіна, політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи"
Віталій Сизов, аналітик Донецький інститут інформації

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО
 

 

 

13:00

Дискусія на тему: «Особливості конкурсних процедур з обрання керівників закладів культури. Досвід Міністерства культури»

 

Тамара Мазур, заступник міністра культури України
Павло Білаш, начальник управління сценічного і візуального мистецтва Міністерства культури України
Лариса Петасюк, начальник управління правового забезпечення Міністерства культури України   

15:00

Тема: “Cтворення всеукраїнського багатопрофільного реабілітаційного центру для учасників АТО на півдні України”

 

Володимир Станков, голова громадської організації  "Придунайський центр соціально-психологічної реабілітації "ПРИКОРДОННИК"

16:00

Тема: «Російська збройна агресія на сході України»

 

Вільєн Підгорний, речник Міністерства оборони України
Примітка: брифінг відбувається виключно англійською мовою

 ІНШІ

13:00

Прес-конференція на тему: "Скандали навколо Охендовського, Авакова і Савченко: інтриги політтехнологів або "замилювання" реальних проблем в суспільстві?"

 

У прес-конференції візьмуть участь: Андрій Золотарьов, керівник Центру «Третій сектор», Олександра Решмеділова, провідний аналітик міжнародного інформаційно-аналітичного «Центру Росія-Україна» (ЦРУ), Олесь Доній, президент громадської організації «Центр досліджень політичних цінностей» 

(ГолосUA , вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). Потрібна акредитація. Телефон: (044) 284-57-62 до 18:00 16 грудня.

13:30

Круглий стіл на тему: «Використання механізмів Міжнародного кримінального суду для захисту інтересів України в міжнародних судах». 

Круглий стіл проводиться за результатами візиту делегації правозахисників та офіційної делегації Генеральної прокуратури України до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі, де були передані подання до МКС по Євромайдану, Криму та Донбасу 

 

(вул. Грушевського 18/2, кімн. № 11). Реєстрація учасників з 13:00. Потрібна акредитація: [email protected] , [email protected]  вказавши у ньому прізвище, ім’я, по-батькові, посаду, організацію та контактний номер телефону до 15 грудня. Телефони: 8 (098) 885-05-76, e-mail: [email protected], 255-40-36, факс: 255-49-02, e-mail: [email protected].  Вхід за картками акредитації

14:00

Круглий стіл на тему: «Сучасні перспективи співпраці між Україною та Польщею в сфері міжнародної політики»

Круглий стіл проводиться під егідою Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.

 У заході візьмуть участь представники Міжнародного Фонду Підтримки України з Варшави, представники апарату Прем’єр-міністра Республіки Польщі, надзвичайний та повноважний посол Республіки Польща в Україні, народні депутати України, представники Уряду України, політики та громадські діячі інші міжнародні партнери Фонду з України, Польщі та ЄС. Початок (конференц-зал Верховної Ради України 

(вул. Банкова, 6/8, 2 поверх).  Акредитація: e-mail: [email protected] Необхідно надати ПІБ, телефон, назву видання та скан-копію редакційного посвідчення  до 18-00 15 грудня.

16:00

Біля КМДА відбудеться старт урочистої ходи волонтерів-помічників Святого Миколая.

На початку заходу одягнені в новорічні костюми волонтери мережі Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва та лідери дитячих і  молодіжних громадських організацій отримають від Посланців миру  Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна Організація Скаутів України» Світло Миру з Віфлеєму – символ миру та злагоди.

 

( вул. Хрещатик, 36). Потрібна акредитація. Телефони: 097-528-96-09; 458-27-68, [email protected]  (у темі листа обов’язково зазначити назву події)

Перейти до спискуВерсiя для друку