Головна  →  Новини  →  22 квітня 2015

Для Міської влади є важливим підтримати молодих обдарованих сучасних авторів – Ганна Старостенко

Для Міської влади є важливим підтримати молодих обдарованих сучасних авторів – Ганна Старостенко

22 квітня, напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, у столиці відкрився V ювілейний міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Традиційно ключова подія у галузі літератури та мистецтва об’єднала довкола себе учасників з різних країн, відомих письменників, культурних діячів.

Відкриття фестивалю відвідала заступник голови КМДА Ганна Старостенко. Вона придбала кілька книжок та поспілкувалася з видавцями.

«Книжковий Арсенал» уже став доброю традицією у літературному та культурному житті країни та міста і щороку радує нас зустрічами з улюбленими письменниками та митцями. Однак, аби такі приємні події у літературному житті столиці відбувалися частіше, ми повинні підтримувати авторів, особливо творчу обдаровану молодь. Так, попри брак фінансування, ми збережемо добрі традиції книговидання столиці. За дорученням мера Віталія Кличка, у рамках програми «Київ інформаційний» ми забезпечимо 400 тисяч гривень, які передбачені цього річ на підтримку молодих авторів Києва. Важливо, щоб молоді письменники міста отримали шанс  надрукувати свої перші книги», – зазначила Ганна Старостенко у спілкуванні із журналістами та додала, що міська влада прагне максимально сприяти розвитку книговидання.

Вона зауважила, що у Київській міській державній адміністрації розглядається перспектива створити дієву видавничу раду, до якої мають увійти фахівці видавничої справи та представники творчих спілок, бібліотек та письменники.

«Ми хочемо об’єднати довкола спільної справи розвитку книговидання у столиці тих людей, котрі, як ніхто, розуміють і знають, яких книг потребують кияни та які книжкові проекти будуть актуальними та своєчасними. Саме члени цієї видавничої ради допоможуть нам відібрати талановиті твори, які будуть видані коштом міського бюджету», – додала Ганна Старостенко.

Також вона наголосила, що Книжковий Арсенал сприяє Фонду Дарини Жолдак у великій всеукраїнській акції «100 000 книг для сільських бібліотек», до якої долучилися і представники міської влади і особисто мер Києва.

Довідково

 У книжковій виставці-ярмарку беруть участь більш ніж 150 провідних видавництв та міжнародних, культурних партнерів. Для відвідувачів представлений широкий вибір художньої, дитячої, non-fiction і мистецької літератури.

Літературна програма «Книжкового Арсеналу» включає понад 200 подій для дорослих і дітей: презентації нових книг, проектів, зустрічі з авторами, дискусії, лекції, публічні інтерв’ю, читання і театральні перформанси.

Уперше цього року у програмі – центральна міжнародна сцена фестивалю і ярмарку – «Кафе Європа»: 40 письменників, літературних діячів та митців із 12 країн.

Важливою частиною фестивалю є продовження благодійного проекту Мистецького Арсеналу – «Арсенал добрих справ». Цього разу у рамках події збирають книги і розвиваючі іграшки для створення нових бібліотек у реабілітаційних центрах для вимушених переселенців зі Сходу України і Криму.

Перейти до спискуВерсiя для друку