Головна  →  Новини  →  13 липня 2016

Робоча група з популяризації української мови пропонує поновити випуск відомих книг про Київ забутих авторів

Робоча група з популяризації української мови пропонує поновити випуск відомих книг про Київ забутих авторів

Про це йшлося під час чергового засідання секції ЗМІ з питання втілення «Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів міста Києва на 2015 – 2020 роки» у Департаменті суспільних комунікацій.

Зокрема, член міжвідомчої робочої групи з питань реалізації Концепції Мар’яна Ангелова, завідувач Науково-методичного центру тележурналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, керівник проекту «СловОпис», нагадала про такі забуті книжки як «Листя каштанів» Володимира Короткевича, «Шпана з Євбазу. Комуналка» Юрія Чикирисова та прекрасні дитячі книжки про Київ Тамари Коломієць. Крім того, йшлося про проведення творчих вечорів у хабах за цими книгами та авторами.

Так, Мар’яна Ангелова повідомила про те, що проект студентів Київського університету імені Бориса Грінченка на Facebook «СловОпис» набрав вже понад 25 тисяч підписників. Популярність ФБ-платформи про цікаві рідковживані українські слова надихнула студентів на створення веб-сайту проекту, який матиме більш різноманітніший контент щодо розвитку лексичного багатства українців та культури мовлення.

В ході засідання також обговорювалися питання підготовки до видання нової збірки інституту «Київська абетка», створення у столиці проекту «Дім української мови», виготовлення соціальних роликів та постерів на тему популяризації української мови.

Перейти до спискуВерсiя для друку