У 2016 році експерти Видавничої ради запропонували взяти участь у міському видавничому проекті столичним авторам, громадським організаціям, творчим спілкам, науковим інституціям

У 2016 році експерти Видавничої ради запропонували взяти участь у міському видавничому проекті столичним авторам, громадським організаціям, творчим спілкам, науковим інституціям

1 липня 2016 року в Департаменті суспільних комунікацій відбулося відкрите засідання Видавничої ради. Члени ради обговорили підсумки прийому рукописів до видавничого проекту за Міською цільовою програмою на 2016 рік «Київ інформаційний».

Цього року подано загалом 55 рукописів: 23 роботи автори подали самостійно, а від Київської міської організації Національної спілки письменників України представлено 32 рукописи та 6 антологій.

Автори представили дуже різножанрові твори – як за тематикою, так і за формою: поезія, проза – романи, оповідання, п’єси; краєзнавча література, дитячі, є також твір для дітей, які погано бачать, – Брайлем (про українську вишивку), монографія.

У 2016 році вирішено запросити до участі у міському видавничому проекті установи, громадські організації, творчі спілки, наукові інституції. Хто ж скористався цією можливістю?

Національний музей історії України у Другій світовій війні представив науково-популярне видання про генерал-лейтенанта К.Дерев’янка, Музей історії м. Києва рекомендував роботу Дмитра Малакова, Публічна бібліотека імені Лесі Українки – бібліографічний довідник «Лесь Курбас: 2006-2016» до 130-річчя Леся Курбаса; дитяча бібліотеки імені Сухомлинського як координатор науково-методичного центру бібліотек освітянської галузі подала збірку (твори дітей-переможців конкурсу «З Україною в серці»).

Члени ради обмінялися думками щодо інформації голови Видавничої ради Тетяни Гузенко та висловили низку зауважень щодо проектів, поданих від Київської міської організації Національної спілки письменників України. Щодо деяких рукописів ухвалено рішення до 8 липня привести подані матеріали у відповідність до вимог конкурсу.

Призначено також дату наступного засідання Видавничої ради – 28-29 липня.

Перейти до спискуВерсiя для друку