Головна  →  Новини  →  30 червня 2016

Представники громадськості та місцевого самоврядування столиці обмінялися практичним досвідом і домовилися про подальшу взаємодію

Представники громадськості та місцевого самоврядування столиці обмінялися практичним досвідом і домовилися про подальшу взаємодію

Такої домовленості було досягнуто під час тематичного семінару у КМДА «Громадська рада. Механізми взаємодії з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування», ініційованого Департаментом суспільних комунікацій.

Як зазначив виконуючий обов’язки заступника директора Департаменту суспільних комунікацій Віктор Галета, рішення про проведення низки навчальних семінарів та робочих зустрічей для представників ІГС виникло в ході спільної роботи із членами Громадської ради при КМДА:

– Щоб якісно впливати на владу, потрібно говорити з нею на рівних. Для того, щоб впливати на процес прийняття рішень, потрібно багато знати. На сьогодні одна з найбільших проблем громадянського суспільства в Україні – це відсутність вміння сформулювати проблему і чітко поставити питання перед тими, хто приймає рішення. А ще – запропонувати альтернативи цьому рішенню. Тому, щоб громадські ради були успішними, їх представникам необхідне систематичне кваліфіковане навчання.

Учасники семінару ознайомилися з питаннями організації роботи громадських рад та механізмів ефективної реалізації власних повноважень, які детально висвітлила головний спеціаліст відділу сприяння розвитку громадянського суспільства та комунікацій з громадськістю Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України Анна Леонтьєва.

Керівник Програми розвитку громадянського суспільства громадської організації «Український незалежний центр політичних досліджень» Максим Лациба кваліфіковано розповів про методи та механізми проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади.

Найближчим часом в рамках навчальних семінарів відбудеться зустріч представників постійних робочих органів (комітетів) громадської ради з керівниками відповідних структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації. А також заплановано проведення «круглого столу» за участю керівників профільних комітетів громадської ради та представників ОСН Дніпровського району, які на практиці застосовували порядок проведення громадської експертизи.

Перейти до спискуВерсiя для друку