Головна  →  Новини  →  23 червня 2016

Департамент суспільних комунікацій запрошує киян та інститути громадянського суспільства до обговорення проекту положення щодо надання фінансової підтримки з міського бюджету на проекти ІГС

Як повідомили у відділі комунікацій з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій, громадське обговорення проекту Положення про проведення міського конкурсу соціальних проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» вже триває на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації у рубриці «Е-МІСТО» – підрубриці «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів».

Так, кожен потенційний учасник майбутнього конкурсу вже зараз може ознайомитися з його вимогами та якісно підготувати свої конкурсні пропозиції. Крім того, всі представники ІГС, зацікавлені в отриманні коштів на реалізацію своїх проектів, поки триває обговорення можуть внести свої зауваження чи доповнення до проекту Положення.

За інформацією начальника відділу комунікацій з громадськістю Наталії Петрової, існуючий порядок проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 1049 у жовтні 2011 року:

– Розробка проекту Положення і його подальше прийняття дозволить Департаменту суспільних комунікацій розпочати підготовку до проведення міського конкурсу проектів ІГС. Конкурсність є важливим принципом, який сприятиме підвищенню ефективності витрачання бюджетних коштів та залученню інститутів громадянського суспільства до розв’язання важливих соціально-економічних питань. Крім того, це створить додаткові можливості для тих організацій, які не мають потужного лобі, але активно працюють і мають конкурентні пропозиції.

Перейти до спискуВерсiя для друку