Головна  →  Новини  →  8 червня 2016

Громадська рада при КМДА обговорила шляхи реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та місті Києві на 2016 рік

Громадська рада при КМДА обговорила шляхи реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та місті Києві на 2016 рік

7 червня у Колонній залі КМДА відбулося засідання Громадської ради при КМДА. Йшлося про стан місцевого самоврядування в Києві, плюси і мінуси його реформування з метою створення в столиці спроможної структурованої територіальної громади. Ще одним важливим питанням порядку денного було обговорення плану заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та місті Києві на 2016 рік, згідно Указу Президента.

Директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина ХОНДА:

- Це не перша громадська рада в Києві, тому я переконана, що тут ми зможемо знайти якийсь конструктивний діалог. Тим більше, що є відповідний Указ Президента України, який ми маємо виконувати. В ньому визначено дуже багато завдань як для влади, так і для громадськості. В нас є велика кількість планів і я думаю, що нам разом вдасться їх спільними зусиллями реалізувати. Насамперед, маємо повирішувати організаційні питання. Вже найближчим часом Департамент суспільних комунікацій організує низку навчальних семінарів для членів громадської ради та органів самоорганізації населення. Предметом таких семінарів стануть дієві інструменти впливу громадян на місцеву владу. З метою налагодження системної взаємодії, планується зустріч представників постійних робочих органів (комітетів) громадської ради з керівниками відповідних структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації. Крім цього, безліч нових проектів буде втілено в життя разом з прийняттям нової програми сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства в місті Києві.

Запровадивши такий алгоритм співпраці, нам буде легше порозумітися і знайти спільні знаменники в поточній діяльності на користь міста Києва.

Голова Громадської ради при КМДА Михайло Калініченко:

- Сьогодні ми проводимо чергове засідання Громадської ради при КМДА. Відповідні комітети, які були створені раніше, збираються частіше для вирішення нагальних поточних питань, напрацювання та підготовки відповідних рекомендацій, звернень до органів виконавчої влади.

Запросили і очікували на участь у сьогоднішньому засіданні профільного заступника Київського міського Голови, який якраз відповідає за реформування місцевого самоврядування і хотіли послухати його особисто з питання створення спроможної територіальної громади яка б впливала на процеси та рішення влади, була постійно у грі, а не бігала за тими ж забудовниками і не була побита «тітушками» під час тих чи інших незаконних акцій в районах і взагалі у місті Києві. Громадянське суспільство вже давно зачекалося якихось кардинальних змін.

Про проблеми реформування місцевого самоврядування у місті Києва, як співдоповідач з першого питання, також виступатиме голова профільного комітету нашої Громадської ради Владислав Хмеловський, інші активісти нашого консультативно-дорадчого органу.

Враховуючи те, що наша Громадська рада при КМДА склалася із представників 191-го інституту громадянського суспільства, дуже багато часу і зусиль пішло на її структурування, створення комітетів і визначення їх достойних голів, інші внутрішні організаційні справи.

Від нинішнього засідання Громадської ради чекаю плідної роботи і конструктивних рішень на перспективу. На порядку денному є питання по забудові, до обговорення питань мають долучитися громадські активісти, а не лише члени Громадської ради. На своєму офіційному сайті і ось через вашу газету закликаємо приєднуватися до нашої організації експертів, взагалі активних і не байдужих киян, які прагнуть позитивних змін у нашій столиці і хотіли б представляти та відстоювати не лише свої власні інтереси, але й інтереси громади через Громадську раду. Такі люди, безумовно, в Києві є.

Останнім часом нам направили свої анкети майже 50 чоловік. Ми їх ретельно вивчаємо, переконуємося в їхній мотивації та фаховості, визначаємося, яким чином ці люди можуть долучитися до створення тих чи інших тимчасових робочих органів. Окрім постійних Комітетів, які вже працюють, це можуть бути експертні комісії, робочі та ініціативні групи...То ж, працюємо.

Перейти до спискуВерсiя для друку