Головна  →  Новини  →  24 травня 2016

Марина Хонда: «Впродовж двох днів понад 300 тисяч киян та гостей столиці завітали на «Пікнік у Європі»

Марина Хонда: «Впродовж двох днів понад 300 тисяч киян та гостей столиці завітали на «Пікнік у Європі»

Про це повідомила директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда, підсумовуючи святкування Днів Європи 21 та 22 травня на Михайлівській площі столиці.

До проведення Днів Європи долучилися одинадцять дипломатичних представництв, які в індивідуальних зонах знайомили гостей свята з унікальними досягненнями своїх країн.

Так, представники Польського інституту в Києві розмістили фотовиставку сучасної польської архітектури. Чехія зробила наголос на розвиткові освіти в своїй країні. Німеччина підготувала цікаву розважальну та пізнавальну програму «Колесо фортуни» від GIZ – вікторина про країну. Стенд Франції приваблював гостей свята фільмом про особливості краю та лотереєю зі знання мови, живою національною музикою та розмальовками для дітлахів. Великобританія зосередилася на дітях: з ними малювали, складали орігамі та гралися. Популярним серед відвідувачів було маленьке голландське містечко із концертом та грою в шахи на спеціально створеній «великій шахівниці» за участю чемпіонки Європи з шахів Вероніки Верем’юк. Активно долучалися кияни до конкурсу фото з бренд-елементом, переможці якого отримали сертифікати та сувеніри з символікою Представництва ЄС в Україні.

У рамках Food Truck Days були представлені страви різних країн світу – від азіатської локшини до американських сандвічів. Серед найпопулярніших смаколиків – італійське морозиво та різноманітні напої від фургон-бару Good Food Track.

Фестиваль вуличної музики Street Music Day розмістився на 10 платформах та зібрав понад 200 музикантів з Європи і України. Також одним з наймасовіших став сальса-марафон.

Із святкування Днів Європи стартував і байкерський сезон. Близько 400 мотоциклів проїхалися столицею.

Подарунком для Києва від посольства Німеччини став виступ німецького гурту Dicht und Ergreifend. Крім того, чимало киян та гостей міста завітали на виступ відомого українського електронного проекту ONUKA. Святковий вечір першого дня феєричного дійства завершився переглядом німого кіно «Шкурник» 1929 року у музичному супроводі.

Родзинкою другого дня відзначення Днів Європи стали урочисті проводи Національної збірної команди з футболу для участі у Євро-2016, який відбудеться у Франції.

Перейти до спискуВерсiя для друку