Головна  →  Новини  →  20 травня 2016

Інтернет-моніторинг діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій та департаментів КМДА за 17-18 травня

ГОЛОСІЇВСЬКА РДА

1.

У Голосієво відбулась нарада з розпорядниками бюджетних коштів

16 травня 2016 року під керівництвом голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Бондар відбулась нарада з питань «Про стан фінансування та використання бюджетних коштів розпорядниками бюджету Голосіївського району міста Києва, а також основних проблемних питань в роботі розпорядників бюджетних коштів».

 

2.

Запрошуємо 18 травня на районний дитячий фестиваль «Голосіївські дзвоники»

Управлінням освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації 18 травня 2016 року в Будинку дитячої та юнацької творчості, (просп. Голосіївський, 22) буде проводитись районний дитячий фестиваль «Голосіївські дзвоники» в рамках національно-патріотичного проекту «Мій район, моя вулиця, місто, країна».

 

3.

На особистий прийом до голови райдержадміністрації завітали 8 голосіївців

Голова Голосіївської райдержадміністрації Наталія Бондар провела особистий прийом громадян за участю керівників структурних підрозділів РДА. На прийомі побувало 8 громадян. Окрім житлових, також піднімалися питання роботи автокооперативу та функціонування кальян-бару по вул. Тарасівській. За результатами особистого прийому очільником району надано доручення щодо вивчення ситуації та сприяння вирішенню проблем заявників.

 

4.

Наталія Бондар ознайомилась з роботою Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є.Кавецького

 

5.

У школі № 165 провели захід, присвячений Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

17 травня 2016 року в актовій залі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №165 Голосіївського району відбувся виховний захід, присвячений Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. Захід розпочався спільним виконанням Державного гімну України та гімну кримськотатарського народу у виконанні учнів школи та вихованців кримськотатарського центру «Кримська родина».

 

6.

Пам’яті Героїв Голосієва вшанували концертом «Герої не вмирають» в школі № 286

17 травня в школі № 286 відбувся концерт «Герої не вмирають», присвячений пам’яті Героїв Голосієва, що загинули в АТО, та з нагоди річниці відкриття меморіальної дошки загиблим випускникам школи: Шпаку Марку Валентиновичу, Бойчуну Юрію Олександровичу та Голоті Володимиру Михайловичу, які полягли, захищаючи цілісність та незалежність України.

 

7.

19 та 26 травня в Голосієво безкоштовно надаватимуть консультації та перевірятимуть на ВІЛ-інфекцію

19 травня 2016 року з 18:00 до 22:00 в житловому масиві Теремки-2 вул. Лятошинського (майданчик біля магазину «Велика Кишеня») та 26 травня 2016 року з 18:00 до 22:00 біля . метро «Либідська» . Антоновича, 176 (майданчик біля торгівельного центру «Океан Плаза») буде проведено загальноміську акцію з інформування мешканців столиці щодо проблем ВІЛ/СНІДу, профілактики та своєчасного доступу до лікування ВІЛ-інфекції. Під час проведення заходів кияни та гості столиці зможуть безкоштовно обстежитися на ВІЛ-інфекцію за допомогою швидких тестів у спеціально обладнаному медичному автотранспорті. Надання консультативних послуг відбуватиметься підготовленими спеціалістами. Анонімно та конфіденційно кожен зможе оцінити свій індивідуальний ризик, визначити свій ВІЛ-статус та ознайомитися із засобами зменшення ризику інфікування ВІЛ.

 

8.

Запрошуємо 21.05 на святкову районну програму «Нас єднають європейські цінності!»

9.

В районі пролунали традиційні «Голосіївські дзвоники»

Управлінням освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації в Будинку дитячої та юнацької творчості проводився щорічний районний дитячий фестиваль «Голосіївські дзвоники» в рамках національно-патріотичного проекту «Мій район, моя вулиця, місто, країна».

 

ДАРНИЦЬКА РДА

10.

Запрошуємо на щорічний районний фестиваль родинної творчості «Родовід»

20 травня 2016 року об 11:00 у приміщенні Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації (вул. Кошиця, 11) відбудеться щорічний районний фестиваль родинної творчості «Родовід». Захід організовано Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації спільно з Міжнародною благодійною організації «Ромським жіночим фондом «Чіріклі» в рамках реалізації програми Ромед2.

 

ДЕСНЯНСЬКА РДА

11.

Озеленювальники Деснянського району створюють квітники

Працівники КП УЗН Деснянського району продовжують створювати квітники на балансових територіях підприємства. Відтак, зеленбудівці завершили влаштування квітників в парку імені Ватутіна (перетин . Маяковського та . Закревського) та в парку «Молодіжний».

 

12.

У навчальних закладах Деснянського району вшанували пам’ять про жертв політичних репресій

З нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій в навчальних закладах Деснянського району відбулися тематичні інформаційно-виховні заходи. Так, пройшли Дні інформування, уроки пам’яті «Політичні репресії: минуле і сьогодення», виховні години «Злочин, якому немає прощення», інформаційні хвилини «Трагедія незнищенної волі».

 

13.

Учні школи № 212 Деснянського району привітали своїх мам з Днем матері

В школі І-ІІІ ступенів № 212 Деснянського району відбулося традиційне свято до Дня матері «Всім мамам до землі вклонюся». На святі діти привітали своїх мам та бабусь квітами, поезією та музичними виступами. Директор школи Наталія Скринська вручила грамоти за активну участь у житті школи найактивнішим мамам.

 

14.

Учні Деснянського району здобули срібний кубок зі швидких шахів серед школярів столиці

14 травня 2016 року в приміщенні шахового клубу «Оболонь-гросмейстер» пройшов фінальний турнір X етапу міських змагань з шахів. Протягом навчального року у турнірі взяли участь 86 учасників різних вікових груп. Гросмейстери Дитячо-юнацької спортивної школи № 23 Деснянського району зайняли друге місце та здобули срібний кубок турніру.

 

15.

Запрошуємо деснянців на легкоатлетичний забіг

Запрошуємо вас взяти участь у легкоатлетичному забігу, який відбудеться 21 травня о 10:00 в парку «Молодіжний». Для учасників забігу розроблено три дистанції: «Дитячий» забіг на 150 м, «Шкільний» на 1700 м, і «Дорослий» на 3100 і 5100 м. Протягом змагань для дітей підготовлена розважальна програма, а спортсмени порадують вас показовими виступами. Після пробігу на учасників чекає розіграш подарунків за стартовими номерами.

 

16.

З нагоди Всесвітнього дня медичної сестри у Деснянському районі вперше пройшов конкурс «Медична сестра – 2016»

З нагоди Всесвітнього дня медичної сестри, який щороку відзначається 12 квітня, у Деснянському районі вперше пройшов конкурс «Медична сестра – 2016». У конкурсі взяли участь 11 кращих медичних сестер комунальних некомерційних підприємств – Центрів первинної медико-санітарної допомоги та Консультативно-діагностичного центру Деснянського району. Основна мета конкурсу – підвищення престижу професії медичної сестри та підвищення професійного рівня. Конкурс складався з 6 номінацій – презентації, бліц-турніру, «сіамських близнюків», десмургії та домашнього завдання.

 

17.

«Стрімкі рисі» виловили «Золоту рибку». Фестиваль спортивної рибної ловлі вдався на славу!

Команда «Стрімкі рисі» Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Деснянського району взяла участь у VIII-му Київському міському фестивалі спортивної рибалки серед дітей та молоді з порушеннями опорно-рухового апарату «Золота рибка», який відбувся на території Фіш-парку «Забір’я».

 

18.

Медіа-подорож за проектом «Українці в контексті розвитку світової цивілізації» відбулася у бібліотеці № 119 Деснянського району

Досягненням вітчизняних майстрів художнього слова була присвячена медіа-подорож «Українська книжка завойовує світ», на яку завітали учні школи № 213 Деснянського району до бібліотеки № 119. Із книжкової викладки «Українські дитячі книги – лауреати Міжнародних літературних конкурсів», бібліографічний огляд якої провели бібліотекарі, школярі дізналися, які саме дитячі книжки, видані в Україні протягом останніх років, стали відомими у світі.

 

19.

В бібліотеках Деснянського району відбулися заходи «Шолом-Алейхем – геній сміху й співець бідноти»

В бібліотеці ім. Загребельного та бібліотеці ім. Кучера пройшли інформаційна година «Народний письменник Шолом-Алейхем» та година пам’яті «Шолом-Алейхем – геній сміху й співець бідноти», присвячені 100-ій роковині від дня смерті єврейського письменника, драматурга Шолом-Алейхема.

 

20.

У парку «Кіото» доглядають за газонами, а на Лісовому масиві облаштували квітник

Працівники КП УЗН Деснянського району комплексно доглядають за зеленим господарством району. Відтак, днями, зеленбудівці за допомогою бензокосарок та механізованої роторної косарки провели покос трави на території парку «Кіото». Також озеленювачі облаштували квітник на транспортній розв’язці вулиць Волкова-Жукова.

 

21.

Віктор Крохмалюк: «З представниками відповідального бізнесу завжди можна знайти спільну мову»

У Деснянському районі створена і функціонує робоча група з обстеження та ідентифікації будівельних, паркувальних майданчиків та газозаправочних станцій, яку очолює в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Віктор Крохмалюк. Очільник району разом з членами робочої групи провели обстеження об’єктів промислової зони заводів «Радикал» та «Хімволокно».

 

ДНІПРОВСЬКА РДА

22.

Лідери учнівського самоврядування у головному військовому клінічному госпіталі

Рада лідерів учнівського самоврядування НВК 209 «Сузір’я» відвідала головний військовий клінічний госпіталь з волонтерською місією. Для поранених військових – пироги, фрукти й солодощі, і, звичайно, – такі важливі для наших захисників свої малюнки й листи.

 

23.

Довгоочікуванні зустрічі

Постійні користувачі нашої бібліотеки з нетерпінням чекають чергових суботніх зустрічей у храмі книги. 14 травня в районній бібліотеці П.Усенка для дітей відбулися засідання двох найбільш улюбленіших гуртків – «Родинне коло» (керівник Купріян О.В) та «Місто майстрів» (керівник Алексєєва Н.К.).

 

24.

Подарунки для воїнів від волонтерок із «Діани»

Нещодавно члени громадської організації «Спілка багатодітних сімей «Діана» відзначили своє 21-річчя. Вже два роки вони самовіддано займаються волонтерством – допомагають усім, чим можуть, воякам 93-ї механізованої та 81-ї аеромобільної бригад. Як розповіла голова спілки Алла Сладковська, здавалося б, переважна більшість їхніх волонтерок – дуже зайняті багатодітні матері, але почуття обов’язку й патріотизм для них не прості слова. Тому, незважаючи на досить солідний військовий бюджет й потужну державну інфраструктуру логістики, їхнім подарункам завжди раді на передовій. І ці жінки, які й самі, м’яко кажучи, не такі вже й забезпечені, регулярно відправлять українським воякам гуманітарні продуктово-речові вантажі, а також збирають пластикові пробки для протезування, співпрацюють із колегами з інших волонтерських структур.

 

25.

Популярність боксу зростає

Лише три тижні тому відбувся традиційний відкритий районний боксерський турнір «Дзвони Чорнобиля», а кращі юні боксери знову зібралися у Дніпровському районі міста Києва. Так 14-15 травня в спортивному залі дитячо-юнацької спортивної школи № 10 проходила відкрита першість Дніпровського району з боксу серед юнаків. Організатори змагань – районний відділ у справах сім’ї, молоді та спорту та дитячо-юнацька спортивна школа № 10.

 

ОБОЛОНСЬКА РДА

26.

19 травня відбудуться загальні збори Громадської ради при Оболонській РДА

19.05.2016 о 15 годині хвилин відбудуться загальні збори Громадської ради при Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації (мала актова зала приміщення Оболонської РДА, вул. Тимошенка, 16).

 

27.

Для учнів НВК «Оболонь» проведено зустріч із співробітниками Департаменту національної та патрульної поліції

Для учнів 1-4-х класів НВК «Оболонь» проведено зустріч із співробітниками Департаменту національної та патрульної поліції м. Києва Ткачовим А.С., Парвовим Д. та Кулик В. на тему: «Правила безпечної поведінки на вулиці». Під час зустрічі проведено гру з правил дорожнього руху.

 

28.

Урочисте закриття XXVII районної виставки-конкурсу науково-технічної творчості та декоративно-ужиткового мистецтва

У Центрі науково – технічної творчості учнівської молоді «Сфера» відбулось урочисте закриття XXVII районної виставки-конкурсу науково-технічної творчості та декоративно-ужиткового мистецтва. Протягом місяця всі бажаючі мали змогу подивитись на роботи дітей, які відрізнялись своєю оригінальністю, високою майстерністю, яскравістю. Багато робіт було представлено в нових техніках та напрямах, що визвало великий інтерес та бажання дітей вчитись і удосконалювати своє вміння творити прекрасне.

 

29.

Міжнародний фестиваль-конкурс «Талановиті діти України»

14 травня в м. Запоріжжя за підтримки Міністерства культури України відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс «Талановиті діти України», який приурочений дням Польської культури в Україні. Катерина Бондар, вихованка підліткового клубу «Барвінок» Оболонського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стала переможницею і здобула гран-прі фестивалю-конкурсу. Своєю перемогою Катруся завдячує Ларисі Чинчевій – викладачу вокального гуртка п/к «Барвінок».

 

30.

Розпочато роботу по організації оздоровлення дітей Оболонського району в літній період

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» відділом у справах сім’ї, молоді та спорту Оболонської РДА розпочато роботу по організації оздоровлення дітей Оболонського району в літній період. Путівки за рахунок державного бюджету надаються дітям категорійних груп та пільгових категорій раз на календарний рік.

 

31.

Участь дошкільнят ДНЗ № 193 у програмі «Навчання через дію»

Дошкільний навчальний заклад № 193 Оболонського району взяв участь у програмі «Навчання через дію» (використання ЛЕГО – конструювання в освітньому процесі дошкільних навчальних закладів міста Києва).

 

32.

Прощавай, Букварику!

 

33.

Вернісаж педагогічних ідей та знахідок з національно-патріотичного виховання «Моя вулиця, місто, країна»

В Оболонському районі 17 травня 2016 року відбувся Вернісаж педагогічних ідей на базі спеціалізованої школи № 214.

 

34.

Турнір з художньої гімнастики «KIEV SPRING-CUP 2016»

З 14 по 15 травня 2016 року Дитячо-юнацька спортивна школа № 13 за підтримки Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації провела турнір з художньої гімнастики «KIEV SPRING-CUP 2016». Захід відбувся в спортивному залі Коледжу річкового і морського флоту Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного за адресою: проспект Героїв Сталінграда, 2. У турнірі взяли участь понад 200 юних гімнасток віком від 7 до 18 років з міст та областей України і м. Києва, які змагалися у 10 вікових категоріях

 

35.

До уваги відвідувачів лікувально-профілактичних комунальних закладів охорони здоров’я Оболонського району!

Запрошуємо учасників АТО взяли участь в заході «Місячник здоров’я», який буде тривати до 16.06.2016.

 

ПЕЧЕРСЬКА РДА

36.

Про стан господарства у житлових будинках Печерського району станом на 17.05.2016

Станом на 17 травня 2016 року, за інформацією управління житлово-комунального господарства та будівництва Печерської райдержадміністрації, в районі відключено від гарячого водопостачання 31 житловий будинок комунальної форми власності. Причини відключення гарячого водопостачання: аварійні роботи у бойлері (6 жб); планові роботи у бойлері (25 жб).

 

37.

У загальноосвітніх навчальних закладах Печерського району відзначили 145-ту річницю від дня народження Василя Стефаника

13 травня 2016 року, у рамках відзначення 145-ї річниці від дня народження видатного українського письменника, громадського діяча, майстра психологічної новели Василя Стефаника, у загальноосвітніх навчальних закладах Печерського району проведено – книжкові вистави у бібліотеках, тематичні години спілкування, обговорення та інсценізація творів Василя Стефаника.

 

38.

Мітинги та масові акції, що пройдуть у Печерському районі 17.05.2016

 

39.

Близько 20-ти тонн гуманітарної допомоги, в рамках благодійної акції, ініційованої Сергієм Мартинчуком, передано мешканцям міста Бахмут

14 травня 2016 року у центрі міста Бахмут Донецької області відбулася урочиста передача гуманітарної допомоги для переселенців, що мешкають у місті Бахмут від представників Печерської райдержадміністрації та громадськості.

 

40.

Сергій Мартинчук вручив військовим з зони АТО почесні державні нагороди

17 травня голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук та військовий комісар Печерського району підполковник Станіслав Макаренко урочисто привітали військовозобов’язаних Печерського району, які приймали участь в антитерористичній операції.

 

41.

У Печерській РДА обговорили питання щодо вдосконалення сервісу обслуговування споживачів в сфері житлово-комунального господарства

17 травня 2016 року в.о. першого заступника голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Володимир Попов провів робочу нараду з питань подальшої співпраці Центру обслуговування споживачів комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва» та комунального концерну «Центр комунального сервісу» в частині обміну досвідом щодо комплексного обслуговування мешканців житлових будинків комунальної форми власності Печерського району міста Києва з питань розрахунків за спожиті житлово-комунальні послуги.

 

42.

У Печерській РДА відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

17 травня 2016 року заступник голови Печерської райдержадміністрації Анатолій Невмержицький провів засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якій було розглянуто 18 питань, серед яких: надання дозволу на укладення договору дарування квартири в інтересах матері дитини; надання дозволу на укладення договору дарування квартири в інтересах дітей; надання дозволу на укладення договору іпотеки; надання дозволу на включення до складу засновників фермерського господарства; позбавлення батьківських прав.

 

43.

Мітинги та масові акції, що пройдуть у Печерському районі 18.05.2016

 

44.

У Печерській РДА відбувся семінар на тему «Управління спільною власністю у багатоквартирному будинку (ОСББ)»

17 травня 2016 року у Печерській районній в місті Києві державній адміністрації відбувся майстер-клас для співробітників управління житлово-комунального господарства та будівництва, КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва» та житлово-експлуатаційних дільниць на тему: «Управління спільною власністю у багатоквартирному будинку (ОСББ)».

 

45.

Про стан господарства у житлових будинках Печерського району станом на 18.05.2016

Станом на 18 травня 2016 року, за інформацією управління житлово-комунального господарства та будівництва Печерської райдержадміністрації, в районі відключено від гарячого водопостачання 296 житлових будинків комунальної форми власності.

 

46.

Відділ контролю за благоустроєм Печерської РДА звітує за тиждень роботи

Відділ контролю за благоустроєм Печерської районної в місті Києві державної адміністрації надає звіт про виконану роботу структурного підрозділу з 10 по 14 травня 2016 року. Так, у звітний період, фахівцями відділу було складено 11 протоколів про адміністративні правопорушення (неналежний санітарно-технічний стан території, незаконне розміщення тимчасових споруд, несанкціонована торгівля та інші порушення Правил благоустрою).

 

47.

На Печерську почнуть надавати безкоштовне гаряче харчування для малозабезпечених мешканців

З 1 червня 2016 року в Печерському районі міста Києва згідно розпорядження голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука та на виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» у Територіальному центрі соціального обслуговування малозабезпеченим мешканцям буде надаватись безкоштовне гаряче харчування.

 

48.

Координаційна нарада з питань ефективної взаємодії Печерської райдержадміністрації з ОСНами району

18 травня заступник голови Печерської райдержадміністрації Анатолій Невмержицький провів координаційну нараду з питань ефективної взаємодії Управління ЖКГ та будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації з ОСНами району.

На нараді були присутні: начальник управління ЖКГ та будівництва Олена Григор’єва, в.о. директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва» Сергій Лавриненко та інші керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, а також співробітники районного управління Національної поліції Печерського району та керівники ОСНів Печерського району.

 

49.

У Печерській РДА діти презентують вишиванки ручної роботи

19 травня 2016 року до Всесвітнього Дня Вишиванки у вестибюлі Печерської райдержадміністрації учні загальноосвітніх навчальних закладів району проведуть виставку вишиванок ручної роботи. Виставка проходитиме за ініціативи та підтримки голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука.

 

ПОДІЛЬСЬКА РДА

50.

Як подоляни рибу ловили

14 травня відвідувачі Центру соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Подільського району міста Києва взяли участь у VІІІ Київському міському фестивалі зі спортивної рибної ловлі «Золота рибка», який проходив на території фіш-парку в селі Забір’я.

 

51.

У Подільському районі відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

У змаганнях, які відбулися 14 травня на базі школи № 93, взяли участь сім роїв закладів освіти району. Незважаючи на дощову погоду, під час гри панувала дружня спортивна атмосфера. Рої змагалися на 8 етапах: конкурс строю та пісні «Впоряд», військово-історичний конкурс «Відун», стрільба (вогнева підготовка з пневматичної гвинтівки), перетягування линви, змагання «Рятівник», козацька смуга перешкод, конкурси «Добре діло» та «Ватра» (мистецька композиція).

 

52.

Валентин Мондриївський: «Андріївський узвіз найближчим часом стане пішохідним, тому велике прохання до автоводіїв, котрі щодня їздять вулицею, врахувати цей факт»

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко підписав розпорядження про передачу боллардів до комунальної власності міста Києва (розпорядження КМДА від 27.04.2016 №290).

 

53.

Змагання зі станової тяги штанги в клубі «Чемпіон»

14 травня в клубі «Чемпіон» Подільського району вул. Світлицького, 35-Б) відбулись змагання зі станової тяги штанги, які організували педагог-організатор клубу Юрій Шубенкін та тренер з фітнесу Ганна Шутько. Першість клубу проводились в чотирьох вікових категоріях, в яких взяли участь дівчата та хлопці до 18 років, а також жінки та чоловіки віком понад 18 років.

 

54.

Від витоків до сьогодення

17 травня у відділенні денного перебування Територіального центру соціального обслуговування Подільського району була проведена лекція «Від витоків до сьогодення».

 

55.

Микола Дубовик: «Залізаючи на недобудовані об’єкти, у гонитві за унікальним «селфі», молодь ризикує найціннішим – своїм життям»

17 травня біля Подільсько-Воскресенського мостопроводу відбулося засідання виїзної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Подільського району. Проблемне питання в тому, що протягом останніх двох місяців на цьому об’єкті сталося два нещасних випадки – падіння з мосту.

 

56.

Успіх юних спортсменів з клубу «Нивки» на Чемпіонаті Європи з кунг-фу

З 12 по 15 травня 274 спортсмена з 11 країн світу взяли участь у Відкритому Чемпіонаті Європи з кунг-фу, який пройшов у львівському Палаці спорту «Україна». Учасників змагань з цією масштабною подією у їхньому спортивному житті вітали почесні гості, зокрема заступник Міністра молоді та спорту України В'ячеслав Войтович.

 

57.

Вихованці клубу «Оберіг» вибороли 8 медалей на Відкритому турнірі з дзюдо

14 травня вихованці клубу «Оберіг» Подільського району (пр. Г.Гонгадзе, 7-А) взяли участь у Відкритому турнірі з дзюдо серед юнаків та дівчат 2004-2009 р. н., який відбувався в спортивній залі Дмитрівського будинку культури Київської області.

 

58.

Команда юних інспекторів руху «Магістраль» гідно представила Подільський район на міських змаганнях

17 травня в Інженерній гімназії відбулися міські змагання юних інспекторів дорожнього руху, у яких взяли участь представники всіх районів столиці. Подільський район представляла команда «Магістраль» з середньої загальноосвітньої школи № 242. Юні подоляни показали хороший рівень теоретичних знань Правил дорожнього руху, кваліфіковано надали першу медичну допомогу і блискуче виступили у змаганні агітбригад.

 

59.

Вишиванка - символ Батьківщини, дзеркало народної душі

18 травня 2016 року у відділені денного перебування Територіального центру соціального обслуговування Подільського району відбулося урочисте відкриття виставки тему: «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі». На ній представлені вишиванки Сумської, Чернівецької та Київської областей.

 

СВЯТОШИНСЬКА РДА

60.

Заступники директорів з виховної роботи обговорили питання організації роботи таборів відпочинку на базі навчальних закладів

16 травня 2016 року в актовій залі районного управління освіти, молоді та спорту відбулася нарада заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів з виховної роботи, яку проводила Лілія Ревуцька, завідувач сектором з питань виховання та правового забезпечення РУОМС.

 

61.

Мама – берегиня сімейного вогнища

16 травня 2016 року в Денному дитячому підрозділі «Перлина» Центру у справах сім’ї та жінок «Родинний дім» з нагоди Дня сім’ї, разом із дітьми була проведена бесіда на тему: «Мама – берегиня сімейного вогнища».

 

62.

Районна асоціація «Старшокласник» вибирала президента асоціації

Районна асоціація «Старшокласник», якою опікується Лілія Ревуцька, завідувач сектором з питань виховання та правового забезпечення районного управління освіти, молоді та спорту разом з керівниками гуртка «Старшокласник» Євгеном Мирончуком та Діаною Таран у постійному пошуку зi своїми вихованцями-лідерами.

 

63.

Апаратна нарада пройшла в Святошинській адміністрації

17 травня 2016 року в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації пройшла апаратна нарада під головуванням голови адміністрації Каретко В.О. Участь в нараді взяли: керівники самостійних управлінь та підрозділів державної адміністрації, керівники комунальних служб району. На початку наради були представлені новопризначені заступник голови Гусєва Н.Г., керівник апарату Михайлов О.С. та начальник відділу контролю за благоустроєм Олійник С. Я.

 

64.

Святкування Дня Європи в спеціалізованій школі №200

16 травня 2016 року з метою усвідомлення важливості європейського об’єднання; приналежності України до європейської сім’ї народів; ознайомлення з культурою та побутом життя європейських країн; виховання в учнів поваги до інших народів та з нагоди святкування Дня Європи в спеціалізованій школі № 200 відбувся урочистий захід «Наш дім – Європа». До участі в заході долучились учні 10-х класів спеціалізованих шкіл № 200 та 287.

 

65.

Спеціалісти Центру «Родинний дім» розповіли студентам про протидію торгівлі людьми та запобігання насильству в сім’ї

12 травня 2016 року за адресою: вул. Чистяківська, 24 для підвищення рівня обізнаності студентської молоді щодо сучасних проявів торгівлі людьми та ознак проявів насильства в сім’ї психологом ЦССЖ «Родинний дім» Святошинського району м. Києва було проведено семінар для студентів Київського професійного електромеханічного ліцею на тему «Протидія торгівлі людьми та запобігання насильству в сім’ї».

 

66.

У Центрі «Родинний дім» проведено арт-терапевтичне заняття з розвитку емоційної сфери

13 травня 2016 року в Центрі у справах сім’ї та жінок «Родинний дім» було проведено арт-терапевтичне заняття з дітьми дошкільного віку дитячого підрозділу «Перлина» з розвитку емоційної сфери. Діти з задоволенням малювали колір свого настрою та ділились своїми враженнями за тиждень. Учасникам було запропоновано згадати, які почуття вони найчастіше випробовують та намалювати їх фарбами у вигляді різнокольорових плям.

 

67.

Дні науки в СЗШ № 215

«Наука – це цікаво!» – під таким гаслом у СЗШ 215 пройшли «Дні науки-2016», метою яких було зацікавлення учнів заняттями науково-дослідницькою діяльністю. Учні 7-10 класів підготували незвичайні вистави в театрі «Цікава наука»: «Фізичний феєрверк» – цікаві досліди з фізики (вчителі Разумова Н.В., Шкот Н.В.), «Хімічний феєрверк», «Лавова лампа», «Пухкі фарби» – пізнавальні досліди з хімії. Учні 10 класу підготували презентації «Хімічний склад людського організму», «Хімія і кров» (вчитель Козлова Л.В.).

 

68.

У СЗШ № 140 відбулися інтерактивні уроки англійської мови

 

69.

Урочистий захід «Блокпост пам’яті» провели в СШ № 197

На звичайних шкільних партах, вкритих маскувальними сітками, розмістилися виставкові експонати. Усі вони змонтовані з ящиків з-під снарядів та гранат і виглядають як справжній БП. Тільки боронить його гарнізон тих, кому ми завдячуємо своїм мирним життям.

 

70.

Учні спеціалізованої школи № 304 побували у Національному музеї «Чорнобиль»

 

71.

КП ШЕУ Святошинського району забезпечує належну роботу зливоприймальної системи

 

72.

Учні Київської дитячої музичної школи № 23 виступили із концертною програмою на урочистостях батальйону ЗСУ «АЙДАР»

Учениці Київської дитячої музичної школи № 23 відділу культури та охорони культурної спадщини, представниці вокально-хорового відділу класу сольного академічного співу викладача Тетяни Стефанишиної – дует «Сестри Адріана та Мідея Наруцькі», Кравченко Ірина і Максимчук Дарина взяли участь в урочистостях з нагоди другої річниці 24-го окремого штурмового батальйону ЗСУ «АЙДАР», що відбулися 14 травня у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України.

 

73.

В СШ № 185 ім. В.Вернадського відбулася районна учнівська науково-практична конференція

17 травня в спеціалізованій школі № 185 ім. Володимира Вернадського відбулася районна науково – практична конференція учнів «Наука ХХІ століття в дослідницькі роботі учнів», присвячена Дню науки. В конференції взяли участь учні шкіл Святошинського району. СШ № 185 представляли учні 9-го класу Овсак Богдан, Ракович Поліна, Хотячук Максим та 10-го класу Мірко Сергій, які здобули перемогу на міському етапі конкурсу – захисту науково-дослідних робіт МАН в 2016 році.

 

74.

До Дня Європи в Київській дитячій школі мистецтв №8 пройшов концерт

16 травня в Київській дитячій школі мистецтв № 8 відділу культури та охорони культурної спадщини з нагоди відзначення Дня Європи пройшов концерт французької фортепіанної музики. В гості до вихованців та викладачів школи завітали аспірантки Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського Вероніка Александрова та Альона Декуша, яка є випускницею школи.

 

75.

Працівники КП УЗН захищають газони та дбають про безпеку водіїв

Газони на балансових територіях комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Святошинського району постійно потерпають від пошкодження автотранспортом. І для збереження їх та запобігання подальшого несанкціонованого заїзду на зелену зону, а, в першу чергу, дбаючи про безпеку водіїв автотранспорту, щоб упередити проїзд через трамвайні колії, на вулиці Симиренка працівники зеленого господарства нещодавно встановили дерев’яні стовпчики.

 

76.

«Музика об’єднує світ». У Київській дитячій музичній школі № 22 відбувся концерт із циклу заходів до Дня Європи

Днями в Київській дитячій музичній школі № 22 відділу культури та охорони культурної спадщини відбувся концерт із циклу заходів до Дня Європи «Музика об’єднує світ», в якому взяли участь учні класу викладача Лисенко Юлії Валеріївни.

 

77.

Щоденний покіс газонів

Рясні дощі та тепла погода сприяє буйному росту трави на зелених зонах і, щоб газони мали належний вигляд та були естетично привабливими, КП «По утриманню зелених насаджень Святошинського району» на своїх балансових об’єктах щоденно, згідно до графіка, проводить викошування трав’яного покриву.

 

78.

Поглиблене вивчення історичних постатей Святошинського району через освітянські проекти

 

79.

В Святошинській адміністрації пройшло щотижневе засідання оперативного штабу

18 травня 2016 року пройшло щотижневе засідання оперативного районного штабу з метою здійснення постійного контролю за підготовкою підприємств, установ та організацій Святошинського району м. Києва до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 року, яке провела заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Наталія Гусєва. Участь в засіданні взяли керівники комунальних підприємств району, самостійних структурних підрозділів державної адміністрації, представники спеціалізованих обслуговуючих організацій.

 

80.

Вистава «Крапля меду» відбулася у СЗШ №215

Протягом багатьох років середня загальноосвітня школа № 215 співпрацює з вірменською спільнотою міста Києва: обладнано музей україно-вірменської дружби, учні факультативно вивчають вірменську мову, проводяться загальношкільні заходи, на яких діти знайомляться з культурою та історією Вірменії. 17 травня 2016 року на такий захід знову запросили гостей учні 6-7-х класів. Класний керівник 6-А класу Арутюнян Рита Сергіївна за допомогою класного керівника 7-А класу Павлової Світлани Вікторівни підготували виставу «Крапля меду» за твором класика вірменської літератури, «поета всіх вірменів» Ованеса Туманяна.

 

81.

Щоденні клопоти комунальників

Працівники житлово-експлуатаційної дільниці № 4 щодня ретельно дбають про належний стан території, що обслуговується дільницею та підтримують житловий фонд у належному стані, проводячи, у разі необхідності, роботи з поточного ремонту. Так, працівниками дільниці була відремонтована вхідна група, а саме - навіс, у другому під’їзді житлового будинку за адресою: вул. Зодчих, 54.

 

82.

Ініціатива керівників навчальних закладів Святошинського району

«Інформацію, яку ви поширюєте в рамках проекту «Наркотики – стоп!» з огляду на ранній розвиток сьогоднішньої молоді було б доцільно поширювати і батькам учнів середніх класів» (6-7 класів), – таку пропозицію висунув директор СЗШ№ 35 Віталій ЗОРІН по завершенні лекції для батьків учнів старших класів в рамках проекту «Захистимо дітей від наркотиків та алкоголізму», що пройшла в школі 17 травня 2016 року. Слід зазначити, що аналогічну ініціативу висловлював раніше директор Ліцею «ЕКО»№ 198 Олександр Недбайло.

 

83.

На жаль, в клумбах поменшало рослинок

 

84.

До Міжнародного дня сім’ї для соціальних педагогів закладів освіти провели семінар-тренінг щодо формуванні усвідомленого батьківства молоді

Батьківство є базовим життєвим призначенням, важливим станом та значущою соціально-психологічною функцією кожної людини. Деформація соціальних і моральних цінностей, що відбуваються в останні роки, значно вплинула на свідомість молоді щодо шлюбу і створення сім’ї зокрема. З огляду на це важливою проблемою сьогодення є формування усвідомленого ставлення молоді до батьківства, від рівня і якості якого залежить її здатність повною мірою виконувати батьківські обов’язки, сприяти здоровому розвитку дитини в сім’ї, розвивати власну батьківську компетентність.

 

85.

Учні Київської дитячої музичної школи № 23 взяли участь у заході Київської Православної Духовної академії

Вихованки Київської дитячої музичної школи № 23 відділу культури та охорони культурної спадщини у складі дуету «Сестри Наруцькі» та ансамблю «Ангельорус», за словами слухачів, стали окрасою святкового заходу, який пройшов 15 травня в Київській Православній Духовній академії (Михайлівський собор). Учасниками свята, приуроченого до Пасхального періоду, були діти недільних шкіл міста Києва, діти-інваліди, діти інтернатів тощо.

 

86.

Начальники пришкільних літніх таборів розглянули організаційні питання відкриття оздоровчих таборів

18 травня 2016 року на базі загальноосвітнього навчального закладу № 35 відбулася нарада начальників пришкільних літніх оздоровчих таборів, яку проводила Лілія Ревуцька, завідувач сектором з питань виховання та правового забезпечення районного управління освіти, молоді та спорту.

 

87.

Учителі трудового навчання підбили підсумки роботи за 2015 – 2016 навчальний рік

18 травня 2016 року на базі загальноосвітнього навчального закладу № 253 відбувся «круглий стіл» голів шкільних методичних об’єднань вчителів трудового навчання, який проводила Галина Хоменко, методист науково-методичного центру районного управління освіти, молоді та спорту. З самого початку методист налаштувала колег на творчу роботу, зазначивши, що впродовж року вчителі разом з дітьми працювали творчо із натхненням, беручи участь у багатьох районних заходах.

 

88.

Володимир Каретко провів особистий прийом юридичних осіб

Прийом, на якому побувало 9 представників юридичних осіб, проходив у приміщенні Святошинської адміністрації за адресою: просп. Перемоги, 97. Під час прийому були підняті питання з різних сфер життєдіяльності району; по всім питання були надані вичерпні консультації, напрацьовані шляхи їх вирішення, надані відповідні доручення представникам структурних підрозділів адміністрації.

 

89.

Театр моди «Барвограй» і художній колектив «Сонечко» гідно представили Святошинський район на міському гала-концерті

Талановита учнівська молодь продемонструвала, розкрила свій внутрішній світ через пісню, танець, поезію. Високий, часто не дитячий, рівень виконання на заключному концерті у спеціалізованій школі № 76 ім. Олеся Гончара зачаровував глядачів. У вихорі музики народжувалося прекрасне, і головне, що це дійство творили учні шкіл району, за якими майбутнє нашої держави.

 

90.

Для комітетів ОСН Святошинського району провели семінар

18 травня в приміщенні Святошинської РДА було проведено семінар для представників органів самоорганізації населення на чолі з членами Координаційної ради ОСН на якому було детально розглянуто Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», що набрав чинності з 01.07.2015року. Також, до участі в засідання долучились представники ініціативної групи мешканців вулиці Бударіна. Семінар проводив експерт, заступник голови ГО «Житловий союз України» Володимир Морозов, за участі представників Святошинської РДА. Під час семінару присутні отримали детальні роз’яснення щодо даного Закону який регулює правові, організаційні та економічні відносини, пов’язані з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління. Розглянуто права і обов’язки співвласників багатоквартирних будинків, їх відповідальність та передбачені форми управління.

 

СОЛОМ’ЯНСЬКА РДА

91.

Річний план закупівель на 2016 рік управління праці та соціального захисту населення Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації

 

92.

Проведення «Дня відкритих дверей», присвячене Всесвітньому дню боротьби з артеріальною гіпертензією

З метою пропаганди здорового способу життя, своєчасного виявлення та лікування судинно-мозкових захворювань 18-19 травня 2016 року з 9.00 до 13.00 в приміщенні комунальних некомерційних підприємств «ЦПМСД № 1» та «ЦПМСД № 2» Солом’янського району міста Києва за адресами: просп. Комарова, 3 та вул. Солом’янська, 17 буде проводитись День відкритих дверей, присвячений Всесвітньому дню боротьби з артеріальною гіпертензією.

 

93.

Команда Солом’янського району здобула друге місце на VIII Київському фестивалі рибної ловлі «Золота рибка»

14 травня 2016 року на території рибного господарства с. Забір’я відбувся VІІІ Київський міський фестиваль зі спортивної рибної ловлі серед дітей та молоді з порушенням опорно-рухового апарату «Золота рибка».

 

ШЕВЧЕНКІВСЬКА РДА

94.

Засідання круглого столу: «Протидія торгівлі людьми»

Сьогодні багато українських громадян отримують пропозиції працювати чи навчатись за кордоном. Жінки чи дівчата охоче погоджуються на шлюб з громадянами іноземних країн. На жаль, не завжди такі пропозиції закінчуються на користь наших співвітчизниць та співвітчизників – людей продають як товар. Торгівля людьми – злочин, який карається Законом України.

 

95.

Наша команда черлідерів зайняла IV місце у світі!

Після перемоги учениць гімназії № 153 в складі команди черлідерів «Грейс» на Чемпіонаті України з чірлідінг в лютому і березні 2016 року, почалася підготовка до незабутньої поїздки з 19 по 27 квітня в Орландо (США). Нашим юним спортсменкам випала честь представляти країну з національної збірної України на церемонії відкриття Чемпіонату світу з чірлідінгу CHEERLEADING WORLDS 2016 ESPN WIDE WORLD OF SPORTS COMPLEX і боротися за звання кращої команди в Клубному Чемпіонаті світу DANCE WORLDS 2016 Disney’s Coronado Springs. Яскраві, красиві дівчата в національних вишиванках підкорили серця багатьох – команди з різних країн підходили знайомитися, обмінюватися сувенірами і робити спільні фотографії на пам’ять.

 

96.

План заходів Шевченківського району до Дня Європи

 

97.

На нараді з обслуговуючими організаціями обговорили

17 травня відбулася чергова нарада за участі керівників КП «Керуюча компанія Шевченківського району», КП ЖЕК, ТОВ, комунальних підприємств та підрозділів райдержадміністрації, що опікуються житлово-комунальним господарством під керівництвом голови райдержадміністрації Олега Гаряги.

 

98.

Доглянутий газон – обличчя району!

Роботи зі скошування газонів було проведено за адресами вул. Дорогожицька, вул. Теліги, бульв. Саратівський, площа Перемоги, вул. Мельникова, сквер вул. Косіора, сквер вул. Котляревського, вул. В.Василевської, схили на вул. Л.Толстого та вул. С.Петлюри, схили біля мосту на вул. Довженка, вул. Дегтярівська, Подільський узвіз, схили біля мосту Довженка, сквер по вул. Зоологічній, біля посольства Сполучених Штатів Америки та у лунках дерев на вул. Січових Стрільців.

 

99.

«Розквітай» Шевченківський район!

Незважаючи на погодні умови працівники КП УЗН Шевченківського району м. Києва продовжують озеленювати центральні вулиці столиці висаджуючи однорічні та багаторічні квіти. Зокрема, квіти на Каштановому бульварі, Майдані Незалежності, у сквері вул. М. Грушевського, у парку вул. Т.Г.Шевченка, вул. Хрещатик, у сквері по вул. Січових Стрільців, 28, 89, на бульв. Т.Шевченка, у парку «Володимирська гірка» (біля пам’ятника Володимиру), у сквері вул. Котляревського.

 

100.

Мистецька акція «Діти киян»!

З відчуттям радості, задоволення та щастя зустріли мешканці м. Києва духовий оркестр Київської дитячої школи мистецтв № 2 ім. М.І.Вериківського 12 травня 2016 року на майданчику біля «Золотих воріт». Концерт класичної музики, який звучав цілу годину, присвячено Дню Європи в Україні неабияк надихнув киян та подарував гарний настрій. Близько 30-ти дітей – музикантів взяли участь у мистецькій акції. Концертна програма складалась з класичних творів відомих композиторів, серед них: Й.Штраус «Персидський марш», М.Мусоргський «Гопак з опери Сорочинський ярмарок», А.Морозова «Козацький марш», П.Майборода «Київський вальс» та інші. Кожний перехожий зустрічав духовий оркестр бурними оплесками, добрими відгуками, даруючи дітям квіти та посмішки.

 

101.

Про стан господарства у житлових будинках Шевченкіського району станом на 18.05.2016 року

Станом на 18 травня 2016 року за інформацією ПАТ «АК «Київенерго» в районі відключено від гарячого водопостачання 188 житлових будинків у зв’язку з гідравлічними випробуваннями, які проводить ПАТ «АК «Київенерго та 34 будинки – у зв’язку з іншими причинами.

 

102.

Ансамбль «Пульс» виступив на концерті пам’яті Б.Шарварка

Спортивно-танцювальний ансамбль «Пульс» взяв участь в концерті пам’яті видатного українського режисера Бориса Шарварка «Дарую вам свято!», який відбувся 17 травня в НПМ «Україна». На головній сцені країни зібралася вся мистецька Україна: академічні ансамблі танцю та пісні різних регіонів нашої країни, капели бандуристів, дитячі колективи, а також артисти, які з ним працювали. Своїми виступами вони вшанували великого великого майстра. Вихованці ансамблю «Пульс» виконали хореографічну композицію «З любов’ю в серці» та «Квітка душа» разом з народною артисткою України Н.Матвієнко.

 

103.

В Сквері Небесної Сотні з’явиться «політичний город» та алея лаванди

Цієї суботи зелена зона Сквері Небесної Сотні поповниться новим об’єктом – учасниками заходу підготують грядки «політичного городу». Програма заходу передбачає чимало корисних цікавинок для наймолодших активістів.

 

104.

Відбувся особистий прийом громадян

18 травня заступник голови Шевченківської райдержадміністрації Юрій Миколаєнко провів особистий прийом громадян, під час якого розглянув 4 заяви від мешканців Шевченківського району. Одна із заявниць звернулась з метою сприяння у наданні матеріальної допомоги на лікування. Інших мешканців турбувало питання незаконної, на їхню думку, перебудови у підвальному приміщенні. Деякі жителі району звернулись з метою перевірки законності проведення будівельних робіт у житловому будинку.

 

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

105.

Делегація Деснянського району разом із першими особами держави вшанували пам’ять жертв політичних репресій

15 травня 2016 року в Україні відзначили День пам’яті жертв політичних репресій. Загальновідомо, одним із найбільших місць масових поховань часів сталінських репресій є лісовий масив селища Биківня.

 

106.

Огляд-конкурс декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва та технічної творчості у Вищому професійному училищі Національного авіаційного університету

17 травня 2016 року у приміщенні Вищого професійного училища Національного авіаційного університету за ініціативою та при підтримці Київського державного будинку художньої та технічної творчості відбувся черговий етап огляду-конкурсу декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва та технічної творчості. На конкурсі були представлені кращі роботи учнів таких навчальних закладів: КВПУ швейного та перукарського мистецтва, КВПУ будівництва і дизайну, ВПУ НАУ.

 

107.

Гала-концерт дитячих художніх колективів навчальних закладів міста Києва «На крилах творчості. Україна – це ми!»

17 травня 2016 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся концерт дитячих художніх колективів навчальних закладів міста Києва «На крилах творчості. Україна – це ми!» у рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси».

 

108.

18 травня - День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

17 травня 2016 року в актовій залі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №165 Голосіївського району відбувся виховний захід, присвячений Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

 

ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРИ

109.

Концерт муніципальних колективів з нагоди Дня Європи в місті Києві

Вперше в приміщенні терміналу «D» Міжнародного аеропорту «Бориспіль» 20 травня 2016 року о 17.00 у виконанні кращих муніципальних колективів прозвучать шедеври світової класики – «Ода до радості» Л.Бетховена, «Королівський феєрверк» Г.Генделя, народні пісні європейських країн, українська музика. А завершальним акордом стане виконання «Алілуя» Г.Генделя та «Молитви за Україну» М.Лисенка.

 

110.

Концерт пам’яті Євгенії Мірошниченко «УЧНІ – ВЧИТЕЛЮ»

В рамках святкування Дня Києва відбудуться заходи, присвячені видатним жінкам, які стали гордістю і окрасою нашого міста. Один з них, присвячений пам’яті легендарної співачки, Герою України, народній артистці України, професору Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського Євгенії Семенівни Мірошниченко, відбудеться 02 червня 2016 року о 19.00 в Київській малій опері.

 

111.

Концерт Київського академічного ансамблю української музики «Дніпро» «Ті, що походять від сонця».

112.

Міжнародний день музеїв

18 травня світова культурна громадськість відзначає Міжнародний день музеїв. Це професійне свято хранителів загальнолюдської культури й національних цінностей було започатковане в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв. Із 1978 року Міжнародний день музеїв відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

 

113.

«Пікнік в Європі» на Михайлівській площі

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку