Головна  →  Новини  →  21 березня 2016

DreamKyiv за сприяння Департаменту суспільних комунікацій КМДА оновив карту перейменованих вулиць Києва

DreamKyiv за сприяння Департаменту суспільних комунікацій КМДА оновив карту перейменованих вулиць Києва

Відтепер тут можна знайти інформацію про ще більш ніж 70 об’єктів. За допомогою карти можна дізнатися, ким були ті люди, чиє ім’я носила чи почала носити вулиця, почитати про походження назв.

Як розповів начальник відділу з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій – секретар комісії з питань найменувань Ярослав Шибанов, після того, як наприкінці минулого року «DreamKyiv» оприлюднив онлайн-карту з інформацією про 60 перейменованих вулиць Києва, Департамент вирішив долучитися до проекту:

– Ми оперативно повідомляємо інтернет-видання про нові рішення Київради, пов’язані саме з перейменуванням вулиць, а також надаємо інформацію про історію вулиці впродовж усього її існування та короткі відомості про назву чи людей, чиїм ім’ям найменовано вулицю. Крім того, ми долучили до проекту на волонтерських засадах студентів історичного факультету Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, на «DreamKyiv Карти» нанесено площі, проспекти, вулиці та провулки столиці, які були перейменовані Київською міською радою на виконання вимог законів про декомунізацію.

Перейти до спискуВерсiя для друку