Головна  →  Новини  →  28 січня 2016

У Департаменті суспільних комунікацій відбулося засідання секції ЗМІ з питань реалізації «Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів міста Києва на 2015 – 2020 роки»

У Департаменті суспільних комунікацій відбулося засідання секції ЗМІ з питань реалізації «Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів міста Києва на 2015 – 2020 роки»

На запрошення Департаменту до обговорення  розвитку україномовного простору столиці долучилися  керівники ЗМІ,  науковці, журналісти, блогери, волонтери, представники громадських організацій.

Відтепер про розвиток української мови у столиці можна дізнатися на сторінці «Київ україномовний» у мережі Facebook. Зокрема, заступник директора Департаменту Тетяна Гузенко повідомила, що створена платформа є не лише для просування питання необхідності спілкування українською мовою і її «м’якої» популяризації, а й для обговорення ідей, концепцій, обміну думок. Модератори сторінки також планують зібрати в одному місці усі наявні інформаційні ресурси за цією тематикою з анонсуванням найбільш цікавих подій та акцій з прив’язкою саме до Києва. Але тут готові до будь-яких пропозицій, ініціатив, коментарів, зауважень і чекають на плідну співпрацю.

Учасники секції висловили своє бачення реалізації заходів Концепції з залученням усіх платформ комунальних ЗМІ та використанням можливостей соціальних медіа, наголосивши на необхідності організації та проведення гострих соціальних акцій на промотування і захист української мови:

– Ми на своїй землі маємо право нашу мову промотувати реактивно, а не пасивно. А ми й досі займаємо таку позитивну толерантну позицію, яка на сьогодні себе вже не виправдовує, – зазначила Мар’яна Ангелова, завідувач НМЦ тележурналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, керівник проекту «СловОпис».

Пропозиції, які надійшли в ході засідання, обговорять у фокус-групах зі студентами Київського університету імені Бориса Грінченка. Найбільш цікаві розроблятимуться в подальшому і отримають підтримку муніципальних ЗМІ.

Перейти до спискуВерсiя для друку