Головна  →  Новини видавничої ради  →  21 січня 2016

15 київських авторів-початківців видали свою першу книжку за кошти міського бюджету

15 київських авторів-початківців видали свою першу книжку за кошти міського бюджету

У 2015 році Київська міська влада в рамках програми «Київ інформаційний» на підтримку книговидання у столиці витратила понад 186 тис. грн. Як повідомили у Департаменті суспільних комунікацій КМДА, наразі вже отримано перші сигнальні примірники, і найближчим часом 15 нових книг сучасних київських авторів загальним накладом 6 тис. 700 примірників будуть передані до бібліотек столиці.

Видані різні за стилем і жанром твори: оповідання, повісті, романи, есе і навіть п’єса. Є твори, написані в реалістичному стилі, в готичному, в стилі фентезі і навіть антиутопія.

Нагадаємо, що минулого року за ініціативою Київського міського голови Віталія Кличка вперше виконання міських цільових програм відбувалося за участю громадськості та фахових експертів. Для цього при Департаменті суспільних комунікацій було утворено Видавничу раду з числа представників творчих спілок, бібліотек та фахівців видавничої справи, які саме і обрали твори для видання коштом міського бюджету. Крім того, свої рекомендації надали більше 15 фахівців експертної ради при Публічній бібліотеці для дорослих ім. Лесі Українки в м. Києві.

– Загалом на конкурс було подано 55 рукописів. Усі були розглянуті членами Видавничої ради, які шляхом рейтингового голосування (з урахуванням рекомендацій від експертної ради столичних бібліотек) сформували перелік творів для видання. Підтримку отримали молоді київські автори, які раніше не видавалися. Для нас було важливим дати шанс нашим письменникам-поетам-початківцям надрукувати свою першу книжку, – розповіла заступник директора Департаменту – голова Видавничої ради Тетяна Гузенко.

За інформацією Департаменту суспільних комунікацій, цьогоріч міським бюджетом на підтримку книговидання у столиці передбачено 1 млн грн. Які твори мають дійти до читача ‒ знову визначатимуть члени Видавничої ради. Втім, у Департаменті планують розширити співпрацю з творчими спілками, дещо вдосконалити рекомендаційні вимоги для відбору рукописів, спрямувати видавничі проекти за тематикою та актуальністю для сучасного читача.

Перейти до спискуВерсiя для друку