Головна  →  Новини  →  22 грудня 2015

Інтернет-видання DreamKyiv склало онлайн-карту перейменованих вулиць Києва

Інтернет-видання DreamKyiv склало онлайн-карту перейменованих вулиць Києва

На карту нанесені площі, проспекти, вулиці та провулки столиці, які були перейменовані Київською міською радою на виконання вимог законів про декомунізацію. Загалом на «DreamKyiv Карти» нанесено понад 60 вулиць.

Як зазначали розробники, за допомогою онлайн-карти також можна дізнатися про історію походження назви вулиці впродовж усього її існування, почитати короткі відомості про тих людей, чиє ім’я носила чи почала носити вулиця.

За словами головного редактора DreamKyiv Ганни Устенко, карта постійно буде оновлюватися:

– Ми продовжимо слідкувати за рішеннями Київради. І як буде з’являтись нова інформація, будемо її наносити. Оскільки багато наших читачів переглядають карту саме з мобільного, ми плануємо зробити мобільну версію. Але ми не комерційне видання, і тому поки в нас немає на це ресурсу. Якщо хтось хоче допомогти нам із мобільною версією на волонтерських засадах – ми будемо дуже вдячні.

За один день через тисячі запитів у роботі онлайн-карти виникли перебої. Розробники вчора «піднімали» її півночі. Як повідомила нам Ганна Устенко, сьогодні карту «перевозитимуть» на окремий сервер.

З інформацією про перейменовані у столиці відповідно до вимог закону про декомунізацію вулиці детальніше можна ознайомитися на сайті Департаменту суспільних комунікацій.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку